Efter lang tids fravær på virk

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
NemID har en offentlig digital signatur
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Flickr.com – online billeddeling
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
NemID og Fællesskema 2014 v/Signe Hansen Blegmand
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Videregående pc-vejledning Modul 04: Windows-elementer 60+Bornholm.
”Vind gratis sex når du tanker”
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Udlægning af en ny cache
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Arbejdspladsudvikling
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Instruktion i Animation Shop
Formularer (Access, del 3)
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Lyd-ikonet er forsvundet
Engelbert H – og den sidste chance
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen,
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Reduktion AM 2009.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Ria Slides I dette indkøbscenter kan fruerne vælge mellem forskellige mandetyper...
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
I gang med FrontPage 2003 Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Oversigt for © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Lync Web App Deltage i et Lync-møde ved brug af computerlyd Hvis du ikke har Lync.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
Gem et dokument Følg numrene osv..
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
Kursus i Wordpress Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder v/ Hjerteforeningens webredaktør Mads Louis Orry.
Skabelon mailopsætning
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Præsentationens transcript:

Efter lang tids fravær på virk Efter lang tids fravær på virk.dk, så havde jeg i går selv tid til at klare nogle ting på virk.dk. Jeg skulle have en serviceattest – og så er virk.dk ude af drift. Jeg kan ikke se, hvor gammel denne besked er 1 time – 2 uger? Hvad er midlertidig? Jeg forsøger at ringe kl. er 9.40 og mødes af en telefonsvarer fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der kan fortælle at telefonerne er åbne fra 10.30-14.30 – og ellers henviser til virk.dk, som jo er nede, men det siger den automatiske telefonsvarer ikke noget om.

Da sitet er oppe igen og jeg skal logge på med min digitale signatur, så viser det sig at signaturen er udløbet !!! Hvad skal jeg så gøre? Jeg har jo NemID til min erhvervskonto, den napper jeg da bare I stedet for

Nej det virker ikke. Og hvad betyder mon OCES004? Det er ikke klikbart Jeg trækker i nødbremsen og klikker ”Hjælp”

Jeg trykkede på fanebladet for hjælp – og så står jeg her ??? Jeg har ikke stavet noget som helst, jeg har bare klikket på hjælp, suk

Almindeligt stille spørgsmål, måske kan jeg få hjælp der Almindeligt stille spørgsmål, måske kan jeg få hjælp der. Vælger teknisk support. Der står en masse om at afinstallere DigitalSignatur og NemID. Hvad for noget vrøvl, jeg vil jo bare bruge NemID – det er totalt uforståeligt Ringer til erhvervs og selskabsstyrelsen – teknisk support De annoncerer en længere ventetid på 20-25 min – er nr 9 i køen. Opgiver. Nu er det ved ikke at være sjovt mere

Men jeg skal jo bruge en signatur for at få min serviceattest Men jeg skal jo bruge en signatur for at få min serviceattest. Og så tænkte jeg, at jeg måske kunne bestille en medarbejdersignatur – nu er jeg godt nok ejer men hvad… Og så virker dette link heller ikke

Fejlen er der stadig midnat – en stribe døde link

Nu er der ved at gå sport i det. Hvilke underliggende sider Nu er der ved at gå sport i det. Hvilke underliggende sider???? Brugervenlighed, er det virkelig en by i Rusland.

Jeg vender retur til teknisk hjælp ved FAQ: min digitale signatur er udløbet. Jeg forventer at få hjælp til at få en ny, men så let skal det ikke være Min digitale signatur er udløbet Den digitale signatur skal fornys hvert andet år. Hvis du får besked om, at din digitale signatur er udløbet, kan det også skyldes, at du har et gammelt certifikat liggende på din computer. Det kan være en god ide at slette det gamle certifikat når du fornyer din digitale signatur. Du kan slette dit certifikat i Internet Explorer på følgende måde: Klik på Internetindstillinger i menuen Funktioner øverst i browser-vinduet. Vælg fanebladet Indhold. Vælg knappen Certifikater. Du kan nu se en liste over de certifikater, der er installeret på din computer. Marker certifikatet med en udløbet dato, og tryk Fjern. Klik på Ja til at slette certifikatet. Genstart browseren. Du kan også slette dit certifikat på denne måde: Tryk på Start. Vælg Alle programmer. Tryk på programgruppe Digital signatur. Vælg Slet Digital signatur. NemID skal fornys periodisk. Hvis du bruger NemID, har du ikke installeret et certifikat med din NemIDs digitale signatur på din computer. Derfor har du heller ikke et NemID certifikat på din PC, som du kan slette.

Nu jeg er i gang med at tjekke sitet, så lokker de med video og træningsøvelser. Ja, egentlig bør systemer anno 2011 være umiddelbart intuitive, men hvad…... Og så er det sproget igen. ”Klar besked” den by ligger åbenbart tæt ved byen ”Brugervenlighed” et sted i Rusland, for hvad er forskellen på de tre ”øvelser” og hvad får jeg ud af det som bruger? Hvor lang tid skal jeg på e-skolebænken

Jeg klikker ind for at se video med øvelse – kort speak og så stopper den brat med dette skærmbillede????? Det viser sig, at jeg skal scrolle, for under den grådækkede side gemmer der sig en lille bjælke med en pil, der står og blinker

Ja, det lykkedes at komme til næste slide i videoen, men så bliver jeg endnu mere mystificeret. Klik på fortsæt-knappen for at lukke???Jamen, jeg vil gerne fortsætte, hvad skal jeg så gøre?? Man skal åbenbart ikke tage teksten for pålydende.

Øh forvirret, hvis du vil bruge NemID, det har I jo skrevet op og ned om, at det ikke virker på virk.dk – og så fortsætter øvelsen med Digital Signatur. Hvordan kan det være indlysende for forfatteren at fortælle om undtagelserne før hovedreglen.

Øvelsen fortsat: hvor tror I nu, at man skal trykke for at komme videre? OK i det grå eller blå felt – på Fortsæt – eller måske på pilen i bunden, der ikke blinker denne gang?

Siden skriver nok så venligt til mig i du form, men hvor er mennesket bag skærmen, der er ingen bag invitationen til kontakt.

Ah, mulighed for dialog, de vil gerne have hjælp Ah, mulighed for dialog, de vil gerne have hjælp. Det er da et tegn på selverkendelse. Og bemærk NemID kan heller ikke bruges her

Hov, hvor er værten, der har inviteret til dialog Hov, hvor er værten, der har inviteret til dialog? Der står ellers på første side i grønspættebogen for sociale medier ”Inviter aldrig til fest, hvis du som vært ikke selv er til stede”

Efter hans opfattelse er de på virk Efter hans opfattelse er de på virk.dk på forkant med brug af sociale medier i forhold til andre offentlige myndigheder. Han syntes jo, de klart gør opmærksom på, at de blot er til at plante gode ideer, så på virk.dk gør de, hvad de siger. Han spørger ikke til mine oplevelser, men vil meget gerne se mine skærmdumps. De er så her, men jeg syntes lige jeg vil dele dem, med alle jer andre. Jeg tænker på den ganske udmærkede bog ”Don’t make me think.” som usabilityeksperten Steve Krug skrev for et par år siden. Titlen indeholder essensen i de krav man skal stille til et website, hvis det skal fungere i forhold til brugerne. Men med det nye virk.dk hjælper det ikke engang at tænke. PS: Og ja, jeg indrømmer. Jeg var med i det team, der vandt opgaven og navngav sitet for mange år siden, men jeg havde nu tænkt andre tanker om brugervenlighed. Det lykkes mig via kommunikationsafdelingen at få kontakt med den ansvarlige for Virk.dk. Han er tydelig stolt af det nye site, som de har arbejdet intensivt med i et år. Erkender blankt fejlen med papskiltet, da virk.dk var nede, men giver klar besked om, at det jo ikke er til at snakke med mig, hvis jeg på forhånd er negativt indstillet. Og ja, jeg er en anelse ophidset efter at have spildt timer med at forsøge at få vristet informationer ud af systemet. Jeg vil lyttes til og forstå’s. Det bliver nu mest ham, der lige vil fortælle, at virk.dk er bedre end alle andre offentlige myndigheder. De har lanceret det ny site før tiden og under budgettet. Det med den manglende respons på indlæg i forum’et, det er helt bevidst. De har ikke haft ressourcer til at deltage, men de har da kigget på indlæggene.