+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Hierarki for styringsredskaber
Brøndby Kommune udfordringer og potentialer
Fra integration til inklusion
Lærerprofessionen.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Børn, bevægelse og motivation
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Resultater og indsatser for projekt Sædding og Ådalen på Toppen
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Inklusion - vision eller modebegreb i den pædagogiske debat Lone Beyer SIKON 2009.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Den inkluderende skole
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Pædagogfagets kernefaglighed
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Fritidspas.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Skole for alle - uddannelse,
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
Rødkærsbro´ børnehuse værdigrundlag I børnehusene har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ” Lys i øjnene” udarbejdet værdier.
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Kolding dagpleje
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

+DIG

AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier Oplevelse af livsbetingelser Institution, skole, fritidstilbud sundhedstilbud, transport og cykelstier, idrætsfaciliteter

Relationer i den tidlige barndom Inkluderende fritidsaktiviteter En ekstra hånd til børn, når de voksne har problemer. Trivsel i institutioner, skoler og klubber Unge viser vej Alle børn skal føle sig set, hørt og anerkendt som en del af fællesskabet

Vision: Alle børn og unge i Lejre Kommune skal føle sig set, hørt og anerkendt som en del af fællesskabet. Mission: +DIG alliancen er etableret for at sikre, at alle borgere i Lejre Kommune får mulighed for at tage et medansvar for, at børn og unge har udlever deres fulde potentiale socialt og læringsmæssigt. Alle børn og unge skal have mulighed for at blive en del af fællesskaberne i skolen, i fritiden og i de andre sammenhænge, de færdes i. +DIG

Elevatortale National forskning viser, hvad pædagoger, lærere og forældre ved: børn og unge der trives fysisk, socialt og emotionelt lærer bedre. +Dig vil understøtte, at alle børn og unge udfolder deres fulde potentiale uagtet deres forskellige udgangspunkter. Og vil vil sikre, at alle får mulighed for at tage at medansvar for, at børn og unge i Lejre Kommune bliver en del af stærke fællesskaber.  +DIG

Vores fokus er fem nøgleområder Relationer i den tidlige barndom Inkluderende fritidsaktiviteter En ekstra hånd, når de voksne har problemer Trivsel i institutioner, skoler og klubber Unge viser vej +DIG

Vores mål er:  Unge som vejvisere – børn og unge har stærke bud på, hvordan man får alle med og hvad der virker  Koordinere indsatser med overlappende mål — som fx trivselsindsatser i skoler og foreninger  Skabe en åben platform for at engagere de der har andel i løsningerne – inklusiv skoler, forældre, børn og unge, foreninger, erhvervsliv o.a.  Indsamle og lære af data — samarbejde med SFI om baseline, løbende målinger og lokale survey  Kommunikere kreativt og relevant — via film, nyhedsbreve, lokale medier  Understøtte kapacitet – kvalitativt ved afdækning af effektive vidensbaserede indsatser og kvantitativt ved at søge supplerende finansiering til særlige indsatser i foreninger, skoler o.l.  At gøre en forskel for alle børn – ved at vi er mange der trækker i sammen retning! +DIG