Seminar Akademi for Madkundskabsdidaktik Nationalt Center for Skoleforskning (NCS) DPU, Aarhus universitet
Program for dagen 9.45-10:15 Registrering og kaffe 10:15-10:25 Velkomst v Lars Qvortrup, professor, leder af Nationalt Center for Skoleforskning (NCS), DPU. 10:25-10:45 Præsentation af Akademi for Madkundskabsdidaktik v Karen Wistoft, professor, DPU, bestyrelsesformand i akademiet. 10:45-11:30 «Udvikling af fagsynet historisk set. Hvor står vi så i dag med de nye reducerede mål? » v Helle Brønnum Carlsen, lektor, KP. 11:30-11:40 Pause 11:40-12:10 «Introduktion til mixed methods-forskning» v Mikkel Stovgaard, adjunkt, DPU 12:10-12.30 «Eksempel på et mixed method-forsknings design» v ph.d.-studerende, Casper Thrane, DPU 12:30-13:30 Frokost
Eftermiddagens program 13:30-14:00 »Matlagingsundervisning, utfordringer og muligheter på skolejøkkenet – forskningsmetode og fund». v ph.d.-studerede, studielektor Karen Lassen, Universitetet i Sydøst Norge 14:00-15:00 Workshops: Workshop I) «At studere og at praktisere» v Camilla Damsgaard, lektor, UCN & Susanne Tønnesskov Hansen, lektor, Absalon. Workshop II) «Praksisfaglighed» v Karen Wistoft & Jacob Christensen, adjunkt, DPU. 15:00-15:15 Kaffepause 15:15-15:50 «Læremiddelfaglighed i Madkundskab i læreruddannelsen» v Maibritt Pless, lektor, UCL 15:50-16:00 Afrunding v Karen Wistoft
Hvad er Akademiet? Formål Bestyrelse Medlemmer Akademi for Madkundskabsdidaktik er et selskab med et begrænset medlemstal, hvis formål er at fremme forskningen på området for madkundskabsdidaktik Bestyrelse Den Nationale Faggruppe for Madkundskab & Karen Wistoft Medlemmer Udpeges af bestyrelsen. Det betyder, at man ikke selvstændigt kan melde sig ind i akademiet
Bestyrelsen – Den Nationale Faggruppe UCC, lektor, ph.d. Helle Brønnum Carlsen HBCA@ucc.dk UCL, lektor Majbritt Pless mapl@ucl.dk UCN, lektor Camilla Damsgaard CAD@ucn.dk UCSJ, lektor Susanne Tønneskov Hansen sth@pha.dk UC Syd, lektor Connie Ferks cgfr@ucsyd.dk VIA, adjunkt Merete Vial merv@via.dk DPU, professor Karen Wistoft kawi@edu.au.dk
Forskning og formidling Akademiet skal fremme forskning og forskningsbaseret undervisning i madkundskabsdidaktik blandt andet ved at igangsætte ny anvendelsesorienteret forskning og ved at fremme medlemmernes egne forsknings- og udviklingsarbejder Akademiet skal fremme forskningsformidling på madkundskabsdidaktikområdet samt anden formidling, der er relevant for madkundskabsdidaktik Det gøres blandt andet gennem to årlige arrangementer: et heldagsseminar for Akademiets medlemmer og en åben forskningskonference.
Fortrolighed Medlemmerne skal frit kunne fremlægge både færdige og ufærdige forsknings- og udviklingsarbejder til gensidig drøftelse. Under klar forventning om, at dette sker i fuld fortrolighed, og at andre medlemmer ikke misbruger denne information til formål, der ligger uden for det enkelte forsknings- eller udviklingsprojekts domæne.
Hvordan bliver jeg medlem? Kontakt et bestyrelsesmedlem!