Livets Ord August 2019.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Livets Ord April 2013 «Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» (Jak 5, 9).
”Åndelige discipliner for disciple”!
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Nøgler til menighedens vækst
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord September 2009.
Livets Ord Juli 2009.
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Guds glæde gennem generøsitet
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Livets Ord November 2015 ‘At de alle må være ét’ (Joh 17, 21). Kommentar af P. Fabio Ciardi OMI.
August 2016 “Én er jeres mester, og I er alle brødre” (Mt 23, 8) Livets Ord.
Om forfølgelse Kristne bliver stemplet som fjendtlige og udsættes for diskriminering, anholdelser, tilbageholdelser, tortur og endda offentlig henrettelse.
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11. Del 2. ”Fader vor” Bønnens struktur -Nærvær -Tilbedelse -Guddommelig retning -Fysiske -Moralske -Åndelige Begynd med.
Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
LIVETS ORD September 2016 “Alt tilhører jer! Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud” (1 Kor 3, 22-23)
Komme dit rige iblandt os
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
‘Hold fred med hinanden’ (Markus 9, 50) Livets Ord Juni 2016.
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
Livets Ord September 2017 “Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig” (Matt 16, 24)
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Livets Ord August 2017.
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Den gældbundne tjener med Lego-figur
Livets Ord Marts 2017.
Livets Ord April 2017.
Julens symboler Matthæus 2
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Livets Ord Oktober 2017.
Livets Ord November 2017.
Livets Ord December 2017.
Livets Ord April 2018.
Livets Ord Februar 2018.
Livets Ord Marts 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Livets Ord November 2018.
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
«Livets Ord» Februar 2019.
LIVETS ORD Marts 2019.
Menigheden - privilegier og ansvar
Guds rige - En Guds riges etik.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Livets Ord juli 2019.
Præsentationens transcript:

Livets Ord August 2019

“Hvor jeres skat er, dér vil også jeres hjerte være.” (Luk. 12,34)

“Hjertet” er det mest private vi har, det mest skjulte, det livgivende “Hjertet” er det mest private vi har, det mest skjulte, det livgivende. Det er ’skatten’, som giver os den største sikkerhed her og nu og i fremtiden. “Hjertet” er også sædet for våre værdier og roden for vore konkrete valg. Det er det hemmelige sted, som giver retning i livet: hvad kommer på første pladsen i vort liv?

Hvad er “skatten”, som gør alt andet ubetydeligt?

I det vestlige forbrugersamfund bliver vi nemt fristede til at samle formue, til at koncentrere os om vore egne behov og sætte de andres behov til side. Vi bliver optaget af vores egen velstand og velfærd.

Men i Lukas-evangeliet er Jesu ord formuleret i en helt anden kulturel kontekst end vores. De er universelle og afgørende, henvendt til mænd og kvinder til alle tider og overalt på jorden.

“Hvor jeres skat er, dér vil også jeres hjerte være.” (Luk. 12,34)

Lukas-evangeliet lægger vægt på, at Jesu efterfølgere, må træffe et radikalt og definitivt valg:

Gud Fader er den sande Gode og han bør udfylde enhver kristens hjerte, efter Jesu eksempel.

Dette eksklusive valg medfører en tillidsfuld hengivelse til Guds kærlighed og åbner muligheden for at blive virkelig ‘rige’, for som Guds børn er de arvinger til hans Rige.

Det handler om frihed, og om det, at materielle goder ikke kommer til at eje os, men at vi selv bestemmer, hvordan vi bruger dem.

Materiel ejendom kan beslaglægge ‘hjertet’ og skabe det kan begær efter at eje endnu mere, og det kan blive en virkelig afhængighed.

Almissen, som denne tekst kalder os til at give, handler om retfærdighed, der er affødt af barmhjertighed, og som gør hjertet lettere og åbner for ligestilling.

Enhver kristen kan, personligt og i fællesskab med andre, erfare sand frihed ved at dele materielle og åndelige goder med dem, som har brug for det.

Dette er den kristne livsstil, som vidner om tillid til Faderen, og som danner et solidt grundlag for kærlighedens civilisation.

“Hvor jeres skat er, dér vil også jeres hjerte være.” (Luk. 12,34)

For at befri os fra afhængigheden til at skrabe sammen, kan følgende forslag fra Chiara Lubich give os klarhed: “Hvorfor insisterer Jesus så meget på, at man ikke skal være knyttet til det man ejer, ja, han gør det til og med til en nødvendig betingelse for at følge ham?

Jesus er selv den vigtigste rigdom i vores eksistens, vor sande skat Jesus er selv den vigtigste rigdom i vores eksistens, vor sande skat! Han ønsker, at vi er frie mennesker, befriet indefra fra enhver afhængighed og bekymring, så at vi virkelig kan elske ham af hele vores hjerte, hele vor forstand og alle vore kræfter.

Han beder os om at give afkald på ejendom, for at kunne åbne os for andre. Den enkleste måde at give afkald på er ‘at give’.

Vi kan give til Gud, ved at elske ham Vi kan give til Gud, ved at elske ham. Og for at vise ham denne kærlighed, kan vi elske vore medmennesker, parate til at sætte alt på spil for dem. Selvom vi ikke tænker over det, har vi meget at give: hengivenhed, hjertelighed, glæde over at dele med andre, men også tid, bøn, erfaringer og oplevelser.

Og naturligvis materielle ting: bøger, tøj, transportmuligheder, penge… Lad os give uden at tænke for meget over, om det måske en dag kan være nyttigt. Det er klart, at alt kan være nyttigt, men hvis vi giver efter for disse tanker, sniger afhængigheden sig ind i hjertet og skaber hele tiden nye behov. Nej, vi må hellere kun eje det, som vi virkelig har brug for. Vi skal passe på, at vi ikke mister Jesus af syne ved at have penge i baglommen eller beholde ting, som ikke er nødvendige.”

Maria og Agostino, som har været gift i 34 år, fortæller: “Vi havde været gift i otte år, og vores ægteskab kørte på skinner. Et dejligt hus, godt arbejde. Så blev vi anmodet om at flytte fra Italien til et land i Sydamerika for at støtte et ungt kristent fællesskab.

Vi gik meget igennem: forvirring, angst for det ukendte Vi gik meget igennem: forvirring, angst for det ukendte. Folk sagde, at vi var skøre, hvis vi handlede sådan. Men vi hørte begge to en anden stemme, som gav os en stor fred indeni: ‘Kom og følg mig.’

Så det gjorde vi. Vi havnede i helt nye omgivelser. Vi manglede en del Så det gjorde vi. Vi havnede i helt nye omgivelser. Vi manglede en del. Men til gengæld fandt vi mange andre værdier, som f.eks. rigdommen ved at have relationer til mange mennesker.

En aften arrangerede vi en lille fest hvor hver familie skulle medbringe en ret fra deres hjemegn. Vi var selv lige kommet tilbage fra en rejse til Italien og havde fået parmesanost med hjem. På den ene side ville vi gerne dele osten med de andre, på den anden side ville der ikke blive noget tilbage til os selv. Men vi huskede os selv på Jesu ord: ‘Giv, så skal I få...’ (Luk. 6, 38). Vi så på hinanden og sagde: «Vi har efterladt vort land, arbejde og familien. Og nu vil vi beholde et stykke ost? Så vi skar et rigtig stort stykke ost af og tog det med.

To dage senere ringer det på døren: Det var en turist, som vi ikke kendte, en ven til nogen af vore venner, og han havde en gave med til os. Vi åbnede pakken. Det var et stort stykke parmesan! Jesu løfte: ‘Et godt, presset, rystet, topfyldt mål skal man give jer i favnen’ (Luk 6,39), var blevet til virkelighed.”

dér vil også jeres hjerte være.” (Luk. 12,34) “Hvor jeres skat er, dér vil også jeres hjerte være.” (Luk. 12,34) Tekst af Letizia Magri Grafik af Mechtild Grosse-Venhaus (N) * * * Livets Ord udkommer på mere end 96 sprog og dialekter og kommer ud til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio og internet. For mere information, se www.focolare.org eller https://focolare.dk