Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kirkens forkyndelse og diakoni Nicolaifællesskabet d. 17/8 2017 Velkommen til en ny sæson!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kirkens forkyndelse og diakoni Nicolaifællesskabet d. 17/8 2017 Velkommen til en ny sæson!"— Præsentationens transcript:

1 Kirkens forkyndelse og diakoni Nicolaifællesskabet d. 17/8 2017 Velkommen til en ny sæson!

2 Ap.G. 6,1-7: Da der i de dage blev stadig flere disciple, begyndte hellenisterne at skumle over hebræerne, fordi enkerne hos dem blev tilsidesat ved den daglige uddeling. 2 De tolv sammenkaldte så hele discipelskaren og sagde: »Det er ikke rigtigt, at vi forsømmer Guds ord for at varetage tjenesten ved bordene. 3 Find derfor blandt jer selv, brødre, syv velanskrevne mænd, fyldt af ånd og visdom, som vi kan sætte til denne opgave,

3 4 men selv vil vi fortsat holde os til bønnen og tjenesten for ordet.« 5 Dette forslag tilsluttede hele forsamlingen sig, og de valgte Stefanus, en mand fuld af tro og Helligånd, Filip, Prokoros, Nikanor, Timon, Parmenas og Nikolaos, en proselyt fra Antiokia. 6 Dem fremstillede de for apostlene, som bad og lagde hænderne på dem. 7 Guds ord havde fremgang, og tallet på disciple i Jerusalem blev større og større; også en stor gruppe præster blev lydige mod troen.

4 Status: Der blev flere og flere disciple. Her bruges ”discipel” for første gang om de Jesus-troende. De sammenkaldte hele discipelskaren: Mere end 5000. En generaliserende karakteristik! Spændingerne bliver ikke bortforklaret – men løst! Løsningen er bl.a. en differentiering af embederne i kirken.

5 Hellenister:Hebræere: Græsk-talende diasporajøder Husmenigheder Vigtigt at dø i Israel – mange tilflyttende ældre. Skumlede… To-sprogede jøder fra Galilæa og Judæa Husmenigheder Ledende apostle fra denne gruppe.

6 Den daglige uddeling En forpligtelse fra Moseloven: Daglig uddeling (Mad eller penge) Forskel i omfang i de to grupper i menigheden (hellenister og hebræere).

7 Guds to gerninger – skabelsen: Mennesket er skaberværkets krone. Tænk aldrig lavt om menneskets værdi. Alle: Et produkt af opvækst – og miljø. Ingen ved fuldt ud, hvor vigtige vi er for Gud. Faldet – men ikke faldet i værdi. Elsker Gud det værdiløse? Gud elsker kun det, der er værdifuldt; derfor elsker han dig. Synd er ikke at miste sin værdi, men at komme væk fra Gud.

8 Guds to gerninger: Frelsen: Frelse er skabelsens genoprettelse. Gudsbilledet: Han søger det fortabte, fordi det er værdifuldt. Han betaler genoprettelsens pris. Med bøjet knæ og rank ryg!

9 Sammenhæng: Skabelse og frelse er Guds to gerninger, der må forkyndes – og leves – og tros – samtidig. 1. og 2. trosartikel hører sammen I Ap.G. 1-5 ser vi: Sammenhængen mellem 1. og 2. trosartikel kan kun forstås når Gud sender sin Ånd (3. trosartikel!)

10 Apostlenes reaktion på ”skumlen” Find selv 7… Ansete Fulde af Ånd. Fulde af visdom. Tjeneste ved bordene (Uddeling af mad / penge)

11 Aposteltjenesten Kendetegn på en apostel – og apostolisk tjeneste. Bøn og tjeneste for ordet.

12 7 mænd med græske navne. Stefanus, Filip, Prokoros, Nikanor, Timon, Parmenas og Nikolaos, Dette signalerer, at de var fra ”hellenisterne”. Stefanus står først. Han er hovedperson i næste afsnit – frem til 7,60 – og bliver den første kristne martyr.

13 Udsendt under bøn og håndspålæggelse Moses – Josva. Fyldes af Helligånd. At lægge hænder på = velsignelse i GT. Det minder om ordination /overdragelse af åndelig kraft til tjenesten – som i 4.Mos. 27,18. Rabbier ordinerede rabbier. Rabbier lagde kun hånd på ved ofringer og ordination. Her: Markant, at apostlene lægger hånd på..

14 Opgaverne: 1.At være de tolvs medarbejdere – og ordinerede til at have samme autoritet. 2.At forkynde. Stefanus forkynder med kraft – og Filip kaldes senere evangelist. 3.Forkyndelse og diakoni hører sammen. 4.Guds to gerninger må ikke adskilles – og ikke sammenblandes.


Download ppt "Kirkens forkyndelse og diakoni Nicolaifællesskabet d. 17/8 2017 Velkommen til en ny sæson!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google