Central kontra decentral

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Advertisements

HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
1 Det tværfaglige kliniske studieafsnit Regionshospitalet Holstebro Torben Bæk Hansen Ortopædkirurgisk klinik.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Dagplejepædagogens rolle som garant for den pædagogiske kvalitet i dagplejen FOAs bud på at styrke dagpleje- pædagogernes fagområde og arbejdsvilkår Nyborg.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Skolestruktur i Fredericia Set med lærerøjne Lisa Mikkelsen Distriktstillidsmand Erritsø Fællesskole afd. Bygaden.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Oplæg til økonomisk politik Tema i Økonomiudvalget den 8. februar 2011.
Projektchef: Som projektchef er du det første led i et projekts livcyclus. Du står for management af projekter Du står for management af de ansatte - Introduktion.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Bestyrelsesmøde Frederiksbjerg Dagtilbud 9.December 2015.
Gode råd om indkøb for institutioner uden egen indkøbsorganisation Oplæg ved Henrik Dyrehave Rasmussen, Økonomi- og ressourcedirektør ved CELF (Center.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
HANDLING OG PLAN1 Repetition af modellen. HANDLING OG PLAN2 Repetition af modellen FORMÅL  Sikre at vi fortsat har samme forståelse af udgangspunktet.
Ny Årsberetning Hvorfor en ny årsberetning? Beboerdemokrati og bestyrelsesarbejde i fokus Udvalgte redskaber (værktøjer) - Indhold Strategier og målsætninger.
DANMARK STAT - REGIONER - KOMMUNER Jan Christiansen Sosufyn.
Forslag fra arbejdsgrupperne
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Hjerteforeningens interessevaretagelse
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Bilag 5 Ledelsesopgaver fordelt mellem stillinger
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV]
Innovation Days Roskilde, September
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Nærdemokrati i Esbjerg Kommune Nærdemokrati, Lokalråd og Landdistrikter Sekretariatschef Søren Abildtrup.
STATUS fra Danmark Morten Eiler Hansen
En forenklet beskæftigelsesindsats
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Tro på dig selv - det gør vi
optimering af ejendomsdriften
FÆLLES målstyring i matematik
Fortsat fremgang i Halsnæs
Hvad betyder en konflikt for mig?
Fælles ledelsesgrundlag
18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.
Kobling af økonomistyring og digitalisering
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
OK18 Det statslige forlig
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
Taksonomi – hvad er det? Per- spekti- vering
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Hvad betyder det på efterskolerne?
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Det er en politiske bestilling!
Region Midtjyllands opgave
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
Dialogmøde 7. maj 2018 for medarbejdere vedr
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danskernes digitale bibliotek
Greve Kommune Parternes ønsker til samarbejde om ny LUP
En forenklet beskæftigelsesindsats
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
Kreative Læringsfællesskaber og multifunktionelle m2
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Implementeringsplanen – hvad er den og hvad skal den bruges til?
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Central kontra decentral Dagplejen Holstebro Central kontra decentral Dagpleje 17-09-2018

Argumenterne for decentraliseringen Dagplejen Holstebro Omkring år 2000 starte decentraliseringen af dagplejen i Holstebro Kommune Argumenterne for decentraliseringen Fra politikerens bord: slankning af den centrale enhed bedre tilbud til borgeren Fra forvaltnings bord: generel decentralisering af opgaver flere opgave til de decentrale enheder Fra institutionslederens bord: større budgetter giver flere muligheder endelig en opgave hvor der følger løn med Fra dagplejerens bord: lokal forankring tættere på ledelsen 17-09-2018

8 mio. kr. tilført i 2010 5,5 mio. kr. tilført i 2011 Baggrunden Et tilbageblik på 2010 – en økonomisk virkelighed En alvorlig opbremsning i økonomien i 2010 Afskaffelse af 2 + 2 ordningen indtil udgangen af 2011 En udfordring for budgetlægningen for 2011 8 mio. kr. tilført i 2010 5,5 mio. kr. tilført i 2011 …..samlet set tilført penge til området – men ressourcerne er stadig knappe. 17-09-2018

Argumenterne for centraliseringen Dagplejen Holstebro Fra den 1. januar 2012 centraliseres dagplejen i Holstebro Kommune Argumenterne for centraliseringen Fra politikerens bord: forventning om at få mere for pengene bedre og mere fleksible tilbud til borgeren Fra forvaltnings bord: bedre styring og udnyttelse af kapaciteten ny struktur på daginstitutionsområdet Egen leder i dagplejen – den største organisation Fra institutionslederens bord: opgaver uden indflydelse er uinteressante - dog en hvis modstand Fra dagplejerens / FOA´s bord: egen ledelse på ”fuld tid” ensartede vilkår 17-09-2018

Processen frem til centraliseringen Dagplejen Holstebro Processen frem til centraliseringen Den 28 april 2011 beslutter det politiske udvalg at centralisere dagplejen pr. 1. januar 2012. Der bliver nedsat en styregruppe, hvor målet er at beskrive muligheder og forventninger til den kommende centrale dagpleje og de opgaver der skal løses Der bliver nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra de 6 forældrebestyrelser – for at sikre brugernes indflydelse i processen Der bliver nedsat et Ad hoc L-MED udvalg for at sikre medarbejderindflydelse i processen Der udarbejdes jobbeskrivelse og stillingsopslag i forbindelse med ansættelse af dagplejeleder pr. 1. oktober 2011. 17-09-2018

Den centrale dagpleje – nu med Dagplejeleder Dagplejen Holstebro Den centrale dagpleje – nu med Dagplejeleder Dagplejelederen starter sit arbejde den 1. oktober 2011 Opgaverne er bl.a.: Etablering af lokaler på Borregårdsvej i Holstebro Fastlæggelse af struktur i dagplejen Oprettelse af Teams Fordeling af pædagoger i de tre Teams Stormøder med dagplejerne Oprettelse af ti arbejdsgrupper ..og meget, meget mere…! 17-09-2018

Hverdagen i den centrale dagpleje efter den 1. januar 2012 Dagplejen Holstebro Hverdagen i den centrale dagpleje efter den 1. januar 2012 TR –strukturen L-MED Den røde tråd Arbejdet i arbejdsgrupperne Tilsynet Forældrebestyrelsen Fælles retningslinjer for 6 forskellige procedurer Hvem er jeg – hvem er vi – hvad kan vi Forståelse – fællesskab - anerkendelse Samtaler og møder – og flere møder! 17-09-2018

Hvad har vi fået – og hvad får vi? Dagplejen Holstebro Hvad har vi fået – og hvad får vi? Fælles vision og mål for dagplejen Et større fællesskab i pædagogkredsen Et bredere funderet og mere fagligt fundament i det pædagogiske arbejde Et langt større overblik i forhold til den samlede kapacitet i Holstebro kommune En mere stabil platform i forhold til udnyttelsen af de økonomiske, faglige og menneskelige ressourcer vi har til rådighed En større økonomi der skaber bedre forudsætninger for at prioriterer ressourcetunge udviklingstiltag – som f.eks. kompetenceudvikling , gæstehuse og specialdagpleje Administration på Borregårdsvej – som også er med til at skabe ”Helhed i Dagplejen” 17-09-2018

Dagplejen Holstebro Men alt dette får vi jo kun fordi: at vi har en masse knalddygtige medarbejdere! medarbejdere som brænder for opgaven ! medarbejdere som lige nu ofre ”blod, sved og tårer”! de vil nemlig i mål med planerne om den Centrale Dagpleje! TAK TIL DEM! Tak for i dag! 17-09-2018