Repetition fra 2.aften Redskaber & bigårdens indretning Forårets første besøg i bigården.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livet i bistadet.
Advertisements

Placering og Indretning af Bigården
Honninghøsten.
Honninghøsten.
Sådan starter den nye sæson !!
Nordfyns Biavlerforening Livet i bistadet. Nordfyns Biavlerforening.
Biavlerens redskaber Stadetyper Opstabling Trugstade.
Skitur 2016 – fra den 19/2 – den 24/ KLUB UNG Roskilde Øst.
Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Fremtidens drikkevandsforsyning En god start, en god side, Et par gode øvelser og gode diskussioner.
Repetition fra 3.aften Mælkebøtterne blomstrer og den 1. udvidelse Påsætning af flere magasiner En dronning bliver til.
Arbejdsmiljø i vandløbene Problemer og løsninger v/ Tine Eggertsen, HedeDanmark Natur og Vand.
Honninghøsten. Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…
Barnets nej Erik Sigsgaard, Rikke Sværke Madsen og Rie Haslund Professionshøjskolen UCC.
Den første udvidelse: bi-familiens styrke? fodertilstand? plads?
Varroabekæmpelse. Hvad er varroa? Parasit der lever af biernes blod Overfører virus Formerer sig i yngelcellerne Der ses kun hunmider på bierne.
241 – Du skabte os, Herre 1, S1 Du skabte os, Herre, til frihed og leg, til i ansvar og tillid at følge din vej, din jord skulle dyrkes, dit værk have.
Indretning af en Bigård. Bigård i havenBigård i naturen Læ Lys Ro Vand Vandrebiavl.
Årets gang i bigården Juni Biavleren Tilsæt evt. 2. magasinkasse (2. el. 3. kasse ved opstabling). Regelmæssig droneyngel-fratagning. Se efter dronningeceller.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. GOD FORNØJELSE.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Velkommen til kursus ’Biavl for Begyndere’.
Rent bord med FVU START Kunsten at rette op på fortidens synder.
Årets gang i bigården Månedens arbejde Januar februar marts1. eftersyn april2. eftersyn maj3. eftersyn juniUgentligt tilsyn juliUgentligt tilsyn augustHøst.
Anlægteknik Trinvis vejledning for anlæg af en belægning med fald 1.
Stadetyper Trugstade Opstabling. Trugstade Fordele Køn at se på Kan bygge selv Let at udvide Kan selv reparere Plads til en ekstra familie om vinteren.
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
S1.
De første opgaver om foråret
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Fodring til vinter + Varroa bekæmpelsen
Honninghøsten Ventilatorbier blæser lys ud
Familien vokser stærkt når forårs-trækket sætter ind!
Udvikling af natur og videnskabsfestival
SPØGELSESHUSET OG KIRKEGÅRDEN
Aflægger En dronning bliver til.
Varroabekæmpelse Den sikre strategi i ny revideret udgave 2016.
Årets gang i bigården Månedens arbejde
Den gode læge Yngre Lægers politik
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Affald i boligorganisationer v. Miljøchef Pia Vendelholt Christensen
Oplæg til undervisning
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Sommerferie I min sommer ferie var jeg på sjælland.
Køreteknik.
Er KRAM en skam? Signild Vallgårda
Det er sidst i februar. Potter med
Innovationsforløb Modul 3 ©
En god start på lægelivet
Workshop c Pernille Hargbøl Madsen
Etablering af vinterleje
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Placering, orientering og tegngivning
Sådan bruges video- s og emnerapporter
Avanceret flisearbejde niveau 3
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Solen begynder at gløde
Menneske, din egen magt Tekst: Lars Busk Sørensen 1986
Tilføj sted og dato v. Søren Gorm Fussing
Borgermøde.
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Led mig, før mig, befri mig
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
HIF Generalforsamling
Præsentationens transcript:

Repetition fra 2.aften Redskaber & bigårdens indretning Forårets første besøg i bigården

Stadetyper Trugstade Opstabling

Rammer

Vigtigt at huske! Rammemål skal passe til magasinerne Hold dig til en type magasin/rammemål Brug rustfri tråd Vokset skal også passe til rammerne Brug voks fra ’Grøn pulje’ Pesticidfri og uforfalsket

BEGYNDERPAKKEN Med Begynderpakken får du også: De første 100 etiketter med dit navn (udfyld en deklaration) ’Lærebog i Biavl’ eller DVD’en Biavl for Begyndere Derudover kan du have brug for: Loddeapparat til voks Bitømmerplade Skrællebakke Slynge Rørepind eller Boremaskine med snegl til at røre honning Keilerkasse til dronningproduktion med mere …. Hvad skal du bruge til røgpusteren? God lighter/gastænder Gammel lærredssæk eller Tobaksplante (hos forhandler) Rejnfan (findes i naturen)

Bigård i havenBigård i naturen Læ Lys Ro Vand Vandrebiavl

Der gøres klar… Inden den 1. marts: Alt materiel er rengjort (helst i løbet af efteråret!) Magasiner m.m. desinficeret Rammerne er vasket trådene strammet voks iloddet

Der gøres klar… Helst inden den 1. marts: Der er købt foderdej Set til bistaderne At flyvehullet er fri Ingen grene der banker på Holde øje med hvornår bierne tager deres første renselsesudflugt…

Det første besøg: (sidst i marts/ begyndelsen af april ) Udskiftning af bund … Dronetavlen sættes til… Der fodres med foderdej…

Det første besøg: (sidst i marts/ begyndelsen af april ) 1)Udskiftning af bund: a)Løft forsigtigt låget og se om der er liv b)Løft bistadet over på pladen/låget c)Mærk om der mangler foder? d)Sæt den rene bund på plads e)Sæt bistadet tilbage på den rene bund

Det første besøg: (sidst i marts/ begyndelsen af april )  Døde familier fjernes omgående fra bigården for at undgå smittefare for de andre bi-familier når de begynder at være aktive.  Hvis de ikke kan flyttes lige med det samme – luk flyvehullet!  Alt materialet renses og desinficeres  Rammerne pakkes ind i plastsække og sendes til rensning… Hvad nu hvis bierne er døde i løbet af vinteren?

Kommentar Hende skal vi have styr på !

Det første besøg forsat: (sidst i marts/ begyndelsen af april ) 2) Dronetavlen sættes i stadet:  Man vælger om man vil se til sine bier hver 07.dag = den tre-delte ramme hver 10.dag = den to-delte ramme  Løft en tom fodertavle op  Find forsigtig frem til der hvor yngellejet begynder (der hvor de fleste af bierne er samlet …)  Sæt dronetavlen op til yngeltavlerne  Ryk de øvrige tavler på plads Om 7 (eller 10) dage ved det næste og de efterfølgende kontrolbesøg kan man efterhånden fjerne de udbyggede dronetavler

Det første besøg (sidst i marts/ begyndelsen af april ) 3) Foder med foderdej: (helst ikke flydende på denne årstid)  Fjern dækpladen  Skær en slids i den ene side af foderpakken (maks 5X5cm)  Læg pakken tæt på yngellejet med slids nedad  Man kan også tage en fodertavle fra længere tilbage i stadet – ridse lidt i vokslaget og sætte den hen til yngellejet  Sæt et stort stykke plastik henover toppen af magasinet for at holde på varmen  Luk stadet og tag de brugte bunde og dækpladerne med hjem til rengøring.

Hvis familien er svag eller har mistet sin Dronning... Ved den første inspektion efter vinteren:  lige efter renselsesudflugten  stadet ser rimelig rent ud Men familien er svag (kun få rammer m/bier)  Kan man forsøge at flytte en foderramme tæt op til bierne  Der skrabes lidt i voks- belægningen så bierne nemt kan få fat i foderet  Eventuelt give lidt ekstra foder i form af foderdej  Vente

Hvis familien er svag eller har mistet sin Dronning... Der er meget få bier (en lille håndfuld) Bierne har haft Bugløb - der er ekskrementklatter over hele stadet. Sandsynligt der er sygdom og/eller at dronning er død

Hvis familien er svag eller har mistet sin Dronning...  Fjern så mange af rammerne som muligt og børst bierne ned i stadet  Bierne aflives med en kop rensebenzin ned i stadet som lukkes til  De døde bier fjernes og destrueres/graves ned  Rammerne fjernes og sendes til rengøring  Bistadet og redskaberne renses meget omhyggeligt