Ekstraordinær generalforsamling AB Sønderhus Altaner Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Jyske Sparekasse.
Advertisements

BUDGET, OPSPARING og LÅN
PengeSpillet.
Realkreditinstitutter
Lavet af: Simon T, Nicholas, Michael, Lotte og Marlene.
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Indtægter (indtjening)
Adv. Finn Traff & Dir. Rasmus Juul-Nyholm ED og Administrationshuset
Økonomisk styring Kapitel 14.
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
Grundbegreb + Priselasticitet
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
Rente – og Annuitetsregning
Konflikt 2013 Side 1 Konfliktlån Beløbet er 825 kr. pr. dag, 5 dage om ugen. Lånet udbetales ved månedens udgang. Lånet for april tilbagebetales inkl.
7. Virksomhedens omkostninger
Økonomi og Demokrati.
Præsentation.
Økonomiske begreber Samfundsfag.
Finansiering med lånekapital
7. Virksomhedens omkostninger
Belåning af friværdi - finansiering af drømmehaven?
Finansiering med lånekapital Realinvestering: Først udbetaling, så indbetaling Finansiering: Først et lån- dernæst afdrag og renter på lånet Typisk forskel:
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. PengeSpillet (Arbejdshæftet: Viden om penge)
Kapitel 20 Handel med fast ejendom. Handel med fast ejendom kapitel 20 I kapitel 20 gennemgås: Lovgivning og aktører Gennemgang af en ejendomshandel Mangler.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 BUDGET, OPSPARING OG LÅN (Til.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Almen praksis som forretning Disposition Hvad er det at være selvstændig ? Købe praksis eller praksisandel  personligt budget.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Almen praksis som forretning Disposition Hvad er det at være selvstændig ? Købe praksis eller praksisandel  personligt budget.
Kapitel 16 Kreditaftaler. Kreditaftaler kapitel 16 I kapitel 16 gennemgås: Krav til kreditaftaler Trepartsforhold Køb med ejendomsforbehold Køber misligholder.
Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Studiepraktik på polit Økonomiske Principper B 23. oktober, 2015 Kamilla Holmgaard.
Kapitel 27 Bolighandel. 1.Parter i en bolighandel 1.Sælgers aktører 2.Købers aktører 2.Forløbet i en bolighandel 3.Mangler ved fast ejendom Kapitel 27.
Gjerrild-Bønnerup Friskole Økonomiske Strategi
Garanti på produkt30 år Altaner med skrå hjørnerJa Stopler i hjørnealtanerNej Ekstra udgifter til evt. ændringer i ophængningsmetoden.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 16 Kreditaftaler.
Baldershus Forslag til budget 2017.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Pris som handlingsparameter
Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI.
OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016
Kapitel 27 Nulpunktsberegninger.
Handel med fast ejendom
Seniorboliger og økonomi for seniorer Borgermøde i Albertslund den 8
Valutaregning Hvornår bruges regning med valuta?
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016
Strib Vandværk Forbrug og Spild.
Løn, lån og opsparing #Pengeuge Til arbejdshæftet "Styr på dine penge”
BUDGET, OPSPARING og LÅN
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
A/B Grønlandsvej
Handels- og procentregning
PengeSpillet 2018 #Pengeuge Til arbejdshæftet "Viden om penge"
OBLIGATIONER og AKTIER
Kapitel 18 Bolighandel.
Forudsætninger for altanprojekt
Kapitel 13 Kreditaftaler.
Løn, lån og opsparing #Pengeuge Til arbejdshæftet "Styr på dine penge”
Lånetyper Annuitet Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Handel med fast ejendom
Kapitel 11 Kreditaftaler.
Præsentationens transcript:

Ekstraordinær generalforsamling AB Sønderhus Altaner Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler

Du har selv pengene Du betaler de kroner selv som altanen koster Din boligafgift påvirkes ikke af altankøbet Når du sælger din andel, er altanen en FORBEDRING som du kan lægge til den maksimale andelspris. Altanens værdi reduceres over 30 år efter abf-vejledningen Boligafgiften er uændret på ca kroner månedligt Fordel: Du sparer gebyr, renter og omkostninger til et lån Ulempe: (usandsynlig) Hvis du får en aktuel rente af din opsparing, der er højere end den rente du kan låne til Hvis du ikke kan få solgt til den maksimale andelspris + altanens værdi Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler

Du låner penge via AB Sønderhus Du låner de hos andelsboligforeningen Din boligafgift vil stige med ca. 550 kroner hver måned = Præcis det beløb foreningen skal betale til kreditforeningen, hvor pengene lånes. Beløbet består af både renter og afdrag. Når du sælger din andel, kan du ikke lægge altanens værdi til som en forbedring. Boligafgiften bliver i alt ca kr. (2.050 kr kr. til altanlånet i foreningen). Fordele Lånet har en fast rente i alle 30 år Uanset om lånerenterne stiger eller falder, vil din udgift på ca. 550 kr. til lånet være fast Ulempe De renter du betaler på lånet, kan ikke trækkes fra i din skat. (Normalt kan du trække 1/3 af udgiften fra) Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler

Du låner pengene i banken Du betaler de kr. til foreningen med penge du har lånt i banken. Din boligafgift påvirkes ikke af altankøbet, men du får en udgift til lånet i banken. Ved en rente på 3,80 % p.a. og lån over 30 år, koster det dig 470 kr. pr. måned efter skat Når du sælger din andel, er altanen en FORBEDRING som du kan lægge oveni den maksimale andelspris. Altanens værdi reduceres over 30 år efter abf-vejledningen Køber ”overtager” boligafgiften på ca kroner månedligt Fordel Du kan trække renterne på lånet fra i din skat. Flexibiliteten er større ved et banklån end et kreditforeningslån, hvis du ønsker ændringer. EKSTRA: Hvis du har et andelsboliglån i en anden bank med en højere rente, kan du spare penge ved at omlægge lånet/skifte bank. Ulempe Renten er variabel og kan derfor både stige og falde i løbet af de 30 år. Efterhånden som årene går falder det rentebeløb du kan trække fra i skat Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler

Overblik BetydningHar selv pengeneLåner hos foreningen Låner i banken BoligafgifteningenStiger ca. 550 kr. pr. måned ingen Altanens værdi ved salg Lægges til salgsprisen som en forbedring ingenLægges til salgsprisen som en forbedring Lån i bankeningen 470 kr. pr. måned efter skat Hvis lånerenten stiger ingen Udgift til lån stiger Hvis renten falderingen Udgift til lån falder Flexibilitetstorlillestor Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler