Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Oplæg - Christinelystskolen den 9. september 2009
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
og et par brændvarme problemstillinger Martin Hauerberg Olsen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri (ViHS), Servicestyrelsen.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Hvornår må I kræve bekendelse af medarbejderne?
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Matematik afgangsprøve 2013
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Hvordan søger man om optagelse?
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Lidt om danskundervisningen Sådan skal I helst ikke se ud efter endt undervisning!
FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
specialpædagogisk støtte
- Overgangsfrekvenser
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Bidrag til en fastholdelsesstrategi
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Regler & Nyttige vink GYS 18/ TO
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Eksamensorientering 2015 Eksamensorientering.
Elektroniske ”hjælpemidler” DTHS Netværksdage 2012
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Konference for faglærere inden for gaffeltruckuddannelserne Hotel Scandic Bygholm, Horsens den 10. og 11. august 2015 Velkommen!
IKT-hjælpemidler i rehabiliteringen Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Erik Häuser og Pernille Missel Danielsen – IKT-konsulenter.
Eksamensorientering S16 Marselisborg Gymnasium Else Marie Gejl Hans Christian Hulvej.
Disposition 1. Generelt om eksamen 2. Eksamensplaner 3. Antallet af prøver 4. Sygdom 5. Hvornår er en prøve begyndt? Hvad sker der, hvis jeg kommer for.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
EKsamen på Horsens Gymnasium 2017
Velkommen til NP- netværkstemadag
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
SPS på ungdomsuddannelser
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Fagdidaktisk kursus i biologi
Forældrearrangement Mandag den 18. september 2017.
Eksamen på Horsens Gymnasium 2018
Program Torsdag den 12. april HTX
Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt
Erfaringsmøde om prøverne i dansk som andetsprog
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 10
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
EKsamen på Horsens Gymnasium 2019
3.G eksamens orientering
Velkommen Dagens program.
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

Netværksmøde 18. marts 2010 - Vibeke Gadegaard Udfordringer i forhold til ordblinde i uddannelse – ikke mindst AVU-kursister på VUC Forskelsbehandling – ingen SPS-ordning til AVU-kursister UVM leverer ingen digitale prøver til AVU (modsat leveres det i folkeskolen, erhvervsuddannelser, på HF mv.) Ingen særlig økonomisk støtte til uddannelsesforløb eller tilbud, der er målrettet ordblinde i form af lavere klassekvotient og lign. (fx Veje Videre ”9.kl.” for ordblinde) Ordblindeundervisning er ikke SU-berettiget (23 lek. + ordblindeundervisning) Manglende viden hos ansvarlige om dispensationsregler og lovgivning Manglende kompensation ved prøverne. Netværksmøde 18. marts 2010 - Vibeke Gadegaard

Vedr. dispensationer og digitalisering af prøver ”Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser” (Eksamensbekendtgørelsen), kap. 5, §17 § 17. Institutionen tilbyder særlige prøvevilkår til eksaminander med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse eller med andre specifikke vanskeligheder, når dette er nødvendigt for at ligestille disse eksaminander med andre i prøvesituationen. Det er en forudsætning, at der med tilbuddet ikke sker en ændring af prøvens niveau. ”Bekendtgørelse af lov om ophavsret” § 17 § 17. Det er tilladt at gengive og sprede eksemplarer af udgivne værker, når gengivelsen og de spredte eksemplarer er særligt bestemt til brug for blinde, svagtseende, døve og talelidende samt personer i øvrigt, der på grund af handicap er ude af stand til at læse trykt tekst. Bestemmelsen i 1. pkt. finder ikke anvendelse på gengivelse eller eksemplarspredning, der sker i erhvervsøjemed. Det er lederen/forstanderen, der bevilger dispensation til den ordblinde Netværksmøde 18. marts 2010 - Vibeke Gadegaard

Hvordan skal reglerne fortolkes – hvilke muligheder? Husk at de almindelige regler i prøvebekendtgørelse gælder ”almindelige ” kursister. For de ordblinde gælder derimod, at de kan: Få forlænget tid til prøven (normalt 25-100 % mere afhængig af prøvens art og længde) Få oplæst tekster af fx en lærer Trække tekst på forhånd, så den kan digitaliseres inden prøven (kursisten ser naturligvis ikke teksten). Benytte hjælpemidler, fx brug af scannerpen, oplæsning vha. oplæsningsprogram, benytte skrivestøtten, benytte digitale ordbøger osv. Netværksmøde 18. marts 2010 - Vibeke Gadegaard

Netværksmøde 18. marts 2010 - Vibeke Gadegaard Afvikling af prøven Hvis prøverne ikke leveres digitalt kan skolen evt. selv gøre det efter prøven er gået i gang. Prøven forlænges efterfølgende Det er vigtigt, der på forhånd er udpeget en ansvarlig person, som og har prøvet at indscanne og redigere fx i teksthæfte før. I eksamenslokalet skal der være god plads – både til hjælpemidler samt plads til øvrige materialer. Der skal være let adgang til udskrivning Sørg for, at eksamensvagter har fået en grundig instruktion i, hvilke hjælpemidler, der er tilladt og har fået besked om forlængelse af prøvetiden Sørg for, at der under prøven er mulighed for at tilkalde it-support, som kan yde ”førstehjælp”, hvis der opstår tekniske problemer. Netværksmøde 18. marts 2010 - Vibeke Gadegaard