Den danske forskerskatteordning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Regler ved job i Sverige
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Ændringsforslag til lovforslag L1 §12. stk 4 Grupperådsmøde •Oprindeligt forslag Tilføjes til §12, stk. 4: ”Kopi af indkaldelsen med dagsorden og bilag.
Søjle 1: Offentlige ydelser
Syddansk Universitet Ph.d.-stipendiater – ophold i udlandet
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Beskæftigelseskravet
GENERELT: FOR AT VÆLGE / BYTTE LAYOUT, HØJREKLIK PÅ SIDEN OG VÆLG. FORSIDE GRÅ Overskrift, helst kun én linje tekst Underrubrik, max 4 linjer tekst Navnet.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
Muligheder og udfordringer ved brug af udenlandsk arbejdskraft Søren Kaj Andersen Arbejdsmarkedskommissionen, fagligt seminar, den 21. februar 2008.
”Social dumping” indenfor luftfart Keld Ludvigsen Vicedirektør SOLA Konferencen 2014.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
1 Globaliseringens betydning for det danske skattesystem Niels Winther-Sørensen Handelshøjskolen i København.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Få styr på skatten, inden du rejser ud Specialkonsulent Søren Hjorth.
Personalegoder og skat
Økonomiske begreber Samfundsfag.
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Aktiebeskatning Investeringsbeviser HD-FR december 2008 v/ Advokat Jesper Bierregaard.
De Europæiske Parters Frivillige Aftaler Disposition De europæiske parters frivillige aftaler Anvendte implementeringsformer Forhandlings- og konsultationsprocedurer.
Enhedens navn Studiefremdriftsreformen Hvad betyder den for mig? Oplæg v/ Studievejledere Trine og Luise & Studiekoordinator Lasse.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
Hvad indeholder overenskomsten? Stormøde for handicaphjælpere Århus d. 13. maj 2009.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Livsvarig livrente - pixi Hvad + hvorfor indbetale på en livrente?
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Hvad lærte vi sidst? Art. 39 og Art omfatter ikke rent interne forhold, stadig krav om grænseoverskridende element: Pensumdom Angonese Arbejdstagerbegrebet.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Internationalisering og forhåndsmerit Ankomst og kaffe Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Generationsskifte Nordisk skattemøde, Finland 13. – 15. juni 2016
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Møde Fakturering af projekter 2016
Holdingselskaber - oprettelse og generationsskifte
Hvad lærte vi sidst? At art. 49 omfatter
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Fraflytningstvister / Katrine Kubel
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Malerfagets overenskomst
På vej mod en ny mARKEDSFØRINGSLOV erhvervslivets vinkel
Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15
Voksenansvar for anbragte børn og unge
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
SAS Danmark – Mark ordningen Regler og muligheder ved fratrædelse
Lov nr. 992 af 16/ om ændring af virksomhedsskatte-loven og kildeskatteloven Anders Lützhøft.
Møde Fakturering af projekter 2016
Flere i beskæftigelse – lavere ledighed
20 November 2018 Tax incentives on Research and Development (R&D) Dennis Dalsgaard Niels Winther-Sørensen LEO Pharma A/S PWC.
Møde Fakturering af projekter 2016
Grundbeløb 2018.
Personligt Tillæg Folkepension.
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Ekspropriation Grundlovens § 73, stk. 1:
FIR morgenmøde 22. november 2018
Præsentationens transcript:

Den danske forskerskatteordning Grænsehindring i kildeskattelovens § 48 E, stk. 2 Delprojekt Gränshinder Afslutningskonference 20161215 i København

Eksempel på en person som rammes af grænsehindringen Steve er bosat i Storbritannien og er lige blevet tilbudt ansættelse som Software Scientist ved DMSC i København. Steve har en Ph. D. og vil kunne omfattes af betingelserne for at kunne anvende forskerskatteordningen. Steve vil helst bosætte sig i cykelafstand i forhold til kontoret i København. Da Steves arbejde er knyttet til virksomheden i Sverige, skal han arbejde i Sverige cirka en dag pr. uge. Da DMSC skattemæssigt er et fast driftssted af European Spallation Source ERIC i Sverige og derved samme juridiske enhed anses Steve for at have svensk arbejdsgiver, og lønnen for arbejde udført i Sverige skal derfor beskattes i Sverige, jf. den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomsts artikel 15, stk. 1 og 2. Det har den uønskede konsekvens, at Steve alligevel ikke kan anvende forskerskatteordningen på grund af bestemmelsen i kildeskattelovens § 48 E, stk. 2, hvis han bosætter sig i Danmark, men vil i givet fald i stedet skulle beskattes i Danmark efter de almindelige regler om lønbeskatning. Det betyder, at Steve vælger at bosætte sig i Sverige, idet han derved vil kunne beskattes efter forskerskatteordningen af den løn, der beskattes i Danmark.

Forskerskatteordningen KSL §§ 48 E-F - En lempelig lønbeskatning for medarbejdere rekrutteret i udlandet. - 8 pct. arbejdsmarkedsbidrag og 26 pct. skat. (31,92 pct. i samlet flad skat). - Indtil 5 år gennem et helt liv. - Godkendte forskere eller andre med månedsløn på mindst 63.700 kr. (2017). - For at kunne tiltrække medarbejdere, der kan noget særligt, og som DK ellers ikke kunne have tiltrukket. Styrker danske virksomheders konkurrenceevne og skaber derved også flere arbejdspladser til danske arbejdstagere.

Forskerskatteordningen KSL §§ 48 E-F Værnsregel i § 48 E, stk. 2 Dansk ansat/tilknyttet fast driftssted i DK, og fuldt skattepligtig og hjemmehørende i Danmark og Beskatningsretten til løn for arbejde udført i udlandet overgår til udlandet efter en DBO Så kan personen ikke anvende forskerskatteordningen. Ad 3) Fx medarbejdere, der arbejder for et udenlandsk foretagendes faste driftssted i Danmark, hvis han arbejder blot én dag i foretagendets hjemland.

Forskerskatteordningen KSL §§ 48 E-F Lovforslag fremsat 15. november 2016 I kildeskattelovens § 48 E, stk. 2, indsættes som 2. pkt: ”1. pkt. gælder ikke indkomst fra et europæisk forskningsinfrastrukturkonsortium (ERIC), som er oprettet i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 723/2009 af 25. juni 2009 om fællesskabsrammebestemmelser for et konsortium for en europæisk forskningsinfrastruktur (ERIC).”