Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Advertisements

Ideen fremlægges for kommunens teknik- og miljøudvalg.
Udfordringer i uddannelsessystemet Oplæg – SFU Sommerlejr 2010 v. Frederik Gjørup Nielsen.
Real Kompetence Vurdering
Indsamlingsmetoder.
htx-hverdagen set med videnskabernes briller
Demokraticafé om lobbyisme Handelsskolen København Nord 24. marts 2010
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
+ Danskkursus Storutjarnarskolí November 2011 ”Dansk ud af bogen” Hvordan kan vi supplere undervisningen med IT og (ikke goggle.com)
Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
ETwinning - skolepartnerskaber i Europa Spring Day og ”Internationalt” på EMU Sønderborg 30 januar 2008 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI-C
Velkommen til 1. lektion •Velkommen til en lektion som er en del af Folkekirkens Nødhjælps ungdomskampagne slutsult.nu.
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Å.
Internationalisering er en naturlig del af studieretningsfagene engelsk, fransk og samfundsfag, da der stiftes bekendtskab med sprog, samfundsforhold.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Demokraticafé om lobbyisme Gefion Gymnasium 27 jan. 2012
Udarbejdet af Annette Olsen. Agenda Baggrund for øget fokus på trafik og samarbejde Gennemgang af projektet Før / undervisningsmappe/ invitation/ Under.
Historielærerforeningen Historielærerforeningen for Gymnasiet & HF.
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Klassefighten 2012 En kollektiv læsedyst Varde Bibliotek, 2012.
Økonomi og Demokrati.
Vindmøller Priser på vindmøller, Hvor meget strøm kan den producere?
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
De seks bedste billeder fra gruppen
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Elevproduceret materiale Mulernes Legatskole 27. marts 2014.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
W ORKSHOP 2 Samtalemodel til virksomheder. F ØRSTE KONTAKT : Vække virksomhedens interesse for at få besøg af skolen. Virksomheden har historik for at.
Fællesskab i byer. Koncerter Vi synes der skal være nogle flere koncerter. Det behøves naturligvis ikke at være en dyr koncert. Vi tænker vær halve år.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Arbejdsgruppemøde Skole – virksomhed Skola - närsamhälle Naturvidenskabernes Hus Nørgårds Højskole Bjerringbro 19. – 20 september 2011.
Kvinders Valgret.
Historie i udskolingen Gyldendal 8. april 2015 FFM – historie – historie.gyldendal.dk v/Jens Aage Poulsen
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
S CIENCE L AB, S CIENCE C UP – OG ALT MULIGT ANDET SCIENCE PÅ F AABORG G YMNASIUM.
FRA IDÉ TIL VIRKELIGHED
Frederikshavn Kommune 23. nov. 2016
Stxstudentereksamen.
Hvornår har du sidst fået hjemmelavet ?
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
Hjertecafèer - tilbageblik
Pigen og Træet Ove Christensen.
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Opfølgning på PSYKISK APV
Lørdag 13. maj Knivtræf åbner, arbejdende stande, knivsmedning af myremalm, smykkekunst, boderne er åbne og Dansk knivforening har bedømmelse.
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Drikkevarer kan kun betales med MobilePay!!
PERU Missionsprojekt.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Europaparlamentsvalg Europas unge
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 6. september 2018
Program Velkomst Introduktion til talentprogrammet Unge Forskere
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Unge & Rygning: Forældres rolle
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 5. september 2019
Find den rigtige journalist
Præsentationens transcript:

Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever

Friheden fører folket Logo for dette års konkurrence, læs mere på EMU: k%C3%A6mp-alt-hvad-du-har-k%C3%A6rt

s Marius Jeppesen blev i en alder af 21 år skudt af tyskerne - filmen om ham gav 2. prisen i sidste års konkurrence til fire dygtige piger fra Paderup gymnasium.

Du kan vinde penge: kroner for vinderen 2. præmie er på kroner, 3. præmie kroner. Alle vindere har mulighed for at deltage i en europæisk workshop sammen med vinderne fra de andre deltagende lande fra Eustory.

Hvordan kommer jeg i gang? Måske er du i forvejen i gang med en større opgave, der har med historie ar gøre. Måske har du altid interesseret dig for en bestemt person eller begivenhed? Brug tid og energi på at finde det rigtige emne!

Hvordan får jeg en god idé, og hvordan får jeg fat i velegnet materiale? Det kan betale sig at samarbejde med fagfolk, arkiver, lokalhistorisk forening m.v.

Det er tilladt at få hjælp til sin opgave Når du har ideen og nogle materialer, skal du i gang med at finde ud af, hvordan historien skal fortælles. Derfor er det ofte en god idé at arbejde i en gruppe. Men din lærer vil også gerne hjælpe dig

Eustory – en del af et større fællesskab Eustory er en sammenslutning fra 25 europæiske lande, der i deres land organiserer og gennemfører en historiekonkurrence for interesserede elever. I nogle lande er konkurrencen meget stor, med deltagere.

Protektor for konkurrencen, Mogens Lykketoft, overrækker prisen til årets vinder 2015 Søren. Mogens Lykketoft, der selv som gymnasieelev skrev en lille verdenshistorie på 250 sider, har støttet historiekonkurrencen i de senere år.

Prisoverrækkelsen på Christiansborg 2014 Her er der et lille blærefoto, beregnet til eleverne på O G, der viser den ansvarlige for konkurrencen (Burkhard Sievers) sammen med Mogens Lykketoft ved en seance på Christiansborg. Vinderne var der også!