FÅ MERE AT VIDE OM PENGE – OG BLIV ENDNU KLOGERE HÆNGER PENGENE PÅ TRÆERNE…? Indlæg om ungdom og penge !

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Etablering af virksomhed
Advertisements

BUDGET, OPSPARING og LÅN
PengeSpillet.
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Trin 1: Find kvitteringer
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
-United World Colleges er en gruppe af internationale skoler viet til formålet at fremme international forståelse gennem uddannelse. -Der er 12 skoler.
Indsamlingsmetoder.
Hvad kan din virksomhed gøre for at leve op til banker og leverandørers krav ? 6. oktober 2009.
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Backoffice præsentation
Oplevelses Booking Alle Fyns turistoplevelser samlet i én butik Oplevfyn.dk Vi giver vores gæster mulighed for at planlægge, booke og købe en komplet ferie.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Kommunikation / it.
Coop Bank.
11. september 2001 IT-rettigheder v/Susanne Hjortgaard Christensen.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Hvordan søger man om optagelse?
Backoffice præsentation
NETVÆRK mere målrettet Hvilke netværk bruger du? Hvad bruger du dem til? Hvilke af dine netværk giver kontakt til topledere? Hvilke rummer nogen, der er.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Digital Post – kommunikationen til borgerne 9. september 2013.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Digital Post – kommunikationen til borgerne
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
E-biz 2014 Idé – Koncept – Navn Varer – Målgruppe
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Hej 7. klasse… Jeopardy.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
HVAD KAN DU FÅ OG HVAD SKAL DU VÆLGE NYE EFTERLØNSREGLER.
ARBEJDER DU FOR BANKEN – ELLER ARBEJDER BANKEN FOR DIG?
STUDIERETNINGSPROJEKTET 2016 Marselisborg Gymnasium.
! FÅ MERE AT VIDE OM PENGE – OG BLIV ENDNU KLOGERE Indlæg om ungdom og
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
En APP til unge som er i tvivl om deres seksualitet - Lavet af Melani
Kvalitative og kvantitative undersøgelser
2.3 Virksomhedens økonomi
Abstraktioner.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Sådan anvendes BG-NetBank
Best practice i sociale medier
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Løn, lån og opsparing #Pengeuge Til arbejdshæftet "Styr på dine penge”
Studieretningsprojektet
Årsmøde
BUDGET, OPSPARING og LÅN
PengeSpillet 2018 #Pengeuge Til arbejdshæftet "Viden om penge"
Tak for invitationen Bambora online betaling Persondataforordningen.
Løn, lån og opsparing #Pengeuge Til arbejdshæftet "Styr på dine penge”
Kap Budgetter HG21.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9. -10
Årsmøde
Er din virksomhed en hobby med indbygget job i
Fakta om Spar Bonde Spar Bonde blev stiftet i 2001 af en række landmænd, der så behovet for en indkøbsklub. Spar Bonde drives af SLF, LMO, SAGRO og Centrovice.
Præsentationens transcript:

FÅ MERE AT VIDE OM PENGE – OG BLIV ENDNU KLOGERE HÆNGER PENGENE PÅ TRÆERNE…? Indlæg om ungdom og penge !

Gammel og moderne… Hvem er vi Den Jyske Sparekasse blev grundlagt i 1800-tallet Sparekassen er en garantsparekasse med ca garanter Vi har ca. 450 ansatte, 24 filialer og ca kunder Sparekassens egenkapital er i dag på ca. 1,2 mia. kroner

Hænger penge på træerne…? Sparekassens undervisnings- materiale for folkeskolens afgangsklasser !

Ungdom og penge… Få indblik i at stå på egne ben, når det gælder din egen økonomi ! Når du flytter hjemmefra skal du til at forholde dig til en masse ting, som far og mor tidligere tog sig af. Forsikringerne - og ikke mindst økonomien. Hvordan laver du f.eks. et budget? Hvad vil det sige at stå på egne ben? Vores opgave er, at skabe økonomisk tryghed og udvikling, både privat og i lokalområdet.

Budget… Et budget skaber overblik over din økonomi. Hvor mange penge tjener du – og hvor mange bruger du? Budget for et år ad gangen. Få et budgetskema i sparekassen eller hent det på Skriv de forventede indtægter og udgifter i skemaet. Indtægterne skal helst være større end udgifterne.

Du har et økonomisk ansvar… ! Myndig eller umyndig… Alle, der er fyldt 18 år, er i myndighedsloven myndige. Men allerede fra du er 15 år har du et økonomisk ansvar.

Myndig eller umyndig… Er du klar over at du som 15 årig: frit kan disponere over de penge, du selv tjener, men at dine forældre i særlige tilfælde kan fratage dig denne ret? ikke kan påtage dig gældsforpligtelser, d.v.s. du kan ikke optage lån, købe på afbetaling m.v.? kan pådrage dig et økonomisk ansvar af endog meget stor karakter - f.eks. knallertkørsel uden forsikring? Det er værd at bemærke, at myndighedslovens helt klare sigte er at beskytte den umyndige.

Myndig eller umyndig… Når du er fyldt 18 år, er du myndig. Det vil sige at du: kan optage lån i et pengeinstitut og selv underskrive lånedokumentet. Din underskrift er nu bindende. kan købe på afbetaling. F.eks. stereoanlæg, computer m.m. skal stå inde for de forpligtelser, du har indgået. Nu er det alene dig, der er ansvarlig for dine egne handlinger i enhver henseende. får stemmeret og meget mere. Det skal dog bemærkes, at en person der er fyldt 18 år kan umyndiggøres ved sindssyge, åndssvaghed og uforsvarlig ødselhed.

OPGAVE 1

OPGAVE 2 Budget = opstilling over forventede indtægter i en fremtidig periode !

Lønkonto… Så godt som alle arbejdsgivere forlanger, at du har en lønkonto, som din løn kan overføres til. Hvert pengeinstitut har sin egen type kontokort. Som ung kunde i Den Jyske Sparekasse vil NEXTstep være det naturlige valg. Du kan vælge mellem flere forskellige korttyper til din NEXTstep konto. ! Fortæl os om dine drømme - vi vil gerne være med til at op- fylde dem

Design dit eget kort Dankort Visa/Dankort Lønkonto… Du kan vælge mellem flere forskellige korttyper. Hævekort Udstedes fra 12 år Stor sikkerhed Hurtig ekspedition Kan anvendes i næsten alle pengeautomater Dækningskontrol MasterCard Debit Kan udstedes fra 15 år Internationalt hæve- og betalingskort Kan anvendes som betalingskort i en lang række danske butikker og i udlandet Kan anvendes i pengeautomater i Danmark og i udlandet Dækningskontrol Se efter MasterCard logoet

Lønkonto… Design dit eget kort Dankort Visa/Dankort Du kan vælge mellem flere forskellige korttyper. Dankort Udstedes fra 18 år Stor sikkerhed Hurtig ekspedition Kan anvendes i alle pengeautomater og butikker VISA/Dankort Udstedes fra 18 år Internationalt hæve- og betalingskort Kan anvendes i Danmark som Dankort og i udlandet som VISA

OPGAVE 3

Læs mere på vores hjemmeside… Læs mere om at være ung kunde i Den Jyske Sparekasse. Vi interesserer os for dig som ung - og vi bestræber os på at matche dine ønsker, også når du bliver ældre. De fleste af vores rådgivere er selv unge, så de ved, hvad det vil sige at ”være dig”.

Det var så det…