UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tværgående indsats for unge årige
Advertisements

Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Uddannelsesafklarende samtaler
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
UDDANNELSE TIL ALLE UNGE STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
CEB REVA afd. Herning Kommune. § 104 Udslusning af brugere der var i aktivitets og samværs tilbud § 103 Omplacering af de brugere der var mindst arbejdsmarkedsparate.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Vejlederkonference BR Midtjylland 3. februar 2011, Viborg Kirsten Sværke & Lars Lundgreen.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Ungeindsats i jobcenter Middelfart Middelfart. Ungeindsats i jobcenter Middelfart 2008 politisk fokus på ungeindsatsen, herunder deltagelse i UTA Januar.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes.
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
- Esbjerg Kommune’s ungeindsats
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Præsentation af resultaterne fra
Februar 2017 PKU-konference
Brobygning – EUD og efterskolerne
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Uddannelsesplanen.
Erfaringer efter et år med
Målet med at give nogle elever en transitmentor
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ungeenheden Odsherred Kommune.
UU - Status og uddannelsesstatistik
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Tro på dig selv - det gør vi
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Forældremøde – 8. klasse UU-vejleder XXX.
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
UU - Status og uddannelsesstatistik
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Forældremøde.
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
Store udfordringer med målet om de 95 %
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Danmarks Vejlederforening
Sammenhængende Unge Indsats i Vallensbæk Kommune
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler

Jeg er glad for… 25. År Udd.hjælp Politiske udvalg Prod.skole Unge-vejledningen 25. År Udd.hjælp Prod.skole Samarb. UU + JC < 18 år Fødekæder Vores Unge Fælles lokaler Chefgruppe På tværs STU-BSK B&U-efterværn /mentor /bostøtte Politiske udvalg Investering på tværs

”Den unges vej i Ungevejledningen” Krav og forventninger om uddannelse for stabil tilknytning til arbejdsmarkedet. Den vigtigste beskyttelsesfaktor. Derfor mødes ”kontanthjælpsansøgeren” først af UU Alle indsatser er for at forberede den unge på at påbegynde og gennemføre uddannelse. Formålet med Ungevejledningen er altså at flest mulige vildfarne søger og gennemfører en ungdomsuddannelse. Produktionsskolernes væsentligste opgave siden 2006, er at forberede ikke boglige deltagere til ordinær uddannelse, og helt konkret ved at skabe brobygning til erhvervsuddannelserne både med hensyn til praktiske og boglige forudsætninger. Derfor er Herning Produktionsskole et stærkt aktiv i indsatsen. Vi interesserer os meget for tilbuddene på HPS, men også for eleverne der Den unge mødes med klare krav og forventninger om at tage uddannelse for at forbedre mulighederne for stabil tilknytning til arbejdsmarkedet. Alle indsatser sker med henblik på at forberede den unge på at påbegynde og gennemføre uddannelse. I den seneste lovændring fra 006 skærpes kravet til produktionsskolerne, således at produktionsskolens væsentligste opgave er at skabe brobygning til erhvervsuddannelserne både med hensyn til praktiske og boglige forudsætninger. Derfor er Herning Produktionsskole et stærkt aktiv i uddannelses- og beskæftigelsesindsatsen. Vi interesserer os meget for tilbuddene på HPS, men også for eleverne der

Ungevejledningen, Herning Kommune

Ungeindsats Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn

Ungeindsats - beskæftigelsessigte Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn 2013 Ungeanalyse – for mange nåede ikke igennem uddannelse til arbejdsmarked. Dåbsgave: nummer i rækken. Anede ikke noget om arbejdsmarkedet. Anderledes at være 33 eller 52 end 19 år og ledig. Derfor ungeteams i alle målgrupper, organiseret efter speciale og legekammerater. Valgte 25 år trods lovgivning.

Uddannelseshjælpsmodtagere: Rådg: Blandet sagsfordeling. Den unge i centrum og forløb uden visitations-incitamenter og unødige sagsbehandlerskift. 500 uddannelseshjælpsmodtagere i Herning. Landsfordeling: 30 unge = 6% ÅUP 170 unge = 34% UP 300 unge = 60% AP 130 Produktionsskoleunge, 32 KUU, 85 EGU

UU som tidlig indsats – adgang til skoleområdet Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn UU med i 2013 – tidlig indsats – tilbage/ind på sporet – mødes af udd.vejl., Udd.fokus med kontanthjælpsreformen fra 1/1 2014. Herning Produktionsskole central spiller og vores unge - ressourcemøder Kommunal Ungeindsats-FGU : troværdig udviklingspartner. Ikke stor intern tilbudsvifte.

Tilgangen til den unge Den individuelle tilgang er i fokus Tæt samspil mellem tilbud og rådgiver/UU-vejleder Tillid i relationen Tilgængelighed til sagsbehandler Kontinuitet, samme sagsbehandler Inddragelse, lyttende til de unges oplevelser Krav og forventninger i rette dosis Individuel sammenhængende plan, med tydelige progressionsmål og konkrete delmål. Dobbeltsamtaler. Mindre holdforløb mere mentorbistand, målrettet indledende, iværksættende, understøttende, efterværn Tilgængelighed = hjemmearbejdsdage Kontinuitet = AP-UP. Nærmere drøftelse i rådgiverafsnittet som opstart på arbejdet. (Skylder) Mindre holdforløb (fleksibelt brug af tilbud, kompetencer, timing) i gang med at skabe dette råderum økonomisk.

Investerings-parathed – børnefamilieområdet Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn Investeringslyst – 5. 6. klasses indsats. 900.000 kr. I gang med at udvikle. ”Early Starters” er et begreb der anvendes om unge, der har været kendt i systemerne, siden de var få år gamle. De har måske udvist en adfærd i dagpleje, børnehave, skole der kendetegner et barn, der er i en udsat social position. Early Starters er ofte unge, der er eller har været anbragt udenfor hjemmet i en tidlig alder og op gennem ungdomsårerne været tiltrukket af det kriminelle miljø. Early Starters er kendt i beskæftigelsessystemet som en gruppe af unge, der er svære at fastholde i job eller uddannelsesrettede tilbud, og de har ofte mange afbrudte forløb bag sig. LAB lovstilbud til under 18 årige – 1,4 mio styrket 15-18 års indsats Dobbelt op på egu pladser = fra 40 til 85 Flere Mere Uddannelsesparate trods stigende karakterkrav.

Støttebehov trods selvforsørgelse Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn Fleksjob fastholdelse – jobkonsulent efterværn. Aftalen: gennemgående kontaktperson: én eller aldrig en der slipper før nu tager over forskudt af overgangene?

Ungeindsats Forebyggelse Tidlig Indsats Generel Indsats Fastholdelse /Efterværn SEL i overgange - §82 a-d sociale læringscentre uden stor udredning og bevilling

Fire Faktorer UUs flytning august 2013 til Ungeenheden i BSK Uddannelsesparate, 18-25 år. Organiseret efter legekammerater Den unge mødes af uddannelsesvejledning. Teamrum Herning Produktions Skole som hovedvej Vores unge, ressourcemøder UU/Rådg. Rygmærker? UP-AP-IUP. Virksomme redskaber i rette dosis. STU-BSKe løsninger for Sårbare Unge <18 år? Ung i Centrum, overdragelsessager. Udviklingspotentiale. Kontaktperson - Efterværn – Mentor – Bostøtte. Sammenhængskraft.