Projektleder Marianne Eltong Gade Tirsdag den 6. oktober 2015

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Midtjyske virksomheder om behovet for arbejdskraft Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Advertisements

Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
1 OECD efterlyser en indsats for fremtiden Overordnede problemstillinger: • Hovedstadsregionen er en lille metropol i et internationalt perspektiv • Vi.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Lars Olsen, journalist og forfatter
Vækstforum Hovedstaden
Opgaven jeg fik stillet
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
To temamøder: •Mange vil gerne tage elever men kan ikke overskue administration og beskæftigelsesforpligtigelsen •Mange vi gerne tage elever i perioder.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Midtjyske virksomheder om Udviklingsaktiviteter Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Er Hovedstaden klar til fremtidens udfordringer? v. Cheføkonom Klaus Rasmussen, DI 2. april 2008.
Rollerne, EUD Roller i uddannelsessystemet ”DET FAGLIGE SELVSTYRE”
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Lars Olsen, journalist og forfatter
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Strategiske udfordringer på voksenuddannelsesområdet Brian Kjær Andreasen.
Beskæftigelsesregion
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Telemedicinsk sårvurdering Region Hovedstaden Judith Lørup Rindum 1. Arbejdsgruppemøde 4. september 2013.
  Københavns Tekniske Skole udbyder erhvervsuddannelser(fem indgange og 26 hovedforløb). Teknisk gymnasium (HTX) og kompetencegivende efteruddannelse.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Historie Med lukningen af Lindøværftet i 2009, forsvandt et af Danmarks vigtigste uddannelsessteder for dygtige håndværkere. Det årlige indtag lå på
Efterskolerne tilbage til samfundet Charlotte Rønhof 31.okt. 12 Efterskolerne tilbage til samfundet.
Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Vejlederkonference Arbejdsmarkedet i Østdanmark v. Gert Jørgensen Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Globaliseringens udfordringer Nordisk Ministerråd, Island, 22. maj 2014 Underdirektør Erik Simonsen.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering International vejledning Efterskolernes Vejlederkonference september 2012 Birtha Theut, Euroguidance.
Karsten Seeberg, Jyske Bank Afdelingsdirektør – HR Hjemsted Jyske Bank –4.300 ansatte heraf de i Hjemstedet og datterselskaber IT medarbejdere udgør.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Rekruttering til Tønder kommune – er der et problem?
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Lars Gorm Povelsen Lidt om mig: -Virksomhedskonsulent, ansat i KTS praktikcenter -”døråbner” til virksomhederne og grafisk tekniker, skiltetekniker samt.
Landsorganisationen i Danmark Praktikpladser til alle Høring på Christiansborg d. 6. maj LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen i Danmark.
J.nr. Virksomhedslister og digital kontakt til virksomhederne Oplæg til Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjællands uddannelsesdage d. 10. og 13. januar.
Brugen af virksomhedsrettede tilbud til personer med funktionsnedsættelse v/ Bente Ellegaard og Anne Lyders Gade Specialfunktionen Job & Handicap.
Erhvervsuddannelsesreformen 2015 Hvordan går det egentligt med den?
Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge? Thomas Q. Christensen 03.okt. 08 Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge?
Erhvervsuddannelse i DK
Efterspørgslen i den maritime industri
“Den bedste arbejdskraft er den vi uddanner selv”
faglært Arbejdskraft Det fremtidige behov
Rekruttering til Nyborg kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kolding kommune – er der et problem?
Jan Boyesen, Udviklingschef, Europas Maritime Udviklingscenter
Børne- og Uddannelsesudvalget Assens kommune
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
Rekruttering til Assens kommune – er der et problem?
FA-mik misilitsitsisarnerit FA prøver
Rekruttering til Kerteminde kommune – er der et problem?
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Rekruttering til Ærø kommune – er der et problem?
Beskæftigelsesregion
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Vækstforum Hovedstaden
Hvorfor interesse for mig?
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Erhvervsuddannelse i DK
Oplæg v/temadage om praksisnær praktikpladsformidling d. 28
Det regionale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
Det statslige område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra ISOLA.
Hvorfor Praktikplads-AUB?
Præsentationens transcript:

Praktikpladsudfordringen i den maritime industri samt arbejdet hermed i projektet Projektleder Marianne Eltong Gade Tirsdag den 6. oktober 2015 YIT A/S stiller arbejdskraft til rådighed i mange lande fra Norge til Singapore Servicedirektivet skulle have gjort det lettere, Der er mangel på arbejdskraft i Danmark virksomheder, kan enten flytte produktionen ud eller søge at importere arbejdskraft. Har man lært at producere i flere lande har man også lært at in-source når det måtte blive fordelagtigt, Flere danskere til vores medlemmer Flere udlændinge til DK Attraktivt arbejde er bl.a at være på forkant. Danske Maritime finder det afgørende for vores fremtid at vi ikke søger at indhente USA, ved at søge at udvikle netop de områder hvor USA er stærkest. Vi skal finde vore egne indsatsområder, og den maritime produktion er en af dem. Næsten alle skibstyper og næsten alt maritimt udstyr der i dag findes i skibe, er udviklet i Europa,

Udfordringen - fakta Virkligheden er kendt – der mangler praktikpladser i Danmark!   4.206 elever søger aktivt en praktikplads* 8.554 elever er i gang med en uddannelse med brug af skolepraktik* Mange virksomheder efterspørger faglærte, og det kræver, at virksomhederne løfter deres del af ansvaret med at tage elever Der skal oprettes flere praktikpladser på arbejdspladserne, hvis flere unge skal have lyst til at søge ind på erhvervsuddannelser *Kilde: Styrelsen for It og Læring (Undervisningsministeriet), udtrækstidspunkt august 2015 YIT A/S stiller arbejdskraft til rådighed i mange lande fra Norge til Singapore Servicedirektivet skulle have gjort det lettere, Der er mangel på arbejdskraft i Danmark virksomheder, kan enten flytte produktionen ud eller søge at importere arbejdskraft. Har man lært at producere i flere lande har man også lært at in-source når det måtte blive fordelagtigt, Flere danskere til vores medlemmer Flere udlændinge til DK Attraktivt arbejde er bl.a at være på forkant. Danske Maritime finder det afgørende for vores fremtid at vi ikke søger at indhente USA, ved at søge at udvikle netop de områder hvor USA er stærkest. Vi skal finde vore egne indsatsområder, og den maritime produktion er en af dem. Næsten alle skibstyper og næsten alt maritimt udstyr der i dag findes i skibe, er udviklet i Europa,

Udfordringen - potentialet Der er et potentiale på mere end 33.700 praktikpladser i de danske virksomheder*   Det største praktikpladspotentiale findes blandt de ca. 75.000 virksomheder, der i dag ikke har elever* Store regionale forskelle – specielt potentiale i Region Hovedstaden og Region Syddanmark* Private virksomheder har i gennemsnit 9 elever i praktik pr. 100 faglærte ansatte* 50% af de virksomheder, der er godkendt som praktikvirksomhed, har elever* *Kilde: Praktikpladspotentiale og benchmarking af skolerne, Deloitte for Undervisningsministeriet, januar 2015 YIT A/S stiller arbejdskraft til rådighed i mange lande fra Norge til Singapore Servicedirektivet skulle have gjort det lettere, Der er mangel på arbejdskraft i Danmark virksomheder, kan enten flytte produktionen ud eller søge at importere arbejdskraft. Har man lært at producere i flere lande har man også lært at in-source når det måtte blive fordelagtigt, Flere danskere til vores medlemmer Flere udlændinge til DK Attraktivt arbejde er bl.a at være på forkant. Danske Maritime finder det afgørende for vores fremtid at vi ikke søger at indhente USA, ved at søge at udvikle netop de områder hvor USA er stærkest. Vi skal finde vore egne indsatsområder, og den maritime produktion er en af dem. Næsten alle skibstyper og næsten alt maritimt udstyr der i dag findes i skibe, er udviklet i Europa,

Arbejdet med praktikpladsudfordringen i projektet (1) Hvordan ser virkeligheden ud i den maritime industri? Kortlægning af den maritime industri Erfaringer – bl.a. fra Nordjylland (MARCOD) om lærlingesamarbejdet Aktører – interessenter – ildsjæle kan finde løsninger – det kræver, at alle her i lokalet, erhvervsskolerne og virksomhederne samarbejder YIT A/S stiller arbejdskraft til rådighed i mange lande fra Norge til Singapore Servicedirektivet skulle have gjort det lettere, Der er mangel på arbejdskraft i Danmark virksomheder, kan enten flytte produktionen ud eller søge at importere arbejdskraft. Har man lært at producere i flere lande har man også lært at in-source når det måtte blive fordelagtigt, Flere danskere til vores medlemmer Flere udlændinge til DK Attraktivt arbejde er bl.a at være på forkant. Danske Maritime finder det afgørende for vores fremtid at vi ikke søger at indhente USA, ved at søge at udvikle netop de områder hvor USA er stærkest. Vi skal finde vore egne indsatsområder, og den maritime produktion er en af dem. Næsten alle skibstyper og næsten alt maritimt udstyr der i dag findes i skibe, er udviklet i Europa,

Antal elever i forhold til antal faglærte ansatte opdelt efter kommuner, 2012 YIT A/S stiller arbejdskraft til rådighed i mange lande fra Norge til Singapore Servicedirektivet skulle have gjort det lettere, Der er mangel på arbejdskraft i Danmark virksomheder, kan enten flytte produktionen ud eller søge at importere arbejdskraft. Har man lært at producere i flere lande har man også lært at in-source når det måtte blive fordelagtigt, Flere danskere til vores medlemmer Flere udlændinge til DK Attraktivt arbejde er bl.a at være på forkant. Danske Maritime finder det afgørende for vores fremtid at vi ikke søger at indhente USA, ved at søge at udvikle netop de områder hvor USA er stærkest. Vi skal finde vore egne indsatsområder, og den maritime produktion er en af dem. Næsten alle skibstyper og næsten alt maritimt udstyr der i dag findes i skibe, er udviklet i Europa,

Arbejdet med praktikpladsudfordringen i projektet (2) Skal der sikres velkvalificeret arbejdskraft fremover, skal praktikpladserne skabes nu! Kontakt mig gerne med input – mel@danskemaritime.dk YIT A/S stiller arbejdskraft til rådighed i mange lande fra Norge til Singapore Servicedirektivet skulle have gjort det lettere, Der er mangel på arbejdskraft i Danmark virksomheder, kan enten flytte produktionen ud eller søge at importere arbejdskraft. Har man lært at producere i flere lande har man også lært at in-source når det måtte blive fordelagtigt, Flere danskere til vores medlemmer Flere udlændinge til DK Attraktivt arbejde er bl.a at være på forkant. Danske Maritime finder det afgørende for vores fremtid at vi ikke søger at indhente USA, ved at søge at udvikle netop de områder hvor USA er stærkest. Vi skal finde vore egne indsatsområder, og den maritime produktion er en af dem. Næsten alle skibstyper og næsten alt maritimt udstyr der i dag findes i skibe, er udviklet i Europa,