Jonas Egebart Forløbsansvarlig vicedirektør

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v. Marianne Jensen Sygeplejefaglig direktør
Advertisements

Efteruddannelse for multidiciplinære teams i Kolorectal Cancer.
Nationale initiativer på stråleområdet Lars Dahl Pedersen Kræfttemamøde 23. januar 2007.
Hvordan letter vi arbejdspresset i en travl klinisk hverdag? v/ Erik Jylling, Sundhedspolitisk direktør, Danske Regioner.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Ledelses overvejelser i forbindelse med implementering af forbedringstavler.
Klinisk forskning - i dag og i morgen Torben V Schroeder Overlæge, Karkirurgisk Klinik, Rigshospitalet og Professor, Institut for Klinisk Medicin, Københavns.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
"Faglig kvalitet i de akutte patientforløb” Akut Afdelingen, Nykøbing Sygehus.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
17. Januar 2007 Karine Bech Dialyse ved kronisk nyresvigt Perspektivering Karine Bech Overlæge, dr.med. Hvidovre Hospital Formand for projektgruppen.
Center for Kvalitetsudvikling KVIS 22. september 2009 Pilotundersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Speciallægepraksis 2009 Design, resultater og udviklingsmuligheder.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
1 Forskningsaktiviteter Forskningsaktiviteter i Klinik for Selvmordstruede Forskningsafdelingen er en del af forskningsenheden i Det Børne og Ungdomspsykiatriske.
Konkrete erfaringer fra KVIS 22. september 2009 Henrik Jørgensen Kliniske Retningslinier.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” – ”Min hjerneskadede datter oplevede frit fald da hun blev udskrevet”
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel Indhold: Formål Omfang og temaer Opbygning af standarder Sammenhæng til PDSA og processer Lektion 5.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Anvendelsen af Waste identification tool Er det muligt at reducere ”spild” og samtidig forbedre patientsikkerheden? Direktør Jonatan Schloss og klinisk.
Sektorovergange – en kvalitetsbrist? Kvalitetsudvikling i speciallægepraksis Konference d. 22. september 2009 v. Overlæge Malene Vestergaard, DSPS.
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
DRG konference 2015 – Workshop 2 - Patientforløb 29. Oktober 2015
Effektiviseringer på Det Ny Rigshospital – erfaringer
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Patienter henvist til specialiseret palliativ indsats (SPI), men som aldrig modtages - hvad kan vi lære fra Dansk Palliativ Database Mathilde Adsersen.
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Biopsi resultater efter mpMR af prostata
Hjerteforeningens interessevaretagelse
Den Direkte Henvisning Et eksempel på Optimeret Visitation
krav, dokumentation, opfølgning og erfaringer
Struktur og status for DCCC
DUBU Superbrugerrollen
Hvordan kommer vi af med fordomme og stigmatisering? Anne Lindhardt
Akkreditering i speciallægepraksis
Sektorovergange – en kvalitetsbrist?
Hospitalsenheden VEST
Flere spin-off virksomheder
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Naturvidenskabernes Hus 14. april 2010
Indhentning af CPR-nummer og samtykke
Sundhedsplatformen og brug af data i ledelse
Shared Care platformen Allan Nasser, Syddansk Sundhedsinnovation
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Kobling af økonomistyring og digitalisering
Patientens virtuelle navigationsredskab
Social – og Beskæftigelsesudvalget
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Modenhedsniveauer for en maturity model på ankervirksomheder
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Hvor en UNI-C på vej hen? -og hvad betyder det for Elevplan?
Rammesætning for dagen
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Task Force for udredningsret Møde i Sundhedsudvalget d. 28
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Demografisk udfordring – Hele landet størstedelen er i kommunerne
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Specialuddannelse i borgernær sygepleje - proces og indhold
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Organic RDD & CORE Organic statusmøde
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Jonas Egebart Forløbsansvarlig vicedirektør Optimering af forløbet for patienter med brystkræft Møde i sundhedsudvalget 26. september 2017 Jonas Egebart Forløbsansvarlig vicedirektør

Pilotprojekt forløbsansvarlig vicedirektør - brystkræft opstartet i foråret 2017 Nedsatte arbejdsgruppen for optimering af brystkræft i april måned Arbejdsgruppen er repræsenteret af SFR, afdelingsledelserne for kirurgi og billeddiagnostik fra RH og HGH, direktionerne og CSU Identificeret områder med forbedringspotentiale og betydning for den samlede forløbstid for kirurgisk behandling af brystkræft Brystkræft er udvalgt sammen med fire øvrige kræftformer: lungekræft, tyk- og endetarmskræft, urologisk kræft og gynækologisk kræft. Lede en forstærket indsats i regionen for at sikre bedre målopfyldelse. Iværksætte tiltag på tværs af hospitaler, som er involveret i de udvalgte kræftpakker.

Målopfyldelse for brystkræft - kun fastsat en forløbstid for kirurgisk behandling af brystkræft Brystkræft - kirurgi Region H –samlet Rigshospitalet Herlev Hospital 3. kvartal 2016 59 % (230 forløb) 60 % (148 forløb) 57 % (82 forløb) 4. kvartal 2016 58 % (156 forløb) 21 % (75 forløb) 93 % (81 forløb) 1. kvartal 2017 72 % (136 forløb) 50 % (62 forløb) 91 % (74 forløb) 2. kvartal 2017 55 % (142 forløb) 44 % (99 forløb) 79 % (43 forløb) Data i FLIS er dynamisk, så løbende efterregistreringer indgår i dette data. Derfor er data i tabellen ikke helt sammenligneligt med, hvad politikerne tidligere er præsenteret for, da de ser de stationære data fra den nationale monitoreringsopgørelse. Til sammenligning har politikerne set, at målopfyldelsen i 1.kvartal 2017 lå på 87 % og 2. kvartal 2017 på 54 %. Den opgjorte målopfyldelse i tabellen er fra rapportudtræk i FLIS, som er baseret på data fra LPR 18. september 2017.

Forløbstider 2.kvartal 2017

Målopfyldelse opgjort for august 2017 - kun fastsat en forløbstid for kirurgisk behandling af brystkræft Usikkerhed om målopfyldelsen, da der mangler data - den er ikke repræsentativ for den reelle målopfyldelse De aktuelle ventetider til kirurgisk behandling af brystkræft giver ikke problemer med at overholde forløbstiden i pakkeforløbet Stikprøve på 20 patienter i august viser en målopfyldelse på 90 % på HGH og 53 % på RH Stikprøven er baseret på hhv. 20 patienter på HGH og RH, som alle er opereret i august måned Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod)

Forbedringstiltag I Data Forbedringstiltagene finansieres via midler fra regeringens sundhedsstrategi Data Retrospektiv gennemgang af 1. kvt. 2017, prospektiv registrering af 1-2 måneder  Ansat datamedarbejder og igangsat analyse af data og arbejdsgange Optimering af Ledelsesinformation SP Dashboards til afdelingens behov (CØK/SP)  Igangsat arbejde omkring rapportering mhp. at optimere styringsredskaberne for afdelingerne

Arbejdsgange og dataflow

Forbedringstiltag II Kapacitet 1 yderligere lægeårsværk til den fusionerede klinik med tjeneste på RH  Ansat en ekstra læge til brystkirurgisk afdeling Mere effektiv udnyttelse af ambulatorier gennem on-site træning i SP  ekstra sekretær/studenterhold i ambulatoriet for effektiv udnyttelse og bedre flow i ambulatoriet Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod)

Forbedringstiltag III Flow og udstyr Forbedret transportordning for prøver fra private aktører Ekstra mammograf med stereotaksi til HGH Udstyr til tomosyntese