SINE’s opbygning side #.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trafikstyringsuddannelse i T.I.C. Casen består af en række slides, hvor du bliver bedt om at redegøre for din håndtering af en hændelse enten ved beskrivelse.
Advertisements

Parameteroverførsel i OIM Mellem portal og serviceprovider.
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Afsendersystemer.
Konferencer & Rettigheder FCkursus Februar © 2005 Jan BøghVUCnet: Konferencer & RettighederDias nr.: 2 Indhold 1. Hvorfor skal jeg som lærer kunne.
Driftsøkonomi kapitel 5
NOST Rigspolitiet, National Operations- og Beredskabscenter /LT.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Computerens anatomi.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Danmarks største stål- og teknikgrossist
26.2 Kapacitetsomkostninger
Lektion 11 – Brug af GPS navigator, waypoints
Tillid Temadag for AMIR
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Myter? Hvad er skrøner og hvad er facts?
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Ugens øvelse: Lav jeres eget nyhedsbrev. : I har 3 forskellige muligheder: - Organisations nyhedsbrevet - Det journalistiske nyhedsbrev - Foreningsnyhedsbrevet.
Mobile og allestedsnærværende it- systemer. Disposition Introduktion Karakteristika Association Services Serviceinteraktion Samarbejdsarkitektur Kontekst.
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Dahler-Larsen At fremstille kvalitative data Kapitel 3
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Vejlederens kommunikation
Energi på Tværs Workshop den 31. marts 2014 Velkomst ved vicedirektør Kristian Johnsen.
ITS Danmarks årsmøde d. 12. april 2011
Vejledende instruktion i brug af Talegrupper på Den-DMR
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Kapacitetsstyringens beskrivelsesmetoder
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
1 Design, analyse og verifikation. 2 Design Bevisteknikker Design ved hjælp at matematisk induktion Analyse O-notation Logaritmer Binær søgning Verifikation.
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
Redningsberedskabernes udfordringer og erfaringer med vejrfænomener mv. Eksempler: Store mængder regn Store snemængder Store mængder smeltevand Storme.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Seminar for udviklere på Kortforsyningen Hvad gør INSPIRE ved/for os: Olav Eggers, KMS INSPIRE samarbejdsmodel: Niels Henrik Broge, KMS INSPIRE netværksservices.
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
Indhold Beredskabernes Struktur og den nationale forebyggelsesstrategi Byggepolitisk strategi Produktivitetskommissionen Byggeloven contra Beredskabsloven.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2017
DBK superbrugertilfredshedsundersøgelse 2015 December 2015
Strukturreformen i Danmark
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Balancer dit (studie)liv! med konkrete redskaber
STS Administrationsmodul
Punkt Under fremkørsel til skadestedet Version
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
. Installationer i hjemmet v/ Kent Vig, Marts 2015.
Effektiv kommunikation med virksomheder - hvordan?
Forsøg til Håndværk og Design
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Danmarks sikkerhedsnet
OPERATØR LICENS TIL OPGAVER 1. december 2018 IKKE-TEKNISK PRØVE CQ CQ
Uheld, ulykke og sikkerhedsmæssige hændelser
Beredskabslovgivningen og ”akutte” uheld EnviNa 24. april 2017
Udviklinger i sprogsamfundet Danmark og deres mulige gennemslag i dansk ånd Liselund januar 2018.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Future Vejle inspiration
Borgerens adgang til egne data
Opsætning.
Fælleskommunale arkitekturmål 2018
Enzymer og enzymreaktioner
Sikkerhedspolitik for beredskabers brug af SINE
Præsentationens transcript:

SINE’s opbygning side #

Indhold Terminologi og begreber Opbygning Dækning Tilbagefaldsdækning Prioritering Nummerstruktur Talegrupper og skadestedssæt Kontrolrumstilslutninger

Terminologi og begreber Tetra: Navnet på den tekniske standard, der ligger til grund for Sine TMO: ”Trunk Mode” kommunikationstilstand hvor radioerne kommunikerer via nettets sendemaster og dermed kan kommunikere på tværs af landet DMO: ”Direct Mode” kommunikationstilstand hvor radioerne kommunikerer direkte med hinanden udenom nettet og dermed kun har kort rækkevidde men kan kommunikere, hvor nettet ikke dækker. AGA: ”Air Ground Air” betegnelse for særlig gruppe sendemaste reserveret for brug af flyvende enheder (Helikoptere og overvågningsfly) PTT: ”Push-to-Talk” – eller Tryk-og-Tal

Opbygning SINE er bygget op omkring 500 master. Fra masterne går radiosignalet via kabler i jorden til SINE-centralen (SWITCH) og videre til kontrolrum. Nettet er designet, så der både er kapacitet til hverdagens hændelser og til store ulykker. SINE er krypteret og kan ikke aflyttes. Strømforsyningen til SINE er sikret med nødstrøm.

Dækning SINE dækker hele Danmark. Mange steder er dækningen så god, at man kan bruge radionettet indendørs med håndholdt radio. I resten af Danmark skal man enten gå udenfor eller bruge en vognradio, som sidder fastmonteret i en bil med en antenne på taget Teoretisk dækning 99,5 % af Danmark har SINE-dækning med en vognradio fastmonteret i et køretøj og med antenne på taget. 97,6 % af Danmark har håndholdt basisdækning. I de 143 største byer er der skabt ekstra god dækning. I alt vil 62 % af Danmarks landareal og 86 % af befolkningen have ekstra god dækning.

Tilbagefaldsdækning Hvis en SINE-mast går ned, tager de nærmeste master over. I tilfælde af et længere strømudfald vil en række særligt beskyttede master være alene om at yde dækning. Hvis en mast går ned, og de nærmeste skal tage over, falder dækningen i området samtidig ét niveau - fra basis håndholdt dækning til vognradiodækning. I sådanne situationer vil man typisk kun kunne få forbindelse via en vognradio fastmonteret i et køretøj med udvendig antenne.

Prioritering Hvis kapaciteten i SINE er knap, bliver opkald sat i kø, og køen er prioriteret på følgende måde: Nødopkald Talegrupper til røgdykkere (de skal meldes til DBK via fleetmap) Talegrupper til indsatsledere (skadestedssæt) Talegrupper til KST (skadestedssæt) Øvrige talegrupper i skadestedssæt Individuelle opkald Talegrupper allokeret til kritisk infrastruktur. Talegrupper til øvelser, tests og kommercielle brugere. Det betyder dog ikke, at et opkald fra en røgdykker kan afbryde et igangværende opkald. Det betyder kun, at et opkald fra en røgdykker får en bedre plads i køen end fx KST.

Nummerstruktur Nummerstrukturen i SINE består af ni nummersiloer, som kaldes VPN (Virtual Private Network). Hver beredskabsgren har sit eget VPN, og herunder har hver myndighed sin egen nummerserie. VPN Aktør 1 Politi 2 Kommunale redningsberedskab 3 Kommuner 4 Forsvar 5 Sundhedsberedskab 6 Beredskabsstyrelsen 7 Andre aktører 8 Øvrige 9 Tværgående skadestedskommunikation (skadestedssæt)

Talegrupper og skadestedssæt Talegrupper anvendes til kommunikation i SINE En talegruppe kan funktionsmæssigt betragtes som et telefonmøde, hvor alle, der er tilmeldt talegruppen, kan kommunikere med hinanden med brug af PTT (push-to-talk) Der er ingen geografisk begrænsning på adgangen til en given talegruppe i SINE De enkelte beredskaber har deres egne talegrupper som er baseret på beredskabets kommunikationsbehov og kommandostruktur Udover beredskabernes egne talegrupper, findes der også et antal skadestedssæt (SKS) med talegrupper, som er beregnet til samarbejde mellem beredskaberne

Kontrolrumstilslutninger ICCS En ICCS (Integrated Control and Command System) fungerer som en ”port” til radionettets funktionaliteter for vagtcentraler og kontrolrum. Den er en nødvendighed, hvis man vil arbejde med SINE-radioer fra en dataterminal i vagtcentralen. Radiodispatch For at få noget ud af en ICCS, skal vagtcentralen have kontrolrumssoftware, fx en radiodispatch. Radiodispatchen kan enten hente mange eller få funktioner på SINE. Med en radiodispatch kan vagtcentralen lytte på en eller flere talegrupper. Samtidig har vagtcentralen overblikket og kan styre relevante talegrupper på computerskærmen.