Forældresamarbejde på Gjøl Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Den gode Klasse – projekt om forældresamarbejde
Set i forældreperspektiv
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Er det ikke noget i klassen?
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Trivselsgrupper for forældre
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Lærerprofessionen.
Forældre fremmer fællesskabet
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Dagsorden  Skolebestyrelsen Skolebestyrelsen  Viceinspektøren Viceinspektøren  SSP SSP  Årsplan for dansk Årsplan for dansk Årsplan for dansk  Årsplan.
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.
Det gode klasserådsarbejde
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Udarbejdet af skolebestyrelsen
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Relationer – børn og voksne
Den nødvendige opdragelse i en børnefamilie
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Folkeskolereform 2014.
Kontaktforældre Program
Information til nye forældreråd i 0
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Lærerprofessionen.
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Om forældre som rollemodeller
Kursus for kontaktforældre
Indbydelse SFO Bakkeskolens forældreråd indbyder hermed til det årlige forældremøde for alle forældre i SFO Tirsdag d kl Mødet foregår.
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Grundtanke Børn der trives kan lære, voksne der trives kan undervise.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Velkommen til Skolen ved Sundet
Fleksible fællesskaber
Klassesamtale om resiliens
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Princip for kontaktforældre
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Forældresamarbejde på Gjøl Skole Den gode klasse Forældresamarbejde på Gjøl Skole

Den gode Klasse

Den gode klasse …..Hvorfor? De væsentlige forudsætninger for at børn trives og lærer i skolen, findes i det nære, daglige skole-/fritidsmiljø De forudsætninger er i høj grad præget/dannet af børnenes nærmeste voksne…nemlig jer forældre Den gode klasse er et resultat af ligeværd, respekt for forskellighed og forståelse for, at der er grunde til, at børn er som de er I er som forældregruppe ”model” for klassen og de gode vaner og normer formidles til klassen gennem jer I forældre har et fælles ansvar for, at alle klassens elever udvikler sig og trives gennem hele skolelivet En god dialog mellem jer forældre omkring børnene og deres trivsel har en forebyggende effekt og gør det lettere at handle når behovet opstår

Formål med Den gode klasse At styrke dialogen i forældregruppen ved : - at I forældre lærer hinanden at kende - at I forældre lærer hinandens børn at kende - at forældre og lærere/pædagoger lærer hinanden at kende - at I forældre taler sammen om jeres børn At opnå forståelse og respekt gennem en ligeværdig samtale At styrke forældrenes handlemuligheder i forhold til børnenes sociale liv At styrke samarbejdet mellem skole og hjem så forældre, børn og lærere/pædagoger kan løse konkrete opgaver sammen.

Forældre kan behandle følgende emner.. Børnehaveklassen- 2. klasse: 3.- 5.klasse: Børnenes hverdag i skolen Børnefødselsdage TV-kikkeri Madpakker Sengetider Fritid Bus/cykel Pligter Opdragelse Medbestemmelse Lommepenge Lektier Samvær Mobning Klassens sociale liv Hvor mange fritidsinteresser Vilde drenge / stille piger Sprog Arbejdsvaner Disciplin Moral Udvikling Dreng/pige Fester Fødselsdage Normer SSP-Samarbejdet Klassens sociale liv

6.-7.klasse Rygning Alkohol Pubertet Skolelæge Teenagere Fester Grænser Holdninger Blå mandag Ungdomsklubben Det sociale liv i klassen

Diskussionspunkter – eks.: Hvad er en god klasse? Hvordan kan vi skabe tillid mellem os forældre, så vi kan tale åbent om konkrete problemer i klassen? Hvordan kan vi som forældre bakke op om de andre elever i klassen, når vi taler med vores eget barn? Hvad er godt at sige, og hvad skal man f.eks. holde for sig selv? Hvilket medansvar har vi som forældre, for at klassen kan rumme børn med særlige behov? Diskutér udsagnet: Hvad der sker i skolen - det er lærernes ansvar!

Den gode Klasse

Forældremødet - struktur Mødet er jeres og handler om børnenes generelle trivsel Klasseforældrerådet indkalder til møde i ”Den gode klasse” og udformer en dagsorden Klasseforældrerådet har ansvaret for, at der skrives referat HUSK tavshedspligten !!! Det er altid en af forældrene som er ordstyrer Der siddes i rundkreds så alle kan se og høre hinanden Møderne varer fra 1 til 2 timer

Etik for møderne – for at opnå succes er det vigtig : At alle forældre møder op med et åbent sind At alle respekterer andres holdninger og synspunkter At tonen er venlig At meningsudvekslinger afvikles med respekt for andres meninger At alle giver plads til, at de der ønsker ordet, får det At man kan tale om børn, som ikke er repræsenteret på mødet At tavshedspligten respekteres At der føres en åben, tillidsfuld og ukritiserende samtale, hvor alle kan tale frit

Ordstyrerens opgave At alle kommer til orde At mødet foregår i en pæn og sober tone At sikre en respektfuld og ligeværdig dialog