Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Advertisements

Konference – plejefamilier Rekruttering – ny viden, kommunal organisering og samarbejde, uddannelse Den 22. november 2010.
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Introduktion til informationskampagnen Ved projektleder Xenia Nedergaard Nectar Communication.
Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår Den 22. november 2010 Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet.
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Personalejura Førlederkursus Brogaarden, d. 17. april 2012 Specialkonsulent Cand.merc.jur. Christian Petersen
Matchningsprojektet Resultater og anbefalinger Den 20. november 2013.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Nothing about us, without us - om vigtigheden af inddragelse af børn Nordisk Forening mod Børnemishandling og Omsorgssvigt Grønland, august 2014.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Fremtidens praktiserende læge Workshop ved DR-generalforsamling 2007 Flemming Nielsen Direktør Region Sjælland.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Rigsrevisionens nationale konference 5. november 2015 Statsrevisorernes forventninger til revision af økonomistyring og digitalisering Peder Larsen, formand.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Udsatteenhedens opgaver på stofmisbrugsområdet 7. oktober Oplæg v/ fuldmægtig Mette Kronbæk.
Århus KommuneFamilier, Børn og Unge Evaluering af Spædbørnsprojektet Familieplejeanbringelse af børn i alderen måneder, hvor der forventes et langsigtet.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Madkamp - DM i madkundskab
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Studieretningsprojektet
Studieretningsprojektet
Velkommen.
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Børnehuset Peblingevej
Uddannelsesplanen.
Individuelle uddannelsesplaner
Kommunernes økonomistyring
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Fælles processkabelon
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2017.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Løn- og ansættelses-vilkår
Fælles ledelsesgrundlag
Dialogmøde svejseskoler 3. apr. 2018
Anbringelser i familiepleje – hvad ved vi om familieplejeanbragte børn og unge? Cisko konference Mie engen den 10. april 2018.
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
Dansk Forening for Arbejdsret - Politisk nyt
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
Hvilke løn- og ansættelsesvilkår får jeg?
Målrettet regulering fra 2019
Børne- og undervisningsudvalget den
Nyt fra ministeriet Billeddias
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
Netværk Dagtilbud & Skole.
Dialogmøde svejseskoler 3. apr. 2018
Indsatser, der virker 20 veje til at bruge mindre antibiotika
Kommunikationsstrategi
Intro til proces Alle børn læser af lyst Alle børn læser mere
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
for sociale tilbud på psykiatri- og misbrugsområdet 13. maj 2019
Skole-hjemsamarbejde
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet Den 22. november 2010

Hvad skal vi i dag? 3 centrale temaer, der har betydning for muligheden for at styrke plejefamilieområdet: Organiseringen af plejefamilieområdet Plejefamiliers kompetencer Plejefamiliers ansættelsesvilkår Cafémodel Vi skal arbejde ud fra en cafémodel, hvor I får mulighed for at drøfte og byde ind med udfordringer og mulige løsninger i forhold til de 3 temaer. Kadence 3 korte caférunder, der hver består af: Kort introduktion til tema 8 min. drøftelse i caféerne 5 min. opsamling (hver café præsentere kort hovedpointer).

Organisering af plejefamilieområdet Centrale temaer herunder er bl.a.: Ansvarsfordelinger – ikke altid klare Kontinuitet i anbringelsesforløbet – udfordres af store skift i sagsbehandlergrupperne Fortrolig kontaktperson til henholdsvis barn, forældre og plejeforældre – udfordres bl.a. af store skift i sagsbehandlergrupperne Caféen: I hvilket omfang har organiseringen betydning for muligheden for at styrke området? Hvad skal der til for, at organiseringen kan bidrage til at styrke området?

Plejefamiliers kompetencer Centrale temaer herunder er bl.a.: Kompetencer – sikres ikke i alle tilfælde Grundkurset – store forskelle på indhold og omfang (formål) Efteruddannelse – er ikke altid målrettet behov Netværksgrupper – stilles sjældent krav og udbydes sjældent Supervision – leveres ikke altid af høj kvalitet og målretning af indhold og omfang. Caféen: I hvilket omfang har kompetenceudvikling betydning for muligheden for at styrke området? Hvad skal der til for, at kompetenceudvikling kan bidrage til at styrke området?

Plejefamiliers ansættelsesvilkår Centrale temaer herunder er bl.a.: Kontraktansættelse (fx opsigelsesvarsel på typisk 1 måned) Har ikke ret til arbejdsgiverbetalt pension Honoreringsordning giver mulighed for reduktion i antal vederlag Ferie – det forventes ofte at plejefamilier holder ferie med plejebarnet Aflastning – behovet bliver ikke altid tilgodeset. Caféen: I hvilket omfang har ansættelsesvilkår betydning for muligheden for at styrke området? Hvad skal der til for, at ansættelsesvilkår kan bidrage til at styrke området?

Hvad sker der nu? TAK FOR JERES INPUT! Alle input fra i dag vil bliver videregivet til Socialministeriet og Servicestyrelsen.