Den gode overlevering og samarbejde på tværs

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Advertisements

Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Psykoedukation til unge i OPUS
Ved sous- chef Said Akrim
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Diana Kristensen, Overlæge, Psykiatrisk Center København
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
Session 8: Medicinsk behandling - hvad skal jeg selv gøre Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv lidelse.
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Afdelingsleder Morten Freil
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Excellent skizofrenibehandling ‘Kroniker’-perspektiv?
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
LGBT i Kommunalt Regi?.
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Fremme af unges mentale sundhed
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Samarbejde med praktiserende læger
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Et godt liv for alle borgere Christina Krog, tlf. Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og arbejdsmetode.
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen 26. Maj 2009 Behandlingsretten set fra en kommunal synsvinkel v. direktør Jens Elmelund.
Almen praksis – Ønsker fra en kommune 13. november 2014 Det samarbejdende sundhedsvæsen Perspektiver og visioner.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Unges brug af stoffer i et multi-dimensionelt perspektiv
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
KL´s visioner for kroniske patienter
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Sindslidelser og misbrug Temadag for praktikere om behandling og tværsektorielt samarbejde ARKEN
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Hvordan udnytte rammerne bedre for at forebygge og behandle medfødte rusmiddelskader hos børn? 16. marts 2015 Kirsten Mundt, projektleder Sundhedsstyrelsen.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Patient- og Pårørendepolitik ( ) ) Vi tager patienten og de pårørende med ved bordet, når vi taler om, hvordan vi kan gøre tingene.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
””Guds vilje” Teknisk fejl Menneskelig fejl Sikkerheds- kultur Komplekse systemer PRAY REPAI R BLAME PRAY PAY Historisk udvikling.
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
det nationale kvalitetsprogram på sundhedsområdet
Borgere med psykiatriske diagnoser
De pårørende i beslutningsrummet
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer I
Præsentationens transcript:

Den gode overlevering og samarbejde på tværs v/ Tina Wahl, Kontorchef i KL

”Der er cirka 600 selvmord i Danmark om året, og der skønnes at være 10.000 selvmordsforsøg.” Kilde: Patientombuddet 2015

Vi skal forebygge Findes på kl.dk

Der er mange fortællinger Er det første gang personen prøver at begå selvmord? Hvad førte til selvmordet? En depression eller en anden psykisk lidelse? Er personen en mand eller en kvinde? Ung eller gammel? Er der et netværk, eller bor personen alene? Har personen været i kontakt med egen læge? Har personen været indlagt til behandling for en psykisk lidelse? Er personen afhængig af et rusmiddel?  Det er ikke alle, som vi ”ser” og ”hører” i kommunen.  Og det er meget forskelligt, hvilken indsats der skal til, og hvilke udfordringer som vi støder på.

Den gode overlevering Fokus i dag vil være på de borgere der har været indlagt i den regionale behandlingspsykiatri. For vi ved, at der ved udskrivningen af en borger er en risiko for, at de forsøger at begå selvmord.  Derfor ser vi på den gode overlevering, og samarbejdet på tværs af region, kommune og privat praktiserende læge.

Case #1: Saxenhøj drabet Kortere indlæggelsestider = borgerne er ikke altid ”færdigbehandlede”, når de kommer ud. Svingdørs patienter. I kommunerne får vi ikke altid de nødvendige oplysninger. Misbrug og psykisk lidelse. http://www.dr.dk/Om_DR/Nyt+fra+DR/Programmer_konce rter/2015/08/13095447.htm

Pres på psykiatrien Fra 2009 til 2014 er antallet af danskere i kontakt med behandlingspsykiatrien årligt øget fra 110.000 til 141.000 personer, hvilket svarer til en stigning på 28 pct. Men ikke blot antallet af personer i behandlingspsykiatrien er steget, det er også deres antal af kontakter. Kilde: Udvalgte nøgletal for det regionale sundhedsvæsen 2009-2014, Statens Serum Institut, 2015.

Case # 2: Louise KL’s sundhedsudspil ”Louise bor alene i sin egen lille lejlighed og starter på teknisk skole for at uddanne sig til maler. Louise ryger dagligt hash, og hver weekend kombinerer hun hashen med store mængder alkohol. Louise udviser tegn på mistrivsel, men man har aldrig fået afdækket, hvad der ligger bag. Louise har et højt fravær fra skolen. Hendes fravær og livsstil bekymrer hendes lærer, og han tager kontakt til kommunens ungebehandler, der er på skolen to gange om ugen. Efter et møde med Louise står det klart for ungebehandleren, at Louise har brug for hjælp.” Sådan starter vi i sundhedsudspillet fortællingen om Louise. Case # 2: Louise KL’s sundhedsudspil KL’s Sundhedsudspil 2015: Sammen om sundhed

Og for Louise går det godt bl.a. fordi: Louise hurtigt blev udredt og kom i ambulant behandling. Indsatsen tog afsæt i hele Louises situation og hendes problemer. Misbruget blev set som et symptom på, at Louise havde psykiske problemer. De mange aktører, der var involveret i Louises forløb, formåede at koordinere indsatsen og understøttede herved hinanden. Louises skole var fleksibel og lod hende holde en pause, men var også klar på at tage hende tilbage.

Set ud fra et kommunalt perspektiv er der behov for At vi på tværs bliver bedre til at samarbejde. At borgerne er færdigbehandlede, når de kommer ud fra psykiatrien. At vi i kommunerne får de nødvendige oplysninger om borgerne. At man i fællesskab med borgerne får lavet en plan for, hvad der skal ske efter en udskrivelse. At det er en helhedsorienteret indsats, der igangsættes. At regionen tager de kommunale bekymringer alvorligt, og rettidigt igangsætter en behandling.

Og så vil kommunerne stadig forsøge at forebygge mistrivsel! Findes på kl.dk

Tak for jeres opmærksomhed