Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Gal. 2:16 Vær derfor årvågne, gør sindet rede, bind op om lænderne, og sæt alt jeres håb til den nåde, der gives jer, når Jesus Kristus åbenbares. Som.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Den barmhjertige samaritaner
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
The Wounded Healer ”Det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar……ved hans sår blev vi helbredt.” Esajas kapitel 53,4.
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
I lære hos Jesus, om samtale og bøn JOHANNES EVANGELIET KAP. 18.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Pilgrimsvandring.
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
Hvem er så egentlig min næste?
Prædiken Ånd og kød.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
Den gældbundne tjener med Lego-figur
”Tror du på julemanden?”
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Jesus var bange i ørkenens sand, bange for fristerens stemme:
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
Sådan udvikler du din tro til modenhed
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
865_Et vidste han om vejen frem 1, S1
Livets Ord April 2018.
Levende og virksom Tro i Frikirken!
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Herre, vi vil stille mindes dine ord, dele dine gaver
Præsentationens transcript:

Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del

“… dem, som elsker Gud, og som efter hans beslutning er kaldede. Det er dem, som Gud på forhånd har fæstet sit blik på, og som han forud har bestemt skal ligne hans Søn...” Rom 8,29 (Hv.d.)

“…vi vil i al kærlighed være sandheden tro; da vil vi i alle ting vokse op til Kristus.” Ef 4,15 (Hv.d.)

MIT LIVS 3. FORMÅL ER AT LIGNE KRISTUS

DISCIPELSKAB

“Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, og som efter hans beslutning er kaldet.” Rom. 8,28

TRE OVERRASKENDE REDSKABER

1. GUD BRUGER MODGANG FOR AT LÆRE OS AT STOLE PÅ HAM

”Vi ved jo, at modgang er til vort eget bedste, for den hjælper os til større udholdenhed. Denne bevirker igen større modenhed, og et sådant prøvet sind medfører, at vort håb øges.” Rom 5,3-4 (Hv.d.) 1. GUD BRUGER MODGANG FOR AT LÆRE OS AT STOLE PÅ HAM

”Så kom de til et sted, der kaldes Getsemane, og han sagde til sine disciple: ’Sæt jer her, mens jeg beder.’ … Og han blev grebet af forfærdelse og angst og sagde … ’Min sjæl er fortvivlet til døden…’” Mark 14, GUD BRUGER MODGANG FOR AT LÆRE OS AT STOLE PÅ HAM

”’Far,’ bad han, ’alt er muligt for dig. Tag dog dette smertens bæger fra mig. Dog ikke som jeg vil, men som du vil.’” Mark 14,36 (Hv.d.) 1. GUD BRUGER MODGANG FOR AT LÆRE OS AT STOLE PÅ HAM

Skriv i en åndelig dagbog Skriv i en åndelig dagbog

1. GUD BRUGER MODGANG FOR AT LÆRE OS AT STOLE PÅ HAM Husk på belønningen Husk på belønningen

1. GUD BRUGER MODGANG FOR AT LÆRE OS AT STOLE PÅ HAM Husk på belønningen Husk på belønningen ”For vore lette trængsler her i tiden bringer os i overmål en evig vægt af herlighed.” 2 Kor 4,17

2. GUD BRUGER FRISTELSER TIL AT LÆRE OS AT ADLYDE

“Kort efter førte Guds Ånd Jesus ud i ørkenen, for at Djævelen kunne friste ham.” Matt. 4,1 (Hv.d.) 2. GUD BRUGER FRISTELSER TIL AT LÆRE OS AT ADLYDE

“Men Jesus svarede: ’Forsvind Satan! For skriften siger: Du skal tilbede Herren din Gud og tjene ham alene.'” Matt 4,10 (Hv.d.) 2. GUD BRUGER FRISTELSER TIL AT LÆRE OS AT ADLYDE

Fokuser på gode tanker Fokuser på gode tanker

”Til sidst, kære brødre, opfordrer jeg jer til at samle jeres tanker om det, der er sandt og ædelt, rigtigt og rent. “ Fil 4,8a (Hv.d.) 2. GUD BRUGER FRISTELSER TIL AT LÆRE OS AT ADLYDE Fokuser på gode tanker Fokuser på gode tanker

2. GUD BRUGER FRISTELSER TIL AT LÆRE OS AT ADLYDE Find en åndelig partner Find en åndelig partner

”Hellere to end én … For hvis de falder, kan den ene hjælpe den anden op.” Præd 4, GUD BRUGER FRISTELSER TIL AT LÆRE OS AT ADLYDE Find en åndelig partner Find en åndelig partner

3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE

”Folk, der gik forbi, rystede på hovedet og råbte skældsord op mod ham … de skriftlærde hånede ham også … Også de to forbrydere hånede ham.” Matt 27,39-44 (Hv.d.) 3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE

“Men Jesus sagde: ‘Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør.’” Luk 23,34 3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE

Husk på at Gud har tilgivet mig Husk på at Gud har tilgivet mig

3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE Husk på at Gud har tilgivet mig Husk på at Gud har tilgivet mig ”Tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.” Ef 4,32

3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE Husk på at Gud har alt under Husk på at Gud har alt under kontrol kontrol

3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE Husk på at Gud har alt under Husk på at Gud har alt under kontrol kontrol ”I udtænkte ondt mod mig, men Gud vendte det til det gode. Han ville gøre det, der nu er sket: holde mange mennesker i live.” 1 Mos 50,20

3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE Husk på at Gud har alt under Husk på at Gud har alt under kontrol kontrol ”En discipel står ikke over sin mester … Det må være nok for en discipel, når det går ham som hans mester …” Matt 10,24-25

3. GUD BRUGER OVERTRÆDELSER TIL AT LÆRE OS AT TILGIVE Husk på at Gud har alt under Husk på at Gud har alt under kontrol kontrol ”I skal have det sind over for hinanden, som var i Kristus Jesus.” Fil 2,5