Kristen identitet i arbejdslivet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Advertisements

Filipperbrevshymnen.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Nøgler til menighedens vækst
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
”Kaldet til kærlighed”
”Religion er opium til folket”
En menighed, der søger enhed
Vokse gennem venskab!.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Kate-QUIZ-mus.
Københavns Frikirke maj ”livslangt identitetsarbejde” at finde sig selv at skabe sig selv.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Skabt i Guds billede Tema: Gud Skaber Titel: Skabt i Guds billede
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Skabt som mand og kvinde
Lede til Jesus – leve i Ham
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Kapitel 1, 6 dage: 1. nat – dag 2. vand – hvælvning 3. landjord og planter 4. sol – måne – stjerner 5. dyr 6. mennesker + hviledagen Kapitel 2&3, ikke.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.. Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede:
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Skabelsesberetningen – forstået ud fra Bibelens teologiske ramme Louis Nielsen.
Om forfølgelse Kristne bliver stemplet som fjendtlige og udsættes for diskriminering, anholdelser, tilbageholdelser, tortur og endda offentlig henrettelse.
Matt. 25:14-30 Det er som med en mand, der skulle rejse til udlandet og kaldte sine tjenere til sig og betroede dem sin formue; én gav han fem talenter,
Jobbet og Gud. Således blev himlen og jorden og hele himlens hær fuldendt. På den syvende dag var Gud færdig med det arbejde, han havde udført, og på.
Jeopardy titel Under kategori billeder i boksen forside tekst.jpg.
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
Lovet være du, Jesus Krist 1, S1 Lovet være du, Jesus Krist! at du menneske vorden est, født af en jomfru ren og skær, gladelig hilst af Himlens hær! O,
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
LIVETS ORD September 2016 “Alt tilhører jer! Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud” (1 Kor 3, 22-23)
Komme dit rige iblandt os
Tegnene, der følger med Ap.G. 2,37 – 3,11 Nicolaifællesskabet d. 20/
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Kære Gud jeg takker dig 1, S1
En MASTER Har royalty, udtryk for et begrænset udbud Noget eksklusivt Har kvalitet Eftertragtet Dyrt Noget for de få.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
814_Måne og sol, skyer og vind 1, S1 Måne og sol, skyer og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans Herren vor Gud vil vi.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
Livets Ord August 2017.
Fornyet syn på mennesket
”Jeg forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen”
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Den gældbundne tjener med Lego-figur
Hvem har magten: Kristus, kejseren eller Konsumerismen?
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
HVOR GUD MØDER OG FORVANDLER OS
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Endnu et år oprinder velsignet nyt for mig! O, Jesus, lad det blive
Hvem er Jesus og hvad har han gjort
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
Herren er min hyrde salme 23
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Til en velsignelse Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
Jesus er kærlighedens kilde
280 – Herre jeg vil gerne takke 1, S1
Guds arvinger og Kristi medarvinger
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Kristen identitet i arbejdslivet

Hvorfor tænke Gud og arbejde sammen? Efter 40 år på arbejdsmarkedet, har du brugt 75.000 timer på dit job – det klarer du ikke uden Gud To-rums-tænkning – trosliv for sig, hverdagsliv for sig – giver ingen mening ”Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til!” (Andet Korintherbrev 5,17) Paulus

Tre vinkler på Gud og arbejde Vi skal i dag se på Guds kald Vores kald Dagligdagen

Guds kald Arbejde som forvaltning – kulturbefaling ”Gud skabte mennesket i sit billede; i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem. Og Gud velsignede dem og sagde til dem: ’Bliv frugtbare og talrige, opfyld jorden, og underlæg jer den; hersk over havets fisk, himlens fugle og alle dyr, der rører sig på jorden!’” (Første Mosebog 1,27-28) Arbejde er paradisisk!

Hvordan forstås det? Siden Reformationen har der været to billeder på arbejdet, traditionelt tilskrevet Calvin og Luther Gartneren Få Guds verden til at blomstre > medskabelse/”partnerskab med Gud” Tjeneren Vis Guds omsorg over for verden – både naturen og næsten

Vores kald Primære kald i livet: fællesskab med Gud. Sekundære kald: fællesskab med de nærmeste. Siden: alt det andet … Hvad er jeg god til? Det har du fået af Gud - lad det vokse – som gartner eller tjener Særlige kald? Ja, 80-årige Moses, Paulus på vej til Damaskus, Jesus til disciplene – men det er undtagelsen

Arbejde som selvrealisering? Er jeg eneste målestok, skal jeg bære for meget Succes stiger mig til hovedet Fiasko lægger mig ned Der er dårlige erfaringer med at ville ”skabe sig et navn” …

Hvem arbejder jeg så for? Chefens og kollegernes anerkendelse? Familien og vennernes anerkendelse? Nej, for min oprindelige arbejdsgiver – dvs. som Guds gartner og tjener, som virkeliggørelse af kald

Evangeliet i arbejdslivet Gud er selv Den Store Gartner og Den Store Tjener Som skaber og opretholder af alt har han demonstreret ”best practise”: ”Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var.” (Første Mosebog 1,31) Som tjener kom han fra det højeste og bøjede sig til det laveste, ”han, som havde Guds skikkelse, regnede det ikke for et rov at være lige med Gud, men gav afkald på det, tog en tjeners skikkelse på og blev mennesker lig”. (Filipperbrevet 2,6-7)

ØVELSE Tal med din nabo om, hvordan du er gartner eller tjener i dit virke

Hvordan ser det så ud i praksis? (k)ærlig 0msorgsfuld syndsbevidsthed integritet redelighed flid fairness vidne bøn og tak

Men har jeg aldrig fri? Jo, i den grad: Gud opfandt hviledagen – i Paradis! Hviledagen er skøn forkælelse, ”a declaration of freedom” (Tim Keller) Hviledagen er et påbud (det tredje af De ti bud), ”an act of trust” (Tim Keller) Den Store Gartner har givet dig den – for at møde dig som Den Store Tjener

ØVELSE Tal med naboen om to tanker, du vil tage med dig, og én ting, du vil gøre

Tre ting at huske Vi arbejder for at: ære Gud tjene medmennesker selv at have gavn og glæde af det (og på hviledagen lader vi være)