Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Hierarki for styringsredskaber
Sprogvurderinger af 3-årige
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereform 2014.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Den inkluderende skole
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
INKLUSION - at arbejde for givende og bæredygtige fællesskaber
Partnerskabsprojektet: Erfaringer fra Aarhus Kommune
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Målstyret læringsreform
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
AKT på Dybbøl Skolen.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Morgendagens Børne- og Ungeliv FORÆLDRE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:13 Powered.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
…………Skal blive så dygtige som de kan
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Læring gennem registrering og indberetning
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
- Kom tættere på dit barns skolegang
Den pædagogiske læreplan
- Kom tættere på dit barns skolegang
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Hvad er vores kommunikationsmål
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Præsentationens transcript:

Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel og læring Børne- og Uddannelsesudvalget

5 principper der skal sætte fælles retning for Børne- og Uddannelsesudvalget foreslår 5 principper der skal sætte fælles retning for forældresamarbejdet på 0-18 års området (gældende for kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler)

Princip 1 Forældresamarbejdet er et fælles ansvar Det skal være trygt for forældre at samarbejde med både personale og andre forældre i dagtilbud, skole og fritidstilbud. Personalet skal skabe rammerne for en åben og fordomsfri dialog. Personalet tager ansvar for, at der kommer fokus på de temaer, som forældrene har behov for at drøfte samt de temaer, som personalet finder vigtige i forhold til barnets/børnenes udvikling. Princip 1

Forældre og personale samarbejder AKTIVT om at fremme barnets/den unges udvikling, trivsel og læring Personalet efterspørger ALTID forældrenes viden om deres barn og inddrager den i det professionelle arbejde. Personalet går i dialog om de pædagogiske mål og indsatser på en måde og i et sprog, som forældrene kan forstå, og som betyder, at forældrene også understøtter indsatserne derhjemme. Princip 2

Kommunikationen med forældrene skal være let tilgængelig og brugbar Forældrene skal have let adgang til at følge med i deres barns hverdag og til at kommunikere med personalet – også digitalt. Der skal være klarhed om, hvordan kommunikationen foregår. Forældre og bedsteforældre til såvel ´nye´ som ´gamle´ børn skal føle sig velkomne, når de henvender sig til personalet i dagtilbud, skole og fritidstilbud. Princip 3

Princip 4 Forældre bidrager aktivt med det de kan Forældre ved hvad de kan forvente, og hvad det enkelte tilbud (dagtilbud, skole, fritid) forventer af dem. Ledelsen anerkender og skaber rum for, at forældre får mulighed for at bidrage med det de kan i udviklingen af det enkelte tilbud. Princip 4

Forældre og personaler i dagtilbud og i 0 Forældre og personaler i dagtilbud og i 0.klasse samarbejder om barnets vej i skole og fritidstilbud Barnets kontaktpersoner i dagtilbud/skole i distriktet samarbejder med forældrene om barnets vej i skole, så barnets trivsel og læring fastholdes på et højt niveau. Dagtilbud og skole samarbejder med forældrene om barnets vej til at få et aktivt fritidsliv. Princip 5

Vi evaluerer og følger op på om forældresamarbejdet er velfungerende i distrikterne Ledelsen og de forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer arbejder systematisk med at følge op på effekten af indsatser, som understøtter et velfungerende forældresamarbejde (De 5 principper er pejlemærkerne). Kortlægningerne i ´Program for Læringsledelse´ i 2013, 2015 og 2017 indgår som en del af opfølgningen på kommuneniveau. Evaluering