”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor klog er du?? Her er 4 spørgsmål.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Livsvilkår for børn på asylcentre
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
ADHD – Når helikopteren ikke kan lette
Når lærere samarbejder med forældre
Læselektiefri – hvorfor?.  Lektielæsning integreret i undervisningen (20 % af lektion)  Flere undervisningstimer  Næste time begynder hvor sidste.
Hvad du har lært Dine nye mentaltræningsvaner. Du har nu lært dig selv bedre at kende som løber • Du er blevet mere bevidst om den tankevirksomhed der.
Elsker DU også at læse lektier?
I dag er temaet Visualisering
FOKUS! På vores udvikling.
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Real Kompetence Vurdering
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Studieteknik i studievejledningen Ved Katrine Berke, decentral studievejleder på Det Samfundsvidenskabelige Basisår.
Faglig læsning 7. – 9. kl. Work-shops.
De sidste undervisningstimer
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Dansk HTX 1.c.
Strategier Kommunikationsstrategier Forståelsesstrategier
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Uddannelsesparathed - hvad er det
FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN
Anerkendelse af kompetencer - motivation til kompetenceudvikling
Vt-9 kursus program 2. møde
Vt-speciale, 1. Møde program
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
ATV – Science i skolen 3. maj 2010 Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Danmarks Pædagogiske Universitetsskole/Aarhus Universitet.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Eksamen.
Matematik C Lars Bronèe.
STUDIETEKNIK EUX - REBSLAGERVEJ.
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Læring, kommunikation og samarbejde
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Før vi begynder: Rød tråd Affaldstema –Parallelt med erfaringer Hvad skal vores produkt være? Hvad forventer du at få ud af dette forløb? –Noget du særligt.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Brev At skrive et brev.
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Fokusgruppeinterview med lektieintegreret hf PANG.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Hvordan motiverer vi de unge?
- Kom tættere på dit barns skolegang
Selvevaluering i lokale U91 27/3-2009
Hvorfor dansk på GF1?.
Velkommen til fagligt samspil
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Præsentationens transcript:

”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens muligheder, motivation, vilje og evne til at anvende sine færdigheder inden for skolens rammer i praksis

Fra elev til studerende Få styr på din arbejdstid - så du kan nyde din fritid Om at få mere ud af timerne Om at planlægge din tid Om at organisere din lektielæsning Om at bruge læringsstrategier Om at motivere dig selv

Hvorfor studieteknik? Når man begynder på en gymnasial uddannelse, synes man ofte, at man ikke kan nå det hele. Man får en masse nye klassekammerater, som man skal lære at kende

  Planlægning Der er flere undervisningstimer, der gennemgås mere stof pr. time, og det forventes, at du selv skaffer dig informationer. Der skal også bruges megen tid og energi på hjemmearbejdet, så hvis du vil nå det hele, bliver du nødt til både at planlægge din tid og at få nogle gode arbejdsvaner.

Faglige problemer Selv om fagene i gymnasiet og på hf hedder det samme som i folkeskolen, er indholdet nu noget andet. I dansk skal du nu analysere og fortolke, i sprogfagene stilles der krav om grammatisk korrekthed, og i matematik lægges der vægt på din evne til at tænke abstrakt. Dette bevirker, at mange elever får faglige overgangs-problemer

Ikke nok at læse Det er ikke nok at læse en lektie igennem. Det er vigtigt at arbejde med stoffet, så du forstår det, kan forklare det, kan bruge det og kan argumentere ud fra det. Du skal lære, at du ikke skal læse på samme måde til alle fag. Du skal bruge forskellige læsestrategier til fx dansk og matematik.

Du vælger - om du går i biografen eller laver lektier - om du vil løbe på rulleskøjter eller lave dansk stil - hvilket udbytte du vil have af din uddannelse Og husk, hvis det går dårligt til eksamen, så er det måske, fordi du for ofte har valgt lektierne fra.

Motivation Mange elever mister motivationen, hvis de finder et fag vanskeligt eller kedeligt. Det er vigtigt, at du "overvinder" dig selv og arbejder med faget ved at diskutere de vanskelige områder med din lærer og dine kammerater, så kommer interessen og din motivation igen.

Studieteknik handler om - at få mere udbytte af undervisningen - at bruge notatteknik - at planlægge din samlede tid - at organisere din studieaktivitet - at bruge læsestrategier - at udvikle dig selv sammen med andre