Veje og afveje i Mit forskningsprojekt: Kampen om den kolde krig

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Kulturmøder og kulturforskelle
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Kunnskapsløftet i et internasjonalt perspektiv
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
At netværke med talent Nynne Talentarbejde i praksis.
Talentudvikling på Virum Gymnasium Vil du være VG-talent?
Hvad skaber det hele menneske? (Fælles mindmap på tavlen)
Vietnamkrigen
At tænke iværksætteri under sin uddannelse Dette kapitel er inddelt i 5 underafsnit. 1.På pædagogstudiet •Hvad betyder Heidis forestilling om at have sit.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Borgernes barrierer for brug af IT
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Imperialisme Fra Cæsar til Bush
Fra integration til inklusion
New World Order.
Informationsforvaltning
Hvorfor involvere forskere i forretningsudvikling? Alexandra Instituttet A/S.
Værdigrundlaget i praksis: Politiske Scenarier
BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL CENTER FOR COMPUTER GAMES RESEARCH COPENHAGEN JONAS HEIDE SMITH FORSKNINGEN I BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL Ved.
Det, civilsamfundet kan
Fysioterapiens fremtid  Fremtiden er et spil I selv skal spille  Medspillere er også modspillere  I er selv jeres egen med- og modspiller  Den profession.
JOURNALISTHØJSKOLEN DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Mediers behandling af kvinder og mænd og ligestillingsspørgsmål Anne-Marie Dohm Rektor.
Mit navn er: Lene Smith Riis
Historier fra et demonstrationsprojekt
ATU: FAGLIGT UDBYTTE, FRA EN DELTAGERS SYNSPUNKT TALENTUDVIKLING I UDDANNELSESSYSTEMET, TAGENSVEJ 86, D. 23 AUGUST 2011.
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Specialepaneldebat 28. oktober 2010
Lidt om ham Austin Performativer der virker…. Opgør med den klassiske forståelse af sproget: Klassisk: Udsagn kan være beskrivende eller erklærende Disse.
Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning.
Nazistiske ideologi Bo Beier Thorups noter
Kpartner på AU.
AARHUS UNIVERSITET Centre for Science Education 27. marts 2009 Centre for Science Education Michael E. Caspersen Centerleder
Ph.D. Group in Economics Sektion for Økonomi, Syddansk Universitet D
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Blogging i Patent- og Varemærkestyrelsen Ana Petrina og Anders Due Bedst på nettet, 20. november 2007.
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
Notat I et notat vil der normalt optræde følgende elementer: – en problemstilling og baggrunden herfor – forskellige løsningsforslag – en gennemført faglig.
Mads, Rune og Camille - Gruppe 10
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Konfigurationsskolen
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET Institut for Folkesundhedcand.cur. Afdeling for Sygeplejevidenskab MASTERUDDANNELSEN I KLINISK I SYGEPLEJE VELKOMST TIL.
Herning Bibliotekerne 26. februar 2013
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
Ukraine og Rusland Hvilken historie?
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Realisternes territorium – magt og konflikter. Kapitel 3.
Strategisk kommunikation og muséer
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Inklusion og inkluderende processer
Den Nordiske Model Hvad er en velfærdsstat? Analytisk perspektiv
RECTOR LAURITZ B. HOLM-NIELSEN AARHUS UNIVERSITET REKTOR LAURITZ B. HOLM-NIELSEN UNIVERSITETERNE I FREMTIDEN.
Hvad er følgeforskningen kommet frem til? Bent B. Andresen Ph.D., Aarhus Universitet 8. marts 2011.
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
Voices of the unheard.
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Forestillinger om fremtidig professionspraksis på lærer- og diplomingeniøruddannelsen.
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL CENTER FOR COMPUTER GAMES RESEARCH COPENHAGEN JONAS HEIDE SMITH FORSKNINGEN I BØRN, UNGE OG COMPUTERSPIL Ved.
Ukraine i samfundsfagsundervisningen Et emne, mange temaer/cases: Ukraines revolution – hvorfor lykkedes den? Politisk korruption – Magtens tredeling Voldelig.
Lidt eftertanker… Vigtigt at de, I lærer, er en teori blandt mange teorier – men det præsenteres som teorien = sandheden Og det er den, I skal kunne til.
Forskeren: Er spillet om supersygehusene overraskende? Og hvor er embedsmændene i dette spil? Oplæg ved Lektor Mads Leth Felsager Jakobsen Institut for.
SKABELON.
RÅDMANDEN Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune.
Verden omkring os Verden i kold krig
Den kolde krig Af Johanne Leppänen.
Smag på landskabet Landskonsulent Heidi Buur Holbeck
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Veje og afveje i Mit forskningsprojekt: Kampen om den kolde krig Rosanna Farbøl Ph.d.-stipendiat, historie Institut for kultur og samfund Aarhus universitet

?

Hvorfor er vi mennesker så fascinerede af vores historie? Problemstilling?? Akademiet for talentfulde unge

Den kolde krig som debatemne ”Hvornår får vi i Danmark det nødvendige opgør med de kræfter, som under Den Kolde Krig gik Sovjetunionens og Warszawapagtens ærinde? Det er fantastisk, at de personer, som begik et intellektuelt og moralsk forræderi, faktisk helt er sluppet for at blive stillet til ansvar for deres ord og gerninger” Anders Fogh Rasmussen, Berlingske Tidende, 27.2.1997

Problemstilling: Hvilken rolle spiller den kolde krig i dansk historiekultur? På hvilke måder fortolkes, repræsenteres, debatteres og bruges den kolde krig i Danmark, særligt i dansk politisk debat, og med hvilke konsekvenser? Teori og metode: Historiebrug

Analytiske valg og fravalg ”Top down”-perspektiv Fora for historiebrug: Politisk debat Kultur/medier Forskning

Den udenrigspolitiske debat Politisk debat: Den udenrigspolitiske debat Danmarks aktive udenrigspolitik Afghanistan og Irak

”Det ligger lige under huden, at Danmark helst skal tilpasse sig ydmygt, villigt og passivt til hvad de dominerende europæiske stormagter siger […] sådan var det under Den Kolde Krig, hvor toneangivende kredse i det danske samfund ønskede mere eller mindre passiv tilpasning til det kommunistiske Sovjetunionen…” Anders Fogh Rasmussen, Berlingske Tidende 26.3.2003 ”Vi er midt i et opgør med den tilpasningspolitik, der har domineret dansk udenrigspolitik fra nederlaget i 1864 og frem til vore dage…” Anders Fogh Rasmussen ”Visioner om Danmarks aktive Europapolitik” 23.9.2003

Litteratur og kildemateriale: Politiske taler Folketingsdebatter Indlæg i medierne og den offentlige debat Erindringsbøger

Og så skal der bare lige skrives en afhandling…..