Beboerdemokrati? Det er da en lukket fest!.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Dialog og læring i klagesager
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Workshop almene boligdage
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Borgernes barrierer for brug af IT
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Valg til Skolebestyrelsen
Udvikling af beboerdemokratiet
Vi gennemførte en række interview ifm
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Frivillighed i SheZone
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Tavshedspligt.
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Levende Kommunikation
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
JCI Roskilde Projekt julehjælp.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Nord.
Almene boliger og boligsociale udfordringer
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Styring af styregrupper
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Velkommen til Grundkursus Tema 1
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Alle talenter skal i spil… Anette Steen Pedersen Færøerne - maj 2011.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent 2.Godkendelse af dagsorden 3.Bestyrelsens beretning om.
At tale om sexualitet.
Vidensamfundet (netværkssamfundet) ”Jeg kan jo ikke vide alt. Som topleder i en stor virksomhed er jeg nødt til at træffe beslutninger på baggrund af den.
ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
Rekruttering til organisationsbestyrelsen Weekendkonference for 6. og 10. kreds Lørdag den 28. september 2013 v/Dorte Hjerrild, BL – Danmarks Almene Boliger.
1 Vil I ha’ flere aktive.!? 2 Hvad er det vi siger?  Det er bare Tordenskjolds soldater  De unge gider ikke sidde i bestyrelser  Vi er godt nok lidt.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Udfordringer omkring frivillige i aftenskolen Projektpartnere LOF og FORA.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Beboerdemokratiet lige nu - en fortrolig forpremiere Bestyrelseskonference Lejerbo, 22. maj 2012 Carina Seifert, BL.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
Målsætning og strategi Sejlklubben Lynæs Sejlklubben Lynæs 1.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Nye medlemmer og frivillige i aftenskolen
Se mere om L21 ansøgning på
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
Formandskursus Middelfart 16. jan
Demokratiudvalget 2016 Medlemmer: Gunnar Sørensen (formand),
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Forandringsagenter.
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Vision 1- Lejerbo Herning
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Beboerdemokrati? Det er da en lukket fest!

Velkommen

Beboerdemokrati…

Er det en lukket fest? -Eller måske bare en kedelig fest? Lejerbos demokratiudvalget ønskede at sætte fokus på rekruttering til bestyrelserne. Pilotundersøgelse: Interview med 50 informanter: 29 bestyrelsesmedlemmer og 21 beboere Værktøjer til rekruttering

Inviteret? Hvordan kommer man overhovedet med i bestyrelsesarbejdet?

Hvordan blev du selv rekrutteret? Opfordret af andre Tog ordet på et afdelingsmøde ”Lokket” ind som suppleant

Hvorfor? Hvorfor gik du ind i bestyrelsesarbejdet? Ønskede indflydelse på boligområdet Havde en mærkesag Utilfredshed En samfundspligt/gøre noget for andre Være med i et fællesskab

Hvorfor bruger du din tid på bestyrelsesarbejdet? Aase fra Næstved har valgt at bruge tid på bestyrelsesarbejdet i over 10 år

Personligt udbytte Hvad får man ud af at være medlem af en bestyrelse? Indflydelse Netværk Kompetencer Personlig udvikling Personligt udbytte

Beboerdemokratiet giver mening Værdi & livskvalitet Personlig udvikling & kompetencer Netværk & nye bekendtskaber

Hvorfor står de så ikke i kø? ”Jeg har ikke tid” ”Jeg har hørt, at man skal deltage i weekend-kurser” ”Hvad sker der, hvis man laver fejl?” ”Man har alligevel ikke noget at skulle have sagt” ”Det er jeg slet ikke klog nok til” ”Det giver ikke andet end brok” ”Det er kun noget for gamle mennesker”

Mange gode grunde… Man opdager slet ikke, at det er en mulighed Man ved ikke nok om, hvad arbejdet kræver Man har for travlt Man ønsker ikke at binde sig Man har ikke det personlige overskud Man forstår ikke konceptet Det er for kedeligt

Har beboerdemokratiet et imageproblem? Værdi & livskvalitet Personlig udvikling & kompetencer Netværk & nye bekendtskaber Tidskrævende & svært Kedeligt & utaknemmeligt Uforståeligt & lukket

Den personlige kontakt er afgørende! De nye bestyrelsesmedlemmer rekrutteres af: Andre bestyrelsesmedlemmer Andre beboere Viceværten Administrationen

Værktøjer Værktøjer kan medvirke til at Give større viden ”Sælge” bestyrelsesarbejdet Motivere

8 powertools på www.lejerbo.org Pjece om at være aktiv Skabelon til flyer/opslag om at være aktiv/bestyrelses-medlem Skabelon til annonce om at blive bestyrelsesmedlem Pjece med ideer til afdelingsmødet Skabelon til indbydelse til afdelingsmødet Skabelon til elektronisk nyhedsbrev Rapport som vidensbank og inspirationsmateriale Koncept til kompetencebevis

Info om mulighederne

Ideer til afdelingsmødet

Annonce

Bestyrelsesbeviset

Hvad kan vi gøre?

Fremtiden for beboerdemokratiet Andre roller end de traditionelle: Strategiske opgaver, fx ved dialogmøder med kommunen Samarbejdspartner i boligsociale projekter Opgaver i forbindelse med afdelingens image og udlejningsudfordringer Lokale netværk vigtigere end nogensinde

Men kunne vi finde på noget endnu bedre? Anden organisering af arbejdet, fx udvalg, bestyrelsesmedlem på deltid Brug af elektronisk kommunikation Andre former for belønning/motivation ???

Opskrift på en vellykket fest Gæsterne Finder ud af, at festen er der Får lyst til at deltage Føler sig velkomne Får noget med hjem

Tak for en god fest! (vi fortsætter i aften…)