Subjektivitet, Teknologi Samfund

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Advertisements

Evaluerings- kompetencen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Prioritering.
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
De 10 bud Helle Hedegaard Hein
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Møder, der skaber engagement og værdi
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Arbejdspladsudvikling
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Hvad er bestyrelsens rolle i foreningen? Struktur
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Subjektivitet, Teknologi Samfund A RBEJDSTEKNIKKER 4. Ø VELSESGANG.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Mødeledelse og deltagelse
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Hvad virker motiverende på dig når du arbejder med projektet ?
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Jeg ønsker at få mere ud af livet Jeg har taget en beslutning.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Projekt og kommunikation BPAK efterår lektion. Introduktion. 27. august 2012 Anne Hatting ITU
Hvordan får vi de sidste 20 % med på SkoleIntra? v/ Christina Harting.
Enhed i arbejderbevægelsen - Det handler om magt.
Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland
Subjektivitet, Teknologi Samfund
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Læse/studiegrupper.
Subjektivitet, Teknologi Samfund P ROBLEMFORMULERING 2. Ø VELSESGANG.
Bestyrelsesdag Middelfart Generationsskifte i korpsene - fornyende organisation.
3. Lektion: Ligestilling - Er der ligestilling mellem kvinder og mænd i Danmark? 3.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder”
1 Samarbejde, Læring og Projektstyring – SLP 8 Det gode samarbejde: Introduktion Erfaringer fra procesanalyserne Samarbejdsaftale Gruppemødets organisering.
Individuel selvevaluering. Øvelse Hvad tror du ville være en udfordring for dig ved at gennemføre den individuelle selvevaluering? - diskuter gerne med.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
Lektion 1: Hvad er velfærdsstaten ifølge jer
Funktioner og roller i projekter
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Version 1.0 d LPJ EK Netværk Karriereudvikling - et forum for EK’ere, der ønsker at bevidst at gøre noget ved sin egen karriereudvikling Leise.
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
Brugertest Tænkehøjt test. Aftenens øvelse Rekruttere (segmenter, målgrupper) Min. 2 testpersoner Overvej roller i gruppen – Skift moderator Lav et testmanuskript.
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Dagens program – ugens program
PUF-seminar 2011 Århus Sygehus Af Anne Braae Olesen Supervision – et redskab til læring i et ambulatorium Af Anne Braae Olesen Uddannelsesansvarlig overlæge.
Brugertest Tænkehøjt test. Aftenens øvelse I har nu på plads:  Hvem skal deltage  De første 3 cases.
ANALYSE AF WEBADFÆRD | F2003 OAW – LEKTIONSGANG 8.
OPERATIONEL ANALYSE AF WEBADFÆRD OAW – LEKTIONSGANG 8.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Den individuelle evaluering.
Velkommen! Trænerrollen, pædagogik, grundlæggende teknik og øvelser
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.3 – Ressourcer i et læringsperspektiv Anders.
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
Velkommen – HEMA & DFF – møde 2
Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden
KVU møde d. 25/november 2008 Peter november 2008.
Lektion 6: Rollespil Formålet med denne lektion er:
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 10
Stresshåndteringsgruppe
Præsentationens transcript:

Subjektivitet, Teknologi Samfund Gruppearbejde 3. Øvelsesgang

Agenda Samarbejdsaftale og forventniger Gruppemødet Konflikthåndtering Vejlederen Vi slår ned løbende i dag. For hvert punkt undersøger jeg hvor mange der har arbejdet med det – er der mange laver vi gruppearbejde med det.

Samarbejdsaftale og forventninger

Samarbejdsaftale og forventningsafstemning Underprioriteres ALTID! Ambitioner og forventninger - Hvorfor? Styrker og fordomme Øvelse ”At sætte sig selv i bås” Hvem er den vigtigste at kende i et godt gruppe arbejde  dig selv. Langt vigtigere at forstå dine egne svagheder og styrker end at kende andres. Ærlighed, ærlighed, ærlighed. Øvelse - Kariker ens sider en smule. En måde at undgå fladlandskab… gør også at man bliver klogere på sig selv.

Hjælpe spørgsmål Hvilke 3 stærke og svage sider har I? Hvornår laver i sociale ting? (Hvilke forventninger til karaktere har i?) Hvor mange gruppemøder vil I have om ugen? Hvordan har I det med at man kommer for sent? Hvordan udføres beslutninger pa gruppemøder hvis alle ikke er tilstede? Hvor intensivt skal intensivperioden være? ----- Meeting Notes (10/8/12 16:04) ----- Flyder rundt og andre kører mere striks rundt. Fordele ulemper ved de to? Hvem er det vigtigt for det her?

Gruppemødet

Roller i gruppen øvelse Gennemfør en brainstorm over mulige roller: Både de formelle og uformelle

Roller De to almindelige De utraditionelle Referent Ekstern kontakt Mødeleder (?) De utraditionelle Ekstern kontakt Vejleder kontakt Tavleskriver Motivation De fluffy Administrator Kreative Bagstopperen Den grundige Rødtråd-ansvarlig Koordinator Indpiskeren Referat: Fastholder viden og rød tråd. Sikre at man er på vej et sted hen ved at referenten fra tid til anden spørger hvilket punkt man er under  Mødeleder: Sikre rimelig fordelling af ens tid. Fremdrift. Gennemfør en brainstorm over mulige roller De fluffy hænger måske sammen med det foregående.

Dagsorden Gennemgang af dagsorden Siden sidst + ekstra punkter til dagsordenen [Indhold] Pause Opsummering Uddelegering af arbejdsopgaver Øvelses spørgsmål Hvor længe vare et møde? Hvad gør man når man kører fast? 1 og 2 kan ombyttes 4) Løbende Referat. Brug det til at skrive ud fra. 5) Husk at præcisere og tale om hvad der forventes og at rotere arbejdsopgaver. At blive enige om hvad der skal stå (og melde ud hvis man ikke er helt sikker er nøglen til et succesfuldt)

IT-Værktøjer Dropbox Google Docs Google Calendar Wunderlist / Wunderkit / Things etc. Basecamp, Activecollab etc. Zotero Email Podio (?) (Adobe Indesign) Hvor mange af jer bruger dropbox? Google docs?

Konflikthåndtering

Konflikttyper Øvelses spørgsmål Find ét eksempel på hver af de forskellige typer konflikter (max 5 min.) Hvad er den mest almindelige konflikttype? Personkonflikter Kommunikationskonflikter Fagligekonflikter Rollekonflikter Organisatoriske konflikter Målkonflikter Ambitionskonflikter Interessekonflikter Arbejdsindsatskonflikter Norm og moralkonflikter Find eksempler på hver af forskellige typer konflikter? Hvad er den mest almindelige konflikt? Har i haft nogle i jeres nuværende gruppe, hvis ikke Hvilke konflikter har i haft i tidligere gruppearbejder?

Evaluering Generel modstander af evaluering. Dog kan det give mening at gøre status på ens personlige roller i projektet. Se s. 119.

Vejlederen og Vejledermøde

8 punkter til et godt vejledermøde Brug en del af første møde på at afstemme forventninger (hvor mange gang, hvor længe, hvor, input…) Fastsæt datoer… for han gør det (normalt) ikke. Forbered på forhånd hvad i vil sende til vejlederen (milepæle) Præciser for vejlederen hvad i har brug for lige nu. Få litteratur fra vejlederen. Afsæt altid en time eftermøde til opsamling Lyt ikke til alt vejlederne siger, men hver klar over at det er dem der skal give dig karakter. Lad én person varetage kommunikationen med vejleder. 5) De har virkelig læst meget!

Næste gang Tekstlæsning Problemformulering Gruppearbejde Indsamling af data Behandling af data - Fokus på problemformulering. Tag deres egne eksempler med