Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/4 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Advertisements

Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
”Kaldet til kærlighed”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Kate-QUIZ-mus.
»En mand havde to sønner
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
118 – Hjerte, løft din glædes vinger! 1, S1 Hjerte, løft din glædes vinger! Over muld underfuld englesangen klinger; hør og mærk de toner søde, Himlen.
Tilbageslag og fremgang Nicolaifællesskabet d. 25/
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Tegnene, der følger med Ap.G. 2,37 – 3,11 Nicolaifællesskabet d. 20/
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Kirkens forkyndelse og diakoni Nicolaifællesskabet d. 17/ Velkommen til en ny sæson!
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Pilgrimsvandring.
Prædiken Ånd og kød.
”Tror du på julemanden?”
Julens symboler Matthæus 2
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Livets Ord April 2018.
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
Herren er min hyrde salme 23
Lev livet bedre At lære er at leve.
226_Et suk igennem verden går 1, S1
Jeg sad ved vejen Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
En livsstil som en bedre ven
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Præsentationens transcript:

Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/4 2016

En jødisk sekt. Ikke selvstændigt ”logo” Ikke eget navn Her: ”troende” Andre steder i Ap.G. ”Brødre”; ”Disciple”; ”Hellige”; ”Kristne”. De blev fulgt nøje – bevægelsen var ude af kontrol.

Når autoriteter sætter grænser for troen- i dag Farisæer-dogmatikeren: Du skal og må ikke. Forstærke troen De ældste-politikeren: Troen ud af det offentlige rum. Forbyde troen Saddukæerne- rationalisten: Det kan ikke passe. Fortynde troen Disciplen: Kun Jesus frelser Fastholde troen.

Vi: Ønsker ikke være en ”kristen sekt” Vi har ikke et parti-navn. VI kalder os: Et kristent fællesskab En folkekirke Nogle ønsker at begrænse os – dæmme ind.

Forfølgelser – begrænsninger – svaret: Efter løsladelsen gik de hen til deres egne og fortalte dem, hvad ypperstepræsterne og de ældste havde sagt til dem. (Ap.G. 4:23) De klagede ikke. Gud har al magt. De pralede ikke. De mistede ikke modet.

Deres reaktion: Ikke strategidrøftelse Ikke afstemning om tempo – eller forventningsafstemning om fremtid. Ikke tilfredshed med Status quo. Men: BØN!

Deres bøn: Da de hørte det, opløftede de alle som én deres røst og bad til Gud: »Herre, du, som har skabt himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, du, som har sagt ved Helligånden gennem din tjener, vor fader David: Hvorfor var folkeslagene i oprør? Hvorfor lagde folkene planer, der ikke kan lykkes? Jordens konger rejste sig, fyrsterne slog sig sammen mod Herren og mod hans salvede. (4:24- 26)

De bad: Ikke om forsvar mod fjenderne – eller hævn! De citerede Sl. 146,6 til indledning: ham som har skabt himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, ham som bevarer sin troskab til evig tid, (Sl 146:6) Enstemmigt: Én ledede fællesbønnen

Indledningen: »Herre, du, som har skabt himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, (4:24) … ham som har skabt himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, ham som bevarer sin troskab til evig tid… (Sl 146:6)

Fortsættelsen du, som har sagt ved Helligånden gennem din tjener, vor fader David: Hvorfor var folkeslagene i oprør? Hvorfor lagde folkene planer, der ikke kan lykkes? 26 Jordens konger rejste sig, fyrsterne slog sig sammen mod Herren og mod hans salvede. (4:25-26) Hvorfor er folkeslagene i oprør? Hvorfor lægger folkene planer, der ikke kan lykkes? 2 Jordens konger rejser sig, fyrsterne slår sig sammen mod Herren og mod hans salvede: (Sl. 2:1-2)

De bad for evangeliets fremgang: Ja, i sandhed, de har slået sig sammen i denne by mod din hellige tjener Jesus, som du har salvet, både Herodes og Pontius Pilatus, sammen med folkene og Israels stammer for at udføre det, som din hånd og vilje forud havde bestemt skulle ske. Og nu, Herre, se dog deres trusler, og giv dine tjenere at tale dit ord med fuld frimodighed; ræk din hånd ud til helbredelse, så der sker tegn og undere ved din hellige tjener Jesu navn.« (Ap.G. 4:27-30)

De bad om: Åndskraft Frimodighed Tegn og undere Vil du bede med på den bøn?

Guds svar: Jorden rystedes. (Som i åbenbaringerne i GT – f.eks. ved Sinai med de ti bud). De blev fyldt med Helligånden (igen!). Menighederne voksede.

Livet i menighederne Ap.G. 4,32-37

Hele skaren af troende var ét i hjerte og sind, og ikke én kaldte noget af sin ejendom for sit eget, men de var fælles om alt. 33 Med stor kraft aflagde apostlene vidnesbyrd om Herren Jesu opstandelse, og alle nød de stor yndest. 34 Der var da heller ikke nogen nødlidende iblandt dem, for de, som ejede jord eller huse, solgte dem og kom med de penge, de fik ind,

Fortsat… og lagde dem for apostlenes fødder; pengene blev så fordelt til hver enkelt efter behov. 36 Josef, en levit, der stammede fra Cypern, og som af apostlene fik tilnavnet Barnabas– det betyder Trøstens søn– 37 solgte en mark, han havde, og kom med pengene og lagde dem for apostlenes fødder. (Ap.G. 4:32-37)

Dette afsnit: Udgør en enhed sammen med 5,1-11 (Ananias og Safira) ”Bedemødet” fortsætter i 5,12. Afsnittet er parallel til 2, Guds gaver giver ikke kun en stærk prædiken, men også en stærk menighed!

Karakteristica: Men han sagde til ham: "Du skal elske Herren din Gud med hele dit Hjerte og med hele din Sjæl og med hele dit Sind. (Mat. 22:37) Hele skaren af troende var ét i hjerte og sind, og ikke én kaldte noget af sin ejendom for sit eget,

Spørgsmål til overvejelse - 1: Det er ofte lettere at hjælpe end at bede om hjælp. Hvornår har du sidst bedt et andet menneske om hjælp?

Spørgsmål til overvejelse - 2: Bøn – hvad forbinder du med dette ord? Hvorfor har vi så svært ved at tale åbent og ærligt om bøn – om fælles bøn – om frimodig bøn – om bøn for hinanden og for det som synes umuligt?

Spørgsmål til overvejelse - 3: De var lidenskabeligt optaget af evangeliets udbredelse. Det var det vigtigste. Hvordan kan vi få ”fyret op under” vores lidenskab for evangeliets udbredelse i Aabenraa og omegn?