Hvad har kommunerne tænkt sig? Ledertræf den 10. december 2009 FOA Fag og Arbejde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Lederudvikling.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Infomøde om Den Offentlige Lederuddannelse
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse Navn på institution: VEU Center Øst.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Tillid Temadag for AMIR
Resultatbaseret styring – hvordan kan det bruges i Danmark?
Hvordan sætter vi gang i talentudvikling
Dagsorden for seminar den Velkomst Formål med dagen Om projektet – Praksisnær ledelse i det offentlige Udfordringer Udbytte Udvikling af tillægsmodul.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Praksisnær offentlig ledelse i Syddanmark Erhvervsakademi Sydvest, Esbjerg og Sønderborg.
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
RKV-arbejdsgruppens rapport om anerkendelse af realkompetencer DFS’ realkompetenceforum januar 2012/RJ.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Akademiuddannelsen i Ledelse
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Kodeks for offentlig topledelse
INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Kort videreuddannelse (KVU)
Formand Jens Chr. Birch Næstved Kommune, Teatergade 8, 4700 Næstved Telefon: Ledelse i en reformtid Kommunaldirektør.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
DB SYD Kvalitetsreformen – hvad kommer den os ved? v. Afdelingschef, Lars Holte, KL.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
FOA - et lederfagforbund Landsmøde for ledere maj 2011, Vejle.
FOA – Den offentlige lederuddannelse Torsdag den 10. december 2009 Lektor, cand. pæd. og studieleder på DOL Peter Rod 18. september 2016Emnenavn.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Dialogforum 9. maj Velkomst v/Lisbeth Lollike, formand for Dialogforum.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Jan Simon FOA - Fag og Arbejde1 FOA Landsmøde – ledertræf 2012 Comwell i Kolding.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Kvalitetsudvikling hvordan
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Centralforeningen for Stampersonel
HORSENS STATSSKOLE Ledelseskommissionens anbefalinger En refleksion fra en praktiker - Vejle d. 14. august Flemming Steen Jensen Rektor, Horsens Statsskole.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Krav til fremtidens offentlige ledere – set fra et kommunalt perspektiv Oplæg den 20. februar 2019 Kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen, Syddjurs Kommune.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Hvad har kommunerne tænkt sig? Ledertræf den 10. december 2009 FOA Fag og Arbejde

Ret til anerkendt lederuddannelse på diplomniveau Offentlige institutionsledere og afdelingsledere på sygehuse, der har ledelse som primær jobfunktion Ny praksisrettet, fleksibel lederuddannelsesmodel målrettet institutionsledere og andre decentrale ledere DOL Masteruddannelsesinitiativet MOL Styrket lederuddannelse Lederuddannelser i regi af VVU og AMU Trepartsaftalerne omkring ledelse – del 1

Ledelsesnetværk Udveksle erfaringer og sprede god ledelsespraksis på tværs af Staten, regioner og kommuner Dialogforum for offentlig ledelse Tværgående dialogforum for offentlig ledelse, der skal følge, inspirere og evaluere de ledelsesaktiviteter, der iværksættes i tilknytning til trepartsdrøftelserne Lederevaluering Alle offentlige ledere bør have evalueret deres ledelsespraksis mindst hvert tredje år og medarbejderne skal inddrages Ledelsesrum Hvordan lederne sikres det tilstrækkelige rum til at udøve den nødvendige ledelse – henvist til Dialogforum Trepartsaftalerne omkring ledelse – del 2

Tænketank om professionsledelse Mandag Morgen har nedsat denne med henblik på at indkredse dilemmaer, udfordringer og muligheder i professionsfaglig ledelse. Det handler om, hvordan man leder medarbejdere og ledere med en specifik faglig identitet, f.eks. folkeskolelærere, sygeplejersker og gymnasielærere Finansministeriets forskningsprogram (10 mio) Forskningsprogrammet skal dække vilkår for ledelse i den offentlige sektor, de konkrete udfordringer og problemer lederne møder i deres dagligdag, og hvilke kompetencer offentlige ledere har brug for nu og i fremtiden: Fremtidens medarbejdere og arbejdspladser – hvilken type ledelse bliver efterspurgt? Fremtidens organisationer og organisationsformer – hvilke nye krav stiller det til lederne? Effektiv kompetenceudvikling – hvordan efteruddanner vi bedst vores ledere? Fremtidens styringsformer – hvilken betydning har det for lederrollen? Hvad er ellers i gang på ledelsesområdet?

Væksthus for Ledelse Væksthuset er nedsat af KL, DR og KTO. Formålet er at styrke lederne i kommuner og regioner ved at give lederne redskaber til at løse praktiske problemer i lederjobbet – lederweb.dk Forum for Offentlig Topledelse Nedsat af de offentlige arbejdsgivere har forum sat sig for at sikre et vedvarende fokus på god topledelse i lyset af de vidtrækkende reformer der foregår i disse år Videncenter for velfærdsledelse Videncenter for velfærdsledelse, der skal styrke den praksisnære offentlige ledelse inden for velfærdsområderne via indsamling og formidling af viden, konkrete projekter og dokumentation af effekterne af god offentlig ledelsespraksis inden for velfærdsområderne, fx i ældreplejen, daginstitutioner, skoler og sundhedssektoren. Hvad er ellers i gang på ledelsesområdet?

At alle kommuner gør institutionsledelse til et fælles indsatsområde At uddanne hovedparten af lederne med ledelse som primær jobfunktion med henblik på diplomniveau inden år 2015 At professionalisere og dygtiggøre lederne via andre former for kompetenceudvikling, fx ledernetværk, coaching, sparring og evaluering At evaluere alle lederne mindst hvert tredje år At holde lederudviklingssamtaler med lederne hvert år og koble dem til udviklingsplaner At handle på afgangen af ledere ved at spotte og udvikle ledertalenter Konsensuspapirets målsætninger om ledelse

Der er behov for god ledelse i den offentlige sektor – en ny, praksisnær lederuddannelse målrettet den offentlige sektor Både offentlige og private udbydere af lederuddannelse skal være med til at løfte opgaven Kvalitetssikring gennem certificering af udbydere Behov for at skabe sammenhæng, sammenlignelighed og gennemsigtighed i mængden af lederuddannelsestilbud Samspil med det formelle uddannelsessystem – merit skaber bro til den eksisterende diplomuddannelse i ledelse Mulighed for at ”shoppe” mellem den eksisterende diplomuddannelse i ledelse og DOL – uddannelsesmoduler kan lægges ”ovenpå hinanden” i stedet for ”ved siden af hinanden” Hvorfor Den Offentlige Lederuddannelse?

En del af målgruppen har fået en ret til lederuddannelse på diplomniveau. Omfattet af retten: Offentlige institutionsledere eller afdelingsledere, der har ledelse som primær jobfunktion og borgerkontakt Ved institutionsledere forstås ledere, som har ansvar for en institution eller afdeling, herunder i administrationen, og som har ledelse som primær jobfunktion, herunder også ledere af selvejende institutioner med driftsoverenskomst på de kommunale områder Typisk har målgruppen et større antal medarbejdere under sig – men ikke ledere Kommunalt ansvar at fortolke målgruppens omfang Målgruppe?

Den lokale arbejdsgiver beslutter i dialog med den enkelte tidspunktet for igangsættelse og hvilket lederuddannelsesforløb Mål, at lederuddannelsesforløbet påbegyndes senest tre år efter udnævnelsen, og at alle nuværende ledere (i målgruppen) skal have ret til senest i 2015 at have gennemført lederuddannelse på diplomniveau Retten i praksis…

Sammenhæng med den overordnede lederudviklingsstrategi Afklaring af ledernes kompetenceudviklingsbehov Konkret vurdering af den enkelte leders ønsker, behov og muligheder Svaret er ikke altid diplomuddannelse! Anbefalinger til kommunerne del 1

Uddannelse – hvad er hvad? Det ordinære uddannelsessystem Videreuddannelsessystemet for voksne Ph.d.-grad- KandidatgradMastergrad Bachelorgrad /Professionsbachelorgrad Diplomgrad ErhvervsakademigradVVU-grad (videregående voksenuddannelse)

Frit valg af uddannelse: DOL, DIL eller DOL+DIL eller… - fuld merit - hvert modul udgør fem ECTS-point Vælg udbyder efter jeres strategi og behov - DIL = professionshøjskole - DOL = frit valg af certificerede udbydere Samlet pakke eller shopping? - herunder sammenhæng med den øvrige lederudvikling Husk udbudspligten! Anbefalinger til kommunerne – del 2

Standardmoduler og valgmoduler - ens for alle? - samme udbyder? - samarbejde med naboer? - hvad gør vi i forvejen? Skræddersyning er en reel mulighed! Anbefalinger til kommunerne – del 3