Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Advertisements

Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
”Kaldet til kærlighed”
At vente på Guds time.
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Samson Og Dalila.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Livets Ord September 2015 "Du skal elske din næste som dig selv" (Mark 12, 31).
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Diakoni del 2 Hvad er et menneske?. Renaissancens menneskesyn Pico della Mirandola: ”Mennesket er det givet at opnå, hvad det ønsker, at være hvad det.
Den lamme mand ved Bethesdas dam. Derefter var det en af jødernes fester, og Jesus drog op til Jerusalem. Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som.
En Ny begyndelse – med livets begrænsninger. For korlederen. Al-ajjelet-ha-shahar. Salme af David. Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Dagens tekst: Derefter gik Jesus til en by, som hedder Nain, og hans disciple og en stor skare gik sammen med ham. Men da han nærmede sig byporten, se,
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
En passion, der tåler lidelse og krise Paulus Ap. Gern. 9,15-16 Vendepunktet: Vort livs første alvorlige korsvej Kaldet – livsopgaven ”Det-der-er-lige-mig-oplevelsen”
Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
En MASTER Har royalty, udtryk for et begrænset udbud Noget eksklusivt Har kvalitet Eftertragtet Dyrt Noget for de få.
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
S1.
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Juleevangeliet Af evangelisten Lukas.
Livets Ord Marts 2017.
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Det inviterende fællesskab
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
med alle tungers liflighed neddaled til Guds menighed.
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
828_Guds fred er glæden i dit sind 1, S1
Livets Ord November 2017.
490 – Guds igenfødte, ny-levende sjæle 1, S1
Det kan jeg da ik’ Den tabte identitet.
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Hør Peter Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Kærlige hænder brødet nu ta'r
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Guds arvinger og Kristi medarvinger
Jeg sad ved vejen Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
«Livets Ord» Februar 2019.
Hvilken rolle vil du spille i Guds historie?
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
LIVETS ORD Marts 2019.
En livsstil som en bedre ven
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
UDRUSTET TIL EVENTYR.
348 – Der bydes ind til kongens fest 1, S1
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Præsentationens transcript:

Pinsedagen kom!

Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad.  Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem.  Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige.

En jødisk højtid 2. Mosebog 23, 14-19 Da Pinsedagen kom … En jødisk højtid 2. Mosebog 23, 14-19

3 højtider Tre gange om året skal du fejre fest for mig. Du skal holde de usyrede brøds fest. Syv dage skal du spise usyrede brød ved festen i måneden abib, sådan som jeg har befalet dig, for i den måned drog du ud af Egypten. Tomhændet må ingen se mit ansigt.

3 højtider Endvidere skal du holde kornhøstfesten med den første afgrøde af det, du sår på marken, …

3 højtider … og frugthøstfesten ved årets udgang, når du bringer afgrøden fra marken i hus. Tre gange om året skal alle mænd hos dig se Gud Herrens ansigt.

Pesach - påske 2. Mosebog 12,1-50 Alle israelitterne gjorde sådan, som Herren havde befalet Moses og Aron.  Netop den dag førte Herren israelitterne ud af Egypten i deres hærskarer.

Shavuot - ugefesten Pentecost – 50 3 Mos 23,15-22 Når I høster kornet i jeres land, må du ikke høste helt ud til kanten af din mark, og hvad der ligger tilbage, når du har høstet, må du ikke samle ind; det skal du efterlade til den trængende og den fremmede. Jeg er Herren jeres Gud!

Sukkot - løvhyttefesten 3 Mos 23,33 Herren talte til Moses og sagde: Sig til israelitterne: Den femtende dag i denne syvende måned er det løvhyttefest for Herren i syv dage. På den første dag skal der være hellig festforsamling; I må ikke udføre noget arbejde. I syv dage skal I bringe Herren ofre. Den ottende dag skal I holde hellig festforsamling og bringe Herren ofre. Det er en festdag; I må ikke udføre noget arbejde.

Shavuot De 10 bud Ruths bog

De 10 bud 1. Du må ikke have andre guder end mig 2. Du må ikke misbruge Herren din Guds navn 3. Du skal holde hviledagen hellig 4. Du skal ære din far og din mor 5. Du må ikke slå ihjel 6. Du må ikke bryde ægteskabet 7. Du må ikke stjæle 8. Du må ikke sige falsk vidnesbyrd imod din næste 9. Du må ikke begære din næstes hus 10. Du må ikke begære din næstes hustru, folk eller fæ eller noget, der hører din næste til

Jesus siger: »Det første bud er: ›Hør Israel! Herren vor Gud, Herren er én, og du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind og af hele din styrke.‹ Dernæst kommer: ›Du skal elske din næste som dig selv.‹ Intet andet bud er større end disse.« Markus 12,29-30

Ruths Bog Moabitten Ruth følger sin svigermor Naomi tilbage til Israel ”Dit land er mit land. Dit folk er mit folk” Hun samler hvede på Boaz mark Han skaffer hende den retmæssige arv … og gifter sig med hende Hun bliver oldemor til kong David

I Pinsen gav Gud jøderne: Hvedehøst-festen (Førstegrøden) Loven Helligånden

???? De 120 var alle jøder De 3.000 var alle jøder De 12 apostle var jøder Ap.G.10 ser vi den første hedning

Peters tale … her sker det, som er sagt ved profeten Joel: Det skal ske i de sidste dage, siger Gud: Jeg vil udgyde af min ånd over alle mennesker. Jeres sønner og døtre skal profetere, jeres unge skal se syner, jeres gamle skal have drømme. Selv over mine trælle og trælkvinder vil jeg udgyde min ånd i de dage, og de skal profetere. … … Og enhver, som påkalder Herrens navn, skal frelses.

Den første menighed i Templet Peter og Johannes gik op til templet ved bedetimen, den niende time. Ap.G. 3, 1 »Gå hen og træd frem på tempelpladsen, og forkynd for folket alle dette livs ord!« Ap.G. 5,20 Både i templet og hjemme fortsatte de hver dag med at undervise og forkynde, at Jesus er den Salvede. Ap.G. 5,42

Peter hos Cornelius »Nu forstår jeg, at Gud ikke gør forskel på nogen, men at han i et hvilket som helst folk tager imod den, der frygter ham og øver retfærdighed. Det er det ord, Gud sendte til Israels børn, da han forkyndte fred ved Jesus Kristus; han er alles Herre. Ap.G.10, 34-36

Efter Peters prædiken Og de troende af jødisk herkomst, som var kommet derhen sammen med Peter, undrede sig over, at Helligåndens gave også blev udgydt over hedninger; for de hørte dem tale i tunger og lovprise Gud. Ap.G. 10, 45-46

Menighedens reaktion … Når nu Gud har givet dem den samme gave, som vi fik, da vi var kommet til tro på Herren Jesus Kristus, hvordan skulle jeg så kunne hindre Gud i noget?« Da de hørte det, blev de rolige og priste Gud og sagde: »Så har Gud da også givet hedningerne omvendelsen til livet.« Ap.G.11,17-18