Energikrisen 1973-74.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Advertisements

Udviklingen i butikstyperne
Irak Krigen.
Aftaler og beskatning af den danske olie og gas i Nordsøen.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Imperialismens epoke Kolonialisering
Befolkning Hvorfor får man mange børn i nogle lande og få i andre lande? Hvad betyder det for et land, at der er så mange overvægt af gamle og overvægt.
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Finanskrisen.
Det Internationale Område
Beboermøde
Befolkningsvæksten i et land, definition
Økonomisk styring Kapitel 14.
Irak.
Hvorfor økonomisk krise i Europa? og hvordan kommer vi videre? Jesper Jespersen, Roskilde Universitet, tirsdag, den 10. september 2013.
”Energi” - Geografi © Flemming Sigh, 2007.
Økonomiske politikker
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
Hvem er du i Juleevangeliet?
Sådan undgår du brand ved komfuret Hvert år er uforsigtighed ved komfuret skyld i 500 danske brande. Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen er gået.
Den komparative fordel ved international handel - episode 1. Baseret på rent vare-bytte, det vil sige : ingen penge & ingen valuta. TjetjenienTexas 1 Uges.
NIGERIA.
Kapitel 7 - Finanskrisen Gruppe 1 Alexander, Anders KN, Morten U, Bent og Henrik N.
1 Lektion 25, Repetition-3 1.Diverse 2.Stedprøven og herunder kurverepetition 3.Makroprøven, II (17-30)
Første Verdenskrigs følger i det neutrale Danmark Bemærk nogle generelle fænomer for større konflikter/krige: Ressourcer i form af arbejdskraft og kapital.
Da storken som kommer med alle børn
Da storken som kommer med alle børn blev ældre, og ikke havde kræfter i næbet til at transportere alle børnene længere.
Krig og Terror Gruppe 4.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Bundesrepublik Deutschland
Dansk økonomisk politik under et nyt internationalt regime efter 1973
Makro-1 uge 9 Præsentation Undervisningsform Pauser hvornår hvor mange
Økonomiske begreber Samfundsfag.
Det økonomiske kredsløb
Tværfagligt projekt mellem fysik og historie. Af: Henriette, Pi og Pernille Der er uenighed blandt historikere om hvornår industrialiseringen i England.
Perserne 550 f.k.
5 Rikke, Maiken, Mette, Christina, Cecilie og Mia Den fattige verden.
Samfundsmæssige betydning af klimaændringer indenfor landbruget Brian H. Jacobsen, FOI, KU (KVL)
INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -
Krig og terror Gruppe 5.
Lighed & ulighed Samfundsfag.
Danmark i den internationale økonomi efter 1957 Som vi så i artiklen om 1920’erne var og er dansk økonomi stærkt påvirket af de internationale konjunkturer.
Økonomisk politik under højvækstperioden Baggrund i en vesteuropæisk højvækstperiode The golden Age of European Growth Der igen byggede.
Af Hani Al-Kerdi Klasse 1.3t RTG.  Hvad i skal høre om i min fremlæggelse  Isolering af huse  Forskellige slags materialer  Det bedste materiale til.
Caseopgave ECCO i Danmark.
Nikoline Bjørn Knudsen
En dårlig start på “guldalderen” perioden
Kvinders Valgret.
Martin Andersen Nexø Forfatter..
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Tidslinje Murens fald.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Gasmarkedet – Regionalt og nationalt Legoland d. 6. september 2014 HMN Gashandel - Et godt valg.
Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever.
Lolland Kommunes udfordringer. Udfordring 1: Faldende indtægter.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
LETLAND – Finanskrisens duks i EU Leif Beck Fallesen Europabevægelsen på Fyn
 En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at.
Virker det? Fortællinger om maveorm, myggenet og andre samfundsvidenskabelige forsøg med mennesker i Afrika og Asien Henrik Hansen, Professor Fødevareøkonomisk.
Efterisolering - et stort potentiale Af de bygninger, der vil være i Danmark om 20 år, er de 90 % allerede bygget. Navnlig den ældre del af den eksisterende.
Koncepter og butikskæder
Lavet af Kristian, Sara, Christian, Nithin, Frederikke & Sarah
Global opvarmning Noter.
Verdenshandel og betalingsbalance
Europaparlamentsvalg Europas unge
Fedt Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Hvem er du i Juleevangeliet?
Præsentationens transcript:

Energikrisen 1973-74

Hvad var oliekrisen i 1970’erne? En oliekrise er den mest almindeligt forekommende energikrise. I 1970’erne oplevede verdenssamfundet en stor krise som resultat af stigende oliepriser. Årsagerne var forskellige og handlede om, at Vesten siden Anden Verdenskrig havde oplevet en stor vækst og dermed et stort forbrug, blandt andet energiforbrug.

Dels om at hovedparten af denne energi kom fra olie, som især blev fra taget fra de fattige lande ved Mellemøsten. Op til 1960’erne havde disse lande et meget lille udbytte. Derfor oprettede en række olieproducerende lande i 1960 OPEC, The Organization of the Petroleum Exporting Countries.

Da der i oktober 1973 udbrød krig mellem Israel på den ene side og Egypten og Syrien på den anden, der besluttede OPEC-landene sig at nedskære deres olieproduktion og sætte priserne op. Det førte i slutningen af 1973 til dramatiske prisstigninger på olie. Fra oktober til december 1973 steg prisen på en tønde råolie fra 3 til 11,65 dollars, og det gav et stort chok i hele Vesteuropa.

Selv om myndighederne i blandt andet Danmark indførte en lang række spare tiltag, så medførte olieprisstigningerne et underskud på betalingsbalancen i de europæiske industrilande og betød også, at den enkelte borger fik langt færre penge til rådighed til forbrug.    

Lavet af: Michaella og Cecilie.