Temadag om ungdomskriminalitet 11. december 2008 Eigtveds Pakhus Opponering om principper for forebyggelse Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Advertisements

Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Sundhedsaftalernes betydning for sammen- hængende forløb og sektorovergange Martin Sandberg Buch, senior projektleder, cand. scient. adm. Christina Holm-Petersen,
Århus KommuneFamilier, Børn og Unge Evaluering af Spædbørnsprojektet Familieplejeanbringelse af børn i alderen måneder, hvor der forventes et langsigtet.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
Gadeplansarbejdet i Køge Børne- og Ungeforvaltningen / SSP FEB Jesper Snitgaard.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
- Inspiration til ledere i jobcentret
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Forslag fra arbejdsgrupperne
KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
- for samarbejdspartnere
Børne- og Uddannelsesudvalget Assens kommune
Kortlægning af børn og unge i risiko for at indgå i problemskabende ungegrupperinger. Videns- og rådgivningsenheden til forebyggelse af rekruttering til.
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
CO-CREATION I DANSK POLITI
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Samrådet september 2012.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Metamodel for domænemodellen
Den kriminelle fødekæde i bander og
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Rettidig omhu – et langt sejt træk
En vision for almen praksis
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Det rette tilbud fra første kontakt.
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Rammesætning for dagen
Skolebestyrelsesmøde
Børne- og undervisningsudvalget den
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Tværfagligdag 7. November 2018                                                                                                                     
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Formålet med kommunikationsstrategien
Danmarks Vejlederforening
Børne- og Familieafdelingen
Hvad sker der med universiteterne? Afskedsforelæsning 1. marts 2019
Hovedformål: Sammenhæng
Metamodel for domænemodellen
Effektmåling - kvalitative målepunkter
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Sundhed i Aabenraa Kommune
Præsentationens transcript:

Temadag om ungdomskriminalitet 11. december 2008 Eigtveds Pakhus Opponering om principper for forebyggelse Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen

Generelle bemærkninger Kommissionen har et for snævert fokus på kriminalitet BKF savner: Den brede forebyggende indsats, der er afgørende for børn og unges trivsel Involvering af andre aktører: politiet, boligforeninger, idræts- og kulturforeninger mv. En forståelse af forebyggelse som mere end individorienteret indsats En bredere fokusering på trivsel At forældrenes ansvar pointeres Hurtig ageren i forhold til førstegangskriminelle Mere fokusering på politiets rolle

Kommunerne understøtter målene Gennem tidlig, helhedsorienteret, tværsektoriel og sammenhængende indsats: Samarbejde og koordinering mellem politi og kommune om sager og SSP-lister SSP-lokalmøder med aktører fra skole, klub, bibliotek, boligselskaber mv. om udvikling i lokale boligområder Formelt og uformelt samarbejde mellem boligsociale rådgivere, gadeteam og SSP Koordinerende møder mellem fagpersoner med henblik på fælles handlingsplan for konkrete unge SSP-lærere på skolerne og sammenhæng mellem SSP og udgående gadeteam

Kommentarer til kommissionen Kommunerne har intet incitament til kassetænkning – tværtimod! Pas på med stigmatisering og overvågning af alle børn og unge i risikozonen Bedre efterlevelse af krav til sagsbehandling og viden om effekt af indsats – ja bestemt Mere viden om forhold mellem udgifter til indsats og senere opnåede besparelser Bedre allokering af ressourcer til den tidlige kriminalitetsforebyggende indsats Udvikle dialogformerne mellem politi og de unge Kærlige, konsekvente og kravstillende voksne til fastholdelse af de unge - Har vi behov for en institutionstype mellem anbringelse og fængsling? Informationsudveksling Sikre tættere samarbejde mellem kriminalforsorg og kommuner Sikre tilstrækkelig kapacitet i de sikrede institutioner

Afsluttende bemærkninger Vi har brug for ungdommen - mere end nogensinde! En generel 80-20% problematik: Nedsæt en ungdomskommission Skab en ungdomspolitik med klare mål Fokuser på uddannelse for de unge Fokuser på bolig- og arbejdsmarkedsforhold, integration, globalisering og kultur og fritid