Jesu rædsel og styrke Salme 22. Salme 22:1-9 Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er langt borte fra mit råb om hjælp og fra mit skrig. Min.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Advertisements

Filipperbrevshymnen.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Opstandelsesfest.
Mat.5:1-2 Jesus klatrede op på et bjerg..
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Korsets kald og kraft i syv sætninger: 1.Total tilgivelse Soning for synd! 2.Retfærdiggørelse nuFællesskab med Gud! 3.Ny familieKirken kaldes frem! 4.Frihed.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Kampen mod ondskabens åndemagter, kap.10 (7-12). Daniel 10:1-5 I perserkongen Kyros’ tredje regeringsår blev et ord åbenbaret for Daniel, som havde fået.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Billeder af hyrder og får
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
138 – Med strålekrans om tinde 1, S1 Med strålekrans om tinde forklaret Jesus stod, det varmer os herinde, ved dybest hjerterod.
En Ny begyndelse – med livets begrænsninger. For korlederen. Al-ajjelet-ha-shahar. Salme af David. Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er.
145 – Navnet Jesus blegner aldrig, 1, S1 Navnet Jesus blegner aldrig, tæres ej af tidens tand, navnet Jesus det er evigt, ingen det udslette kan. Det har.
118 – Hjerte, løft din glædes vinger! 1, S1 Hjerte, løft din glædes vinger! Over muld underfuld englesangen klinger; hør og mærk de toner søde, Himlen.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Er vi blevet for magelige? Søndag d. 24. februar Amagerbro Frikirke Ulrick Refsager Dam.
544 – Det er fredens røst, der lyder 1, S1 Det er fredens røst, der lyder, Herre, ved dit nådebord, det er pagtens kalk, du byder, rakt os med forsoningsord,
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
491 – Kirken den er et gammelt hus, 1, S1 Kirken den er et gammelt hus, står, om end tårnene falde! Tårne fuldmange sank i grus, klokker end kime og kalde,
499 - Store Gud, vi love dig! 1, S1 Store Gud, vi love dig! Herre, vi din almagt prise! Alt dit værk skal bøje sig og sin mester ære vise. Du, som i al.
RUNDT OM RØDHALSEN.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte. 1. Sam. 13:14 Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte.
Pilgrimsvandring.
Hvem er så egentlig min næste?
Prædiken Ånd og kød.
Fornyet syn på mennesket
Tillid Jeg ved Gud ikke vil give mig noget (at gøre), som jeg ikke kan håndtere. Jeg ville bare ønske Han ikke havde så meget tillid til mig.
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
Julens symboler Matthæus 2
Gud er en Gud, der taler Søndag d. 8. januar 2017.
604 – Gud, din kærlighed du os sender 1, S1
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Gud og kirken er som……?.
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
088 – Gør døren høj, gør porten vid! 1, S1
220_Vor Herres Jesu mindefest 1, S1
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
Vi synger med Maria vor store glæde ud til ham, som gav os Jesus,
Den åndelige kamp: hvordan lovsangen kan bruges som våben i den kamp, der foregår om bl.a. vore hjerter. Det profetiske ord: hvordan det også kan forekomme.
Herren er min hyrde salme 23
Med kærlige hænder Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Nu Jesus kommer gående på vandet
Nåde! Jeg råber Gud. Befri mig fra frygten nu.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
224 – Kærligheds og sandheds Ånd 1, S1
551 – Gud dit folk er vandringsfolket 1, S1
Præsentationens transcript:

Jesu rædsel og styrke Salme 22

Salme 22:1-9 Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er langt borte fra mit råb om hjælp og fra mit skrig. Min Gud, jeg råber om dagen, men du svarer ikke, og om natten, men jeg finder ikke ro. Men dog er du den hellige, som troner på Israels lovsange. Vore fædre stolede på dig, de stolede på dig, og du udfriede dem. De klagede til dig og blev reddet, de stolede på dig og blev ikke gjort til skamme. Men jeg er en orm, ikke en mand, en skændsel for mennesker, foragtet af folk. Alle, der ser på mig, spotter mig, de vrænger mund og ryster på hovedet: ”Han har overgivet sin sag til Herren, lad ham udfri ham, han må redde ham, han holder jo af ham”.

Salme 22:10-19 Men det var dig, der hjalp mig ud af moders liv og gjorde at jeg stolede på dig fra moders bryst. Til dig var jeg overladt fra min fødsel, fra moders liv var du min Gud. Hold dig ikke borte fra mig, for nøden er nær, og ingen hjælper mig! Stærke tyre omgiver mig, Bashanbøfler omringer mig; rovgriske og brølende løver spærrer gabet op mod mig. Jeg er som vand, der hældes ud, alle min knogler falder fra hinanden, mit hjerte er som voks, det smelter i livet på mig. Min styrke er tørret ud som et potteskår, min tunge klæber til gummerne, du lægger mig i dødens støv. Hunde omgiver mig, en flok af forbrydere står omkring mig; de har gennemboret mine hænder og fødder, jeg kan tælle alle min knogler. De ser på mig med skadefryd, de deler mine klæder mellem sig, de kaster lod om min klædning.

Salme 22:20-27 Men du, Herre, hold dig ikke borte, du, min styrke, skynd dig til hjælp! Red mit liv fra sværdet, mit dyrebare liv fra hundene, frels mig fra løvens gab, fra vildoksernes horn! Du har bønhørt mig! Jeg vil forkynde dit navn for mine brødre, i forsamlingens midte vil jeg lovprise dig: Lovpris Herren, I der frygter ham. Vis ham ære, hele Jakobs slægt, frygt ham, hele Israels slægt! For han viste ikke foragt og afsky for den hjælpeløses nød; han skjulte ikke sit ansigt for ham, men hørte, da han råbte om hjælp. Fra dig kommer min lovsang i den store forsamling, jeg indfrier mine løfter for øjnene af dem, der frygter Herren. De ydmyge skal spise og mættes, de der søger Herren, skal lovprise ham, og de skal få nyt mod for evigt.

Salme 22:28-32 Hele den vide jord skal huske Herren og vende sig til Herren; alle folkenes slægter skal kaste sig ned for dig. For kongemagten tilhører Herren, han hersker over folkene. Ja alle jordens mægtige, skal kaste sig ned for ham, alle, der stiger ned i støvet, og ikke holdt deres sjæl i live. Ham skal efterkommere tjene. Der skal forkyndes om Herren for kommende slægter, man skal forkynde hans retfærdighed for folk, der fødes. For han greb ind!

Helligåndens visdom og trøst Fra den sjette time faldt der mørke over hele jorden indtil den niende time. Og ved den niende time råbte Jesus med høj røst: ”Eli, Eli! Lema sabaktani?” ”Det betyder: Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig” Mt.27 Det er fuldbragt! Joh.19 -David -Jesus -dig og mig

-Fysisk pine Jeg er som vand, der hældes ud, alle mine knogler falder fra hinanden, mit hjerte er som voks, det smelter i livet på mig. Min styrke er tørret ud som et potteskår, min tunge klæber sig til gummerne. v15f Jesu offersmerter for os De har gennemboret mine hænder og føder v17 -Mental pine Men jeg er en orm, ikke en mand, en skændsel for mennesker, foragtet af folk. Alle, der ser mig, spotter mig.v7 -Åndelig pine Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? v2

Åndelig styrke -Se tilbage Vore fædre stolede på dig, de stolede på dig og du udfriede dem. v5 -Se op Til dig var jeg overladt fra min fødsel, fra modersliv var du min Gud. v11 -Se frem Du har bønhørt mig. Jeg vil forkynde dit navn for mine brødre, i forsamlingens midte vil jeg lovprise dig. v22

Hvor er du Gud? ”Min Gud, min Gud”

Guds ord taler Jesu ofrer sig for dig og mig Åndelig styrke Jeg lader dig ikke i stikken og svigter dig ikke Heb.13:5