NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Advertisements

HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Forslag til vedtægtsændringer Dansk Vandrelaug 14. marts 2016 Hans Stavnsager.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Børnehusmodellen i Danmark – et initiativ i Overgrebspakken til beskyttelse af børn mod overgreb. NFBO konference, Nuuk, august 2014 Anette Hammershøi.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde v/ Fuldmægtig Kristina Vestergaard Nielsen og Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Indgangen til kommunen 2 2 Borger 1 1 Borger erhverver hjerneskade Deltagelse i koordinerende udskrivningmøde Er.
Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.
Handleplansarbejde Opstart af udarbejdelse af handleplan 2 2 Borger 1 1 henvender sig til kommunen Deltagelse i handleplansmøde
Samarbejdet i rehabiliteringsteamet Sundhedskoordinator Afdelingslæge, ph.d. Jens Christian Jensen Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Vejledningssamtale - rådgivning Skolens ledelse har en forpligtelse til at rådgive og vejlede ansatte, som har behov for det. Hvis skolens leder vurderer,
Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov (af 1. jan. 2016) … lad os starte med en lille film.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Udredning - Behandling
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Landsdækkende virksomhedskampagne
Studieretningsprojektet
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
Børne- & Undervisningsforvaltningens forebyggelsespulje 2017
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Samrådet september 2012.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Tilsyn med Produktionsskolerne
Oplæg om retssikkerhed Handicaporganisationernes hus v
Inklusion i Folkeskolen
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Hvad betyder det på efterskolerne?
Indkøb under tærskelværdierne
Skolebestyrelsesmøde
Hvad betyder det på efterskolerne?
Program Anette Faye Jacobsen Seniorforsker, ph.d.
Børne- og Familieafdelingen
Mere ansvar til a-kasser Informationsmøde
Hjerneskaderådgivningen CFK
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
Grundkursus i at være plejefamilie
Fra den anden side af skrivebordet
Strategi Til markedsføring
Særforanstaltninger typer og indhold 28. august 2019
Præsentationens transcript:

NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX ELLER DAGBEHANDLING Du, dit barns skole og dit barns sagsbehandler er blevet enige om, at dit barns sag skal behandles i BEKU – Det lokale beslutnings- og koordinationsudvalg. Københavns Kommune, Socialforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen, 2019 Socialforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen, Januar 2019

DIT BARNS SAG & BEKU HVAD KAN BEKU Du, dit barns skole og dit barns sagsbehandler er blevet enige om, at dit barns sag skal behandles af det lokale beslutnings- og koordinationsudvalg (BEKU). Behandlingen af dit barns sag sker på baggrund af den dialog, der har været i Aftaleforum (møde mellem jer som familie, skole og sagsbehandler) og hvor det nu overvejes, at dit barn kan have behov for at modtage enten Skoleflex, Tilbageslusningsflex eller dagbehandling. HVAD KAN BEKU BEKU kan træffe afgørelse om Skoleflex, Tilbageslusningsflex og dagbehandling , som er fælles indsatser mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen. De fælles indsatser mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen består alle af en kombination af en social behandling af barnet eller den unges problemer kombineret med Specialpædagogisk bistand efter behov. I det grønne afsnit i denne folder kan du læse en kort beskrivelse af de tre fælles indsatser. Der findes i alt fem BEKU-udvalg, og de er fordelt i fem geografiske områder i Københavns Kommune. I BEKU sidder ledere fra både Socialforvaltningen og Børne- og Ungdoms-forvaltningen. Der sidder også en til to skoleledere og en leder for psykologerne fra det lokale geografiske område.

HVAD KAN BEKU IKKE FØR BEKU-MØDET PARTSHØRING BEKU kan ikke træffe afgørelse om specialskole, specialklasserække og et alment skoletilbud. Disse indsatser træffes alene af Børne- og Ungdomsforvaltningen. Afgørelse om familiebehandling , støtte i hjemmet, aflastning mv træffes alene af Socialforvaltningen. FØR BEKU-MØDET På baggrund af de aftaler du, skolen og dit barns sagsbehandler har lavet på Aftaleforum skriver sagsbehandler eller skole en ansøgning til BEKU. Sammen med ansøgningen får BEKU-medlemmerne alle de relevante dokumenter om dit barn (f.eks. referat af børnefaglig undersøgelse, handleplan, vurderinger fra skolens tilknyttede psykolog, noter fra samtaler med dit barn mv.). Derved kan de bedst tage stilling til, hvad der er det bedste for dit barn ift. Skoleflex, Tilbageslusningsflex og dagbehandling. Alt materiale behandles fortroligt. BEKU-møder afholdes minimum én gang om måneden, og der kan derfor være lidt ventetid, fra I aftaler, at dit barns sag skal behandles på BEKU, og indtil sagen er behandlet. I løbet af den tid laver dit barns sagsbehandler ansøgningen til BEKU og sikrer, at al den relevante viden om dit barn indgår i BEKUs drøftelser af, hvilket tilbud der vil være bedst for dit barn. PARTSHØRING Du parthøres i alle dokumenter, som medlemmerne af BEKU får tilsendt, så du ved, hvilke oplysninger dit barns sag bliver vurderet på baggrund af. Partshøring kan ske enten på Aftaleforum, eller ved at du får dokumenterne tilsendt (f.eks. pædagogisk-psykologisk vurdering (PPV) og handleplan).

PÅ BEKU-MØDET EFTER BEKU-MØDET På BEKU-mødet deltager både dit barns sagsbehandler og dit barns skole. Fra skolen vil der være en repræsentant fra skoleledelsen, dit barns psykolog og eventuelt en lærer, en vejleder eller en pædagog, som kender dit barn godt. De fremlægger i fællesskab dit barns sag for BEKU-udvalget. Herefter drøfter skole, sagsbehandler og BEKU-udvalget sammen, hvordan man bedst kan hjælpe dit barn. BEKU-udvalget beslutter med den kompetence, hver forvaltning lovgivningsmæssigt har, om dit barn skal tilbydes enten Skoleflex, Tilbageslusningsflex, dagbehandling eller en anden fælles indsats. EFTER BEKU-MØDET Efter mødet vil du få besked om BEKUs afgørelse. Hvis BEKU har bevilget Skoleflex eller Tilbageslusningsflex, vil du blive indkaldt til et møde i Aftaleforum, hvor du sammen med skolen og dit barns sagsbehandler skal lægge en plan for det videre arbejde. Hvis BEKU har bevilget dagbehandling, vil du blive indkaldt til møde med dit barns sagsbehandler. Sagsbehandleren vil anbefale et dagbehandlingstilbud med afsæt i, at stedet og den aktuelle børnegruppe passer til dit barn. Hvis BEKU har givet afslag på enten Skoleflex, Tilbageslusningsflex eller dagbehandling, vil du få et brev med et skriftligt afslag. I brevet står der også, hvordan du kan klage, hvis du er uenig i afgørelsen. Vigtig viden her er: 1) Børne- og Ungdomsforvaltningen er ansvarlig for skoletilbud til børn i den undervisningspligtige alder, og det er derfor også Børne- og Ungdomsforvaltningen, som tager stilling til om dit barn i stedet skal i specialskole, specialklasserække eller et alment skoletilbud. 2) Socialforvaltningen er ansvarlig for den sociale indsats, og det er derfor Socialforvaltningen, der tager stilling til, om der er behov for sociale indsatser som fx familiebehandling , støtte i hjemmet, aflastning mv. Beslutninger herom foretages ikke af BEKU, men af de to forvaltninger hver især.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Hvad kan BEKU træffe afgørelse om? BEKU kan træffe afgørelse om Skoleflex, Tilbageslusningsflex, dagbehandling eller en anden fælles indsats mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen. Afgørelse om specialskole, specialklasserække træffes alene af Børne- og Ungdomsforvaltningen. Afgørelse om familiebehandling , støtte i hjemmet, aflastning mv træffes alene af Socialforvaltningen. Forvaltningerne koordinerer indsatserne ift. de fælles børn og unge, når de omhandler foranstaltninger i fælles sagsforløb. Hvad er Skoleflex, Tilbageslusningsflex og dagbehandling? Fælles for de tre indsatser er, at de alle tre er en fælles kombineret indsats mellem et skoletilbud (specialpædagogisk bistand – Børne- og Ungdomsforvaltningen) og en social behandling af barnet eller den unges problemer (socialpædagogisk bistand - Socialforvaltningen). Skoleflex – foregår i en almen skole, hvor der iværksættes en målrettet special- og socialpædagogisk behandling af barnet eller den unges problemer, og hvor der er fokus på, at dit barn kan blive i en almindelig folkeskole i nærheden af jeres hjem. Tilbageslusningflex – er en målrettet og særlig indsats, hvor der er fokus på, at få dit barn tilbage til et alment skoletilbud fra dagbehandling. Indsatsen består af specialpædagogisk bistand og en socialpædagogisk behandling af barnet eller den unges problemer, der matcher barnet/den unges behov. Dagbehandling - foregår på en dagbehandlingsskole, hvor skolens profil og målgruppen af børn og unge passer til dit barns undervisnings- og behandlingsbehov. Her modtager dit barn både specialundervisning og en socialpædagogisk indsats, kombineret med decideret behandling. Dagbehandlings-tilbuddet vil ikke nødvendigvis være i jeres nærmiljø.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Hvor lang tid skal jeg vente på en afgørelse? BEKU-møder afholdes minimum én gang om måneden, og der kan derfor gå lidt tid, fra I aftaler, at dit barns sag skal behandles på BEKU, og indtil sagen er behandlet. Der kan også være tilfælde, hvor BEKU har behov for længere tid til at behandle sagen, og ventetiden på en afgørelse kan derfor variere. Når BEKU har truffet en beslutning, vil du få besked herom, enten fra skolen eller dit barns sagsbehandler. Hvad, hvis jeg ikke er enig i afgørelsen? Du kan klage over BEKUs afgørelse. Både, hvis du er uenig i selve afgørelsen, men også hvis du er utilfreds med det konkrete tilbud, som dit barn får tilbudt. I brevene med afgørelser som du får, er der altid en vejledning til, hvordan du kan klage. Kan jeg deltage på BEKU-mødet? Nej, det kan du ikke, fordi drøftelsen på BEKU er af faglig karakter. Men både dit barns sagsbehandler og repræsentanter fra dit barns skole er med på mødet og repræsenterer dig og dit barn. Det er skolen, der beslutter, hvem fra skolen, der deltager på mødet. Hvis du har andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte dit barns sagsbehandler eller skolelederen på dit barns skole.