Klar syge- og fraværspolitik halverer sygefraværet ved ledende oversygeplejerske Kirsten Holgersen, Næstved sygehus og Nina Johansen, sygeplejerske og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
CASA Thora Brendstrup Hvad siger litteraturen om lange arbejdsdage blandt bygningsarbejdere? •To studier blandt bygningsarbejdere med lange arbejdstider.
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Set i forældreperspektiv
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Indflydelse i Med-systemet?
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
Roskilde Tekniske Skole
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
TRIOENS OPGAVER.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
BEDRE TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I REGION HOVEDSTADEN Niende Laboratorium 26. februar 2013.
SYG, STRESSET ELLER BARE PJÆK
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
SYGEFRAVÆR PÅ ARBEJDSPLADSEN ÅRSAGER OG EFFEKTER
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Stress og ledelse.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
Hvordan kom vi igang Vi ville anlægge en stor ”Landbohave” med ønsket om at skabe mere udeliv, livskvalitet, samt trække minder frem hos de ældre. Udfra.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Arbejdsfastholdelse Hvad laver de på AMK?
Sorggruppe Et tilbud til forældre,der har mistet deres barn i graviditeten, ved fødslen eller lige efter. 25/
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
17. september 2008Jordemoderforeningen TR efteruddannelsen FEA og andet ekstraarbejde.
Navn Navnesen via Indsæt/Sidehoved. Generel tekstslide Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at fjerne eller.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Fastholdelse af seniorer – erfaringer fra Odense kommune
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Håndtering af Sygefravær
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Velkommen Introduktion.
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Centernavn Afdeling Kompetenceudvikling Århus Sygehus.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Organisering Som vi plejer…… eller????.
Simulations- og færdighedstræning i pædiatri. Region Øst
Eksamensorientering 2015 Eksamensorientering.
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
A/S Gelsted Bygningsindustri1 1 ”Ny chance til alle – den gode historie fra en produktionsvirksomhed” Ved Lars Vigsø,Susanne Toftager A/S Gelsted Bygningsindustri.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
Den tekniske del - en vigtig del af faserne fra A-Z.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
HUSKEKORT 1 Ansvarshavende sygeplejerske / psykiatrifaglig rådgiver
Den værdifulde arbejdsplads
Skoleindskrivningsmøde
De pårørende i beslutningsrummet
[Institution] Kompetencestrategi Formål
Introduktion til ”Tidlig indsats”
Kort om ”Uddannelse af servicepersonalet til Serviceassistenter” i region Sjælland D. 8. marts
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
X OK15 resultatet.
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Vurderingsramme for vagtplanlægning på sygehuse
APV - Arbejdspladsvurdering
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Klar syge- og fraværspolitik halverer sygefraværet ved ledende oversygeplejerske Kirsten Holgersen, Næstved sygehus og Nina Johansen, sygeplejerske og TR

Klar syge- og fraværspolitik halverer sygefraværet Det er en ledelsesopgave at nedbringe det arbejdsrelaterede sygefravær Ledelsen har et særligt ansvar og en afgørende rolle Den daglige ledelse skal bakkes op og uddannes til at tale om sygefravær

Klar syge- og fraværspolitik halverer sygefraværet Før-fravær Tillid i stedet for kontrol

Klar syge- og fraværspolitik halverer sygefraværet Historien om den ældre børnelæge Historien om de gravide unge sygeplejersker Historien om de trætte nattevagter

Sygefravær børneafdeling 17 Næstved Sygehus 2007

Indsatsområder Med-udvalget Pædiatri forår 2007 Ved 1. dialogmøde med sygehusledelsen marts sygefravær på 6,8 % Fokus på nedbringelse af sygefraværet i Børneafdelingen Udarbejdelse af politikker indenfor udvalgte områder, som kan dække hele Børneafdelingen Seniorpolitik Graviditetspolitik Power napping

Power Napping Formål: At personalet bedre tåler nattevagter Evalueringer på flere arbejdspladser har vist, at personalet trives langt bedre både på arbejde og udenfor, hvis de har mulighed for Power napping i løbet af nattevagten

Power Napping Hvorfor: Det er ikke en ret men en mulighed Der kan kun Power nappes, hvis arbejdet tillader det Det er ikke en ret, men en mulighed for medarbejderne i roliger perioder i nattevagten

Power Napping Hvordan: Det er den ansvarshavende nattevagt der vurderer arbejdssituationen Ved nattevagtens begyndelse aftaler den ansvarshavende i nattevagten med de øvrige vagter, hvem der skal Power nappe og hvornår Det er den tilstedeværende ansvarshavende der foretager den endelige vurdering af, om det kan lade sig gøre på det valgte tidspunkt

Power Napping Hvornår: En Power nap skal være kort En Power nap skal være kort, ca. 20 – 26 min, så man ikke falder i dyb søvn Pausen skal være placeret mellem kl. 03 og 06, før man bliver rigtig søvnig Vækning foretages af en kollega til den aftalte tid

Power Napping Hvor: i afdelingen i rolige omgivelser Power napping foregår på afdelingen, hvor man nemt kan tilkaldes efter behov Der udvælges et egnet lokale med en god lænestol med liggebeslag eller en velegnet briks

Hvorfor så stor effekt af Power Napping Gælder for alle De gravide tåler nattevagten lidt længere ind i graviditeten De ikke gravide, som får flere nattevagter når de gravide trækker sig, får størst glæde af ordningen Power napping gør det lettere at vende døgnet Plotteplan, hvor den enkelte selv vælger hvor mange nattevagter ad gangen

The never ending story

Sygefravær børneafdeling 17 Næstved Sygehus 2008 Ved 1. dialogmøde med sygehusledelsen marts sygefravær på 3,2 % Fortsat fokus på nedbringelse af sygefraværet i Børneafdelingen