Afstemning Udvælgelse af ideer til videre arbejde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Advertisements

Krav til informationsformidling
Efter forarbejdet og dagen i dag er målet, at I skal kunne:
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Øvelse fra Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren - Diskuter og beskriv faserne og ’workstages’ Fase 1 – Preproduktion Forberedelse.
BUREAU FOR MARKEDSANALYSER Din genvej til viden, indsigt & overblik Man får et hurtigt overblik ved at kigge på farverne. De grønne farver viser, at her.
De sidste undervisningstimer
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Mr. Raggys begyndertest Gennemgang af svarene.. 1 Svar 1. Hvilken farve pæle er der typisk omkring vandhazarder? a) Gule og hvide. b) Hvide og røde. c)
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
Kapitel 5 Den kreative strategi
Hvor der er fokus på klimaet.
Poster præsentation I modsætning til Power Point præsentationer er en poster et enkelt Billede, der skal fange med det samme. (Ligesom en annonce VS en.
Mindre grimt, tak.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Fagdidaktisk kursus i religion
Kap. 8: Butikchefens adfærd – adfærdsprofil (Whole Brain)
Introduktion til centrale begreber
Verden venter - fokus på 7 job Friskolen i Skive klasse Projektuge 2006 Grete Bundgaard og Allan Mikkelsen.
Idéudvikling. Titel: Hvilket problem skal idéen løse?
Praksis Matrix Evalueringsundersøgelse
Relationer – Omgangstone
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Idé-generering. Idéudvikling En fast økonomisk ramme En fast tidsmæssig ramme Et fast eksamenskrav En fast dramaturgi Nytænkning – et konkurrenceparameter.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
Den Kreative arbejdsform
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Struktur og processer Faseopdelt innovationsproces.
2.møde, 1. Time forskning - projektarbejde
Ed - fasen Lokal Politiet EN BESKRIVELSE AF PROBLEMET (f.eks. Belyse problemets karakter, og omfang,. Undersøge hvem der er/ kan være medinteressenter.
Matrix for ideevaluering Ideevaluering ud fra en matrix i form af to akser med forskellige faktorer kan reelt udvides og tilpasses i det uendelige ud fra.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Bispebjerg Sygehus’ Skadestue ”Kontrolrummet”. Informationsgangen i kontrolrummet er præget af: -stress og tilspidsede situationer -afhængighed af visiterende.
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Formidling 22. Oktober 2007.
Reklameanalyse Walkthrough.
Mikrobiologisk spil Rapport. De 4 spil: spil 1, explorer:
Eksperimentel systemudvikling To kvarters-kursus på 5. og 6. semester.
”Testen-Af-Vesten”.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Metoder og argumentation.  1. Hvilket spørgsmål? 2. Hvordan gå til det? 3. Hvorfor gøre det sådan? 4. Hvad kan gå galt? Videnskabsteoretisk køreplan.
Energiens Topmøde 11. juni 2014 Houston we have a solution!
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kapitel 21 Rådgiveransvar. Rådgiveransvar kapitel 21 I kapitel 21 gennemgås: Regler og definitioner Professionsansvar Erstatning for dårlig rådgivning.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 23 Rådgiveransvar.
Korttårnet designkonkurrence CDIO-dagen 17. december 2015.
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Kapitel 24 Rådgiveransvar.
De seks tænkehatte (Edward de Bono)
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
MERETHE KLINT (UDVIKLING – FORANDRING – INNOVATION)
KNÆK KODEN.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Idegrundlag og målsætninger
Idéudvikling.
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Den værdifulde arbejdsplads
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
KNÆK KODEN.
DENNE SLIDE SLETTES – GOD ARBEJDSLYST!
SRO 2018 hHx.
Hvad er en Feltrapportage?
Future Vejle inspiration
TømiddelHåndbogen.
Præsentationens transcript:

Afstemning Udvælgelse af ideer til videre arbejde Denne form for ideevaluering egner sig især i større grupper, hvor man kan gennemgå en lang række ideer på forholdsvis kort tid. Kan eksempelvis anvendes til den første grovsortering/ idescreening

Afstemning Udvælgelse af ideer til videre arbejde 1. Afstemningsforme ligner til forveksling afstemningerne til Melodi Grandprix Hver deltager har enten: En stemme, som gives til den ide, man vurdere som allerbedst Tre stemmer, som kan fordeles på en, to eller tre ideer En række points efter foregående aftale. Det rendyrket ”Melodi Grandprix” 2. Afstemningsform Her opstilles på forhånd en række helt centrale vurderingskriterier så som: Passer ideen til vores strategi Har vi kompetencer til at producere ideen? Det færdige produkts lønsomhed Er der et stort markedspotentiale Hver deltager giver så points fra 1-5 på hver af kriterierne og de/den ide som har fået flest points, arbejdes der videre med formodentlig ved at nedsætte en projektgruppe

De 6 tænkehatte Ved at anvende ”de 6 tænkehatte” opnås der er en struktur, hvor hver hat visualiser, hvordan og med hvilken type Argumenter, der må diskuteres. På denne måde sikres det, at man kommer hele vejen omkring en ide. Metoden er tilmed ganske morsom 

De 6 tænkehatte Denne metode er velegnet som syretest, fordi der lægges op til, at argumentationerne, både for og imod en ide, organiseres under 6 forskelligt farvede hatte. Alle hatte er lige relevante og betydningsfulde, og hver ide bør gennemarbejdes med de seks hatte på, så man kommer helt i dybden - en hat ad gangen. Alle deltagerne bærer den samme farve hat samtidig, undtagen penneføreren, som har blå hat hele tiden:

Skema til ”de seks tænkehatte” Faktorer, der er diskuteret Faktorer, der er væsentlige Hvid hat – Fakta og kendsgerninger Rød hat – Følelser, fornemmelser og intention Sort hat – Det vanskelige og bekymrende Gul hat – Det vellykkede og optimistiske Grøn hat – Nye og kreative ideer Blå hat – Overblik og sammenfatning

Matrix for ideevaluering Ideevaluering ud fra en matrix i form af to akser med forskellige faktorer kan reelt udvides og tilpasses i det uendelige ud fra de definitioner af akserne, som den enkelte virksomhed prioritere i den pågældende situation

Matrix for ideevaluering Udbytte><Risiko Højt udbytte Lav risiko Høj risiko Lavt udbytte Debatter ideerne og indsæt hver enkelt ide i det relevante felt. Vælg efterfølgende de bedste ideer til videre bearbejdning

Matrix for ideevaluering Udbytte><Hastighed til markedet Højt udbytte Høj hastighed til markedet Lav hastighed til markedet Lavt udbytte Debatter ideerne og indsæt hver enkelt i det relevante felt. Vælg efterfølgende de bedste ideer til videre bearbejdning

3. Matrix for ideevaluering Udbytte><Ressourceforbrug Højt udbytte Lavt ressource- Forbrug (tid, penge) Høj ressource- Forbrug (tid, penge) Lavt udbytte Debatter ideerne og indsæt hver enkelt i det relevante felt. Vælg efterfølgende de bedste ideer til videre bearbejdning

Idevurdering ud fra risici Innovation er risikofyldt! Mange risici kan virksomheden imidlertid forberede sig På, inden det store ressourceforbrug påbegyndes. Ved at anvende skemaet for risikoanalyse opnås et overblik over de faktorer, der kan indeholde risici. Herefter kan der foretages foranstaltninger, der skal være med til at minimere de identificerede risici.

Risikoanalyse En risikoanalyse har til formål at sikre, at virksomheden er forberedt til at imødegå mulige risici. Ved at beskrive de enkelte risikofaktorer og ved at planlægge forebyggende og afblødende foranstaltninger kan sandsynligheden for, at risikoen indtræffer eller konsekvensen af dem reduceres: 1.Udgangspunktet er en brainstorm over, ”hvad kan gå galt eller mislykkes”: Hvor, hvornår, hvordan og for hvem 2. Derefter tages stilling til, ”hvad er grunden til, at risikofaktoren indtræder”. Årsagen kan her være af: Teknisk karakter, systemmæssig karakter, omverdensmæssig karakter, lovgivningsmæssig karakter, politisk karakter, menneskelig karakter osv. 3. Afslutningsvis vurderes sandsynligheden for de enkelte risici, og hvor alvorlige konsekvenserne er, hvis det sker 4. På baggrund af risikoanalysen planlægges de mulige afhjælpningsforanstaltninger, som indføjes i projektplanerne Kilde: www.lederweb.dk

Risikoanalyse Et arbejdsskema Kilde: www.lederweb.dk