Sundhedshysteri !. Industrien og nutidens sundhedstrends.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kost til triatleter.
Advertisements

Dias 1 – fiskeolier, vitaminer og mineraler
Kostråd og sundhed.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.
1 Dias 1 – kostkompasset udfoldet for fedt Lidt, men godt
Illustration fra Livsstil, Sundhed og Kræft Figur 5.1. Kapitel 5 – Rygning.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Bov 5 g fedt Skinke 2-4 g fedt Nakkefilet 12 g fedt FEDTINDHOLD I SVINEKØD I TERN Fedtindhold i 100 g råt kød Landbrug & Fødevarer.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
Intro Forskellige opfattelser? Sammenhæng mellem indkomst, uddannelseslængde, socialgruppe og sundhed? Energiforhold – optimal kost? Hvordan optages og.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
Spelt & Emmer De Gamle Kornsorter. Emmers Historie år f.kr. Vild emmer opstår år f.kr. – Dyrket emmer findes i den frugtbare halvmåne Mest.
Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
Globale fødevareproblematik
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Allvar Gullstrandgymnasiet, Landskrona
AARHUS UNIVERSITET Torsdag den 27.oktober 2016
Københavner-akademiet handler om…
Samtalebilleder til 2. påskedag
Seks veje til din sundhed
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
Smagssansen Lavet af lord HÆ HÆ.
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Morgenmåltid Mellemmåltid
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
Dagens Tema Pølsemageri.
AMEE 2017 Robusthed Videreuddannelsesrådsmøde
Danmarks befolkning og sundhed
Diabetes 1 Conducted by YouGov on behalf of Diabetesforeningen Fieldwork Dates:
Fordøjelse af næringsstoffer
Klik på musen og se siderne
Sidste nyt om tilberedning
Er KRAM en skam? Signild Vallgårda
Dagens Tema Pølsemageri.
Madkoloni Bornholm Klassepræsentation.
Bagehjælpemidler.
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
Chinchilla Pels & kæledyr:
Kyllinger.
Præsentation af mad vafler
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Kursus for personer med demens og pårørende
«Livets Ord» Februar 2019.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Velkommen Pårørendekursus Den sidste tid – og tiden efter
MENSTRUATION OG TRÆNING
Skypemøde for badminton-medarbejdere den 27. marts 2019
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
Bevidsthed Naturens trappestige
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Klik på musen og se siderne
Præsentationens transcript:

Sundhedshysteri !

Industrien og nutidens sundhedstrends

Hvad opfattes som sunde fødevarer ? Det naturlige ‘Clean label’ Lavfedt Uden tilsætningsstoffer Lavt indhold af sukker Reduceret indhold af salt Velsmag ‘Spis kun fødevarer, som din bedstemor vil kunne genkende som fødevarer’ Michael Pollan Glæde Vegetabilske produkter

Sundhedstrends Protein LCHF - low carb high fat Vegetar - vegan - flexitarian

Sundhedstrends Meatless Monday ++ ?

Er danskerne er også med på bølgen ?

Sundhedstrends Vi skærer primært ned af sundhedsmæssige årsager !

Sundhedstrends Større accept af naturligt fedtindhold ?

Sundhedstrends Light-produkter i skammekrogen ?

Reaktion fra fødevare-producenterne

Fedt …

Sukker …..

Skyr ……

Fedt …. (igen)

Konklusion Sunde fødevarer ikke entydigt defineret Men det er nok ikke så vigtigt …. For det handler om hele kosten Og endnu mere om livsstil … Og det er nok endnu bredere …. Vi kan med fordel flytte fokus Til smagen af maden Og glæden ved tilberedning Og samværet med andre om måltidet

Konklusion