Er vi blevet for magelige? Søndag d. 24. februar Amagerbro Frikirke Ulrick Refsager Dam.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Advertisements

Johannesevangeliet kap 15,1-11.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Mat.5:1-2 Jesus klatrede op på et bjerg..
Nøgler til menighedens vækst
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
”Religion er opium til folket”
At vente på Guds time.
Loven om bekymringer Matt 6,
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Den barmhjertige samaritaner
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
031 – Lille Guds barn 1, S1 Lille Guds barn, hvad skader dig? Tænk på din Fader i Himmerig! Han er så rig, han er så god, ingen kan stå hans magt imod.
569 – Her, mens alt er stille 1, S1 Her, mens alt er stille, bier jeg på dig, Herre, om du ville tale nu til mig.
Jesu rædsel og styrke Salme 22. Salme 22:1-9 Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er langt borte fra mit råb om hjælp og fra mit skrig. Min.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
189 – Med thomaskravet står vi her 1, S1 Med thomaskravet står vi her, med tvivlens skæl for øjets skær, langfredags angst i mindet. Du kender, Gud, vor.
Lille Guds barn, hvad skader dig 1 Lille Guds barn! hvad skader dig? Tænk på din Fader i Himmerig! Han er så rig, han er så god, ingen kan stå hans magt.
544 – Det er fredens røst, der lyder 1, S1 Det er fredens røst, der lyder, Herre, ved dit nådebord, det er pagtens kalk, du byder, rakt os med forsoningsord,
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Hvordan skal vi leve som kristne i hverdagen
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Hvem er så egentlig min næste?
Fornyet syn på mennesket
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
at hvad os vor Jesus har lovet, må gives i tusinde-tal!
Esajas’ Bog kapitel 9,7 – 11,16.
Gud er en Gud, der taler Søndag d. 8. januar 2017.
XXX – Julebudet til dem, der bygge 1, S1
Tror du på løgnen eller sandheden?
Sådan udvikler du din tro til modenhed
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
611 – Vi vil gå med kærlighed fra Gud 1, S1
Nu rinder solen op af østerlide, forgylder klippens top
609 – Jeg, som skabte hav og jord, 1, S1
Matt. 5:3-11 Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres. Salige er de, som sørger, for de skal trøstes. Salige er de sagtmodige, for de skal.
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Livets Ord Februar 2018.
Den åndelige kamp: hvordan lovsangen kan bruges som våben i den kamp, der foregår om bl.a. vore hjerter. Det profetiske ord: hvordan det også kan forekomme.
Det gode liv.
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Herren er min hyrde salme 23
Til en velsignelse Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
227 – Kom Helligånd, mit hjerte fyld 1, S1
275 – Nu rinder solen op 1, S1 Nu rinder solen op af østerlide,
Alt er forbi 1 vers Jeg svæver, forsvinder. Falder ud i ingenting.
Herre, vi vil stille mindes dine ord, dele dine gaver
Glæd dig, du jord, lad mørket fly, thi lyset blandt os bor!
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
224 – Kærligheds og sandheds Ånd 1, S1
Præsentationens transcript:

Er vi blevet for magelige? Søndag d. 24. februar Amagerbro Frikirke Ulrick Refsager Dam

v3 Herrens ord kom ved profeten Haggaj: v4 Er det tiden til, at I selv bor under tag i jeres huse, når dette hus ligger i ruiner? v5 Derfor siger Hærskarers Herre: Læg mærke til, hvordan det går jer: v6 I sår meget, men høster kun lidt, I spiser, men bliver ikke mætte, I drikker, men bliver ikke berusede, I klæder jer, men får ikke varmen; daglejerens løn går i en hullet pung. v7 Dette siger Hærskarers Herre: Læg mærke til, hvordan det går jer! v8 Gå op i bjergene, hent træ, og byg huset, så vil jeg glæde mig over det og vise min herlighed, siger Herren. v9 I ser frem til meget, men får kun lidt; I bringer til huse, men jeg blæser det væk. Hvorfor? siger Hærskarers Herre. Fordi mit hus ligger i ruiner, men I har travlt med hver sit hus. v10 Derfor holder himlen duggen tilbage, jorden holder sin afgrøde tilbage. v11 Jeg udråber tørke over landet og bjergene, over kornet, vinen og olien, over alt, hvad jorden lader vokse, over mennesker og dyr, over alt, hvad hænder frembringer. Haggajs Bog 1:3-11

Vi ser ofte en meget skuffet Gud, der må ty til voldsomme metoder for at få mennesker rettet ind. Hvorfor tror I, det nogle gange er nødvendigt? ?

v9b Hvis du fjerner åget og holder op at pege fingre og tale ondt, v10 rækker den sultne dit brød og mætter den forkuede, så skal dit lys bryde frem i mørket og dit mulm blive til højlys dag. v11 Herren vil altid lede dig, selv i øde egne vil han mætte dig. Han vil styrke din krop, så du bliver som en frodig have, som et kildevæld, hvis vand ikke svigter. v12 Dine ruiner fra fortiden skal genopbygges, du skal rejse tidligere slægters grundvolde. Du skal kaldes den, som tætner revner, den, som gør det nedrevne beboeligt. Esajas’ Bog 58:9-12

v9 Hvordan holder den unge sin sti ren? Ved at følge dine ord! v10 Af hele mit hjerte søger jeg dig, led mig ikke vild fra dine befalinger. v11 Jeg gemmer dit ord i mit hjerte, for ikke at synde mod dig. v12 Lovet være du, Herre, lær mig dine lovbud! v13 Med mine læber opregner jeg alle de bud, du har givet. v14 Jeg glæder mig over at følge dine formaninger som over alverdens rigdom. v15 Jeg grunder over dine forordninger Salmernes Bog 119:9-15

3 »Velsignede er de, fattige I ånden for himmeriget er deres. 4 Velsignede er de, der sørger – for de skal blive trøstet. 5 Velsignede er de ydmyge - for de skal få landet i eje. 6 Velsignede er de, der tørster efter retfærdighed - for de skal få slukket deres tørst. 7 Velsignede er de barmhjertige - for de skal mødes med barmhjertighed. 8 Velsignede er de rene af hjertet - for de skal få lov at se Gud. 9 Velsignede er de, der stifter fred - for de skal kaldes Guds børn. Mattæus Evangeliet 5:3-9