Boligforeningsprojekt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Installationer Ventilationsanlæg.
Advertisements

klik her for næste billede
Vinduer Case og opgaver – løsninger.
GRUPPEOPGAVE: Udskiftning af ældre vindue med termorude: I en bolig med 30 m 2 vinduer, udskiftes de gamle termovinduer (u-værdi = 2,5 og g-værdi = 0,65)
Sådan energitjekkes indeklimaet
Sådan energitjekkes klimaskærmen
Sådan energitjekkes installationerne
Energibesparelser i sommerhuse Ole Michael Jensen Statens Byggeforskninginstitut / Aalborg Universitet Inlæg klimamessen i Gribskov kommune 5. maj 2012.
BRUGERPEJLING PÅ SOFIELUNDSKOLEN OG ELVERDAMSSKOLEN FORÆLDRE UDARBEJDET AF FOLKESUNDHED MAJ 2016.
Oplæg CEPOS´ Vækstkonference 2015 Cheføkonom Mads Lundby Hansen Center for Politiske Studier.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Energioptimering af boliger 5. Energipotentiale – lokalisér besparelserne – varmetab i bygningerne De huse, der renoveres i dag skal konkurrere med bygningen,
Arbejdsmiljø i vandløbene Problemer og løsninger v/ Tine Eggertsen, HedeDanmark Natur og Vand.
TitelIndholdVarighed Den elektriske familieSjov reklame for Energy Star (international standard for energi-effektive husholdningsprodukter) 1.01 minutter.
Generalforsamling, 2012 Grundejerforeningen Skanderborg Bakker
Klima og miljø fremtidssikring Klima og miljøstrategi Energi og miljøkonsulenten, Udviklings og bygge afdelingen Jane G. Hansen (JHA), cand. Polyt i Energiteknik,
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Hvilken udgift skal ikke være indeholdt i investeringsomkostningerne Projekteringsomkostninger f.eks. Udarbejdelse af projekt Byggepladsomkostninger f.eks.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Hjælp til en god debat om forældresamarbejdet John Andersen UdviklingsForum.
Drømmegiveren? Har du haft besøg af…. Drømmen… Alle… alle har en drøm Måske kan du ikke beskrive den Måske har du glemt den Måske tror du ikke længere.
Velkommen…. Grænser Venner Signaladfærd Det er weekend og nat Kim er en fyr mellem år Kim er på vej hjem fra en fest Kim har venner med i bilen.
Lærervejledning varme. Hvor taber en bygning varme? Ledning gennem bygningskonstruktioner. Afhængig af U værdi. Strålings-tab. Flader mod verdensrummet.
Energioptimering af boliger med udgangspunkt i enfamiliehuse Kurset er udviklet for Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri af Videncenter.
BARRIERER OG MULIGHEDER FOR ENERGIEFFEKTIVISERING I BYGGERIET ENERGIRIGTIGE BOLIGER – FRA AMBITION TIL FORRETNING HOS DE PRIVATE UDLEJERE FÆLLESSALEN PÅ.
Skitur 2017 – fra den 20/2 – den 26/ KLUB UNG Roskilde Øst.
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Janus Hendrichsen Energitjenesten København
Modul 6: Personlig salgscoaching
Janus Hendrichsen Energitjenesten København
Antal besvarelser: 52.
VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION SUSTAINSOLUTIONS
Relationer på arbejdet.
få viden om emnet og hjælp til løsningerne !
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Resultater af BedreBolig Bornholm opgjort februar 2016
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
2. Metode – indhold i kompendium
Montagevejledning Saxi 900 Februar 2012.
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem?
Kunder og kommunikation
BADMINTON.
Synligt indeklima - Kvalitetssikret drift
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
øæ Jeg kan det jeg skal Målsætning, evaluering og selvevaluering
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Erfaringer fra nyere bæredygtige bebyggelser
UPGRADE `15 Renovering af det industrialiserede byggeri
Tværsektorielt patientsikkerhedsforum Syd Status på UTH
Hvad skal der ske nu på vores bibliotek? Lokalt oplæg
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Ida Gå-hjem-møde: Branchen har brug for reelle energiberegninger
Ledelsesevaluering.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Danmarks Vejlederforening
For at kunne afspille de film, som er indlagt i denne PowerPoint-præsentation, skal præsentationen vises i fuld skærm. Vær opmærksom på, at afspilning.
CMS – Inner Wheel Danmarks hjemmesider
BR10 Energiforbrug.
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Efterbyggelse.
MENSTRUATION OG TRÆNING
- Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge
Forstærket indsats overfor storrygere på Vestegnen og Sydamager
Vridsløselille Andelsboligforening, Afdeling 4 Nord og Syd, 26
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
Oplæg om Sommerudflugt
Skole-hjemsamarbejde
Præsentationens transcript:

Boligforeningsprojekt Informationsmøde efteråret 2015 om energibesparelser – stor interesse Deltagende boligforeningsafdelinger: 10 Gennemført 10 tjek og 3 præsentationer af resultater for beboerne Effektmåling gennemført 3-6 måneder efter tjek/foredrag Tjek og foredrag var gratis for boligforeningerne Formål: at motivere boligforeninger til at igangsætte tiltag der gav energibesparelser

Boligforeningsprojekt - metode 3 timer i boligforeningen Deltagere: bestyrelsesmedlem(mer), teknisk personale, driftsansvarlig for boligselskab Energimærke gennemgås Der drøftes hvilke tiltag der allerede er gennemført og hvad der skal ses på Rundtur i foreningen – varmecentral, lofter, lejligheder, fællesarealer Afsluttende beslutning om tiltag der skal med i rapport Rapport med beregninger og anbefalinger Præsentation for beboere

Effekt af boligforeningsprojekt 850.000 kWh varmebesparelser gennemføres 50.000 kWh elbesparelser gennemføres 5 ud af 8 indeklimaforslag gennemføres Godt med ekstern rådgiver der også præsenterer resultaterne Generel oplevelse at der er potentiale for at øge komforten og reducere energiforbruget Indeklima betaler sig sjældent hjem over energibesparelsen En bolig er et sted man bor og det skal være behageligt og sundt at bo der

Eks 1: ventilation bad Udsugning ved bad ikke tilstrækkeligt effektiv Vinduer åbne hele dagen i varmesæson Kuldetræk og problemer med fugt Stort varmetab Løsning 1: Balanceret ventilation med varmegenvinding Løsning 2: nye effektive ventilatorer med fugtstyring

Eks 2: Fugt i boligerne Ventilationsriste ved vinduer var lukket Beboere oplevede træk Utilstrækkelig opvarmning Utilstrækkelig udluftning Løsning 1: Ventilationsanlæg med varmegenvinding Løsning 2: Informationsindsats overfor beboerne om korrekt brug af varmeanlæg og ventilationsriste

Eks 3: fugt og kulde Aldrig varme på i et eller flere rum Radiatorer i andre rum leverer mere end deres kapacitet Soveværelse aldrig opvarmet Døre lukkede ind til uopvarmede rum Løsning: informationsindsats overfor beboerne så de lærer at bruge deres varmeanlæg korrekt.

Eks 4: Træk ved vinduer og døre Tætningslister ved vinduer og døre slutter ikke tæt Beboere prøver at montere ekstra tætningslister selv Problemer med at lukke døre og vinduer Døre ”hænger” og lukker derfor ikke så godt Løsning: udskiftning af tætningslister og opretning af døre

Eks 5: Kuldenedfald fra termoruder Termoruder af ældre dato har mindre isoleringsevne Punkterede termoruder Kold kant gør at fugten samler sig i bunden af vinduerne Løsning: udskiftning af termoruder til energiruder med varm kant

Få et EnergiTjek Få besøg af en rådgiver der kan hjælpe med at analysere jeres forenings energiforbrug Find løsninger på problemer og få en vurdering af hvad det vil koste Få sat fokus på hvad der kan betale sig og hvad der vil løse andre problemer Få hjælp til at se det store billede Få evt. præsenteret øsningerne for beboerne