Ophævelsen af slavehandlen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Industrialisering og arbejdsmarked
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år: Sommersøndag •Forventningsfuld til 7 •Denne weekend er jeg på Strandbo. I går sagde de voksne, at vi skulle.
Efterkrigstidens problemstillinger
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Velkommen til vores side!!!
Readymades / genbrugskunst
Musik: Nightengale Serenade
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
1999 Turen går til Herning. Så er det 1999 og vi skal til Herning.
Skandinaviske synergier – projekt Agnes  Efter overvejelse af navngivningen, har vi her i Danmark talt om, om opgaven egentlig består af, at finde et.
Grundlag for funktionskrav prEN Danske regler Test som resulterer i én R A værdi for en kombination af  og  *) Personbil Vejtavle i 2,5 m højde.
Der var engang en dreng ved navn Vincent Han var en dreng der altid elskede at lege og have det sjovt. Men hans land var døjet med borgerkrig. Med livet.
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
Irak.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvornår bruger man hvad?
Hvorfor lære tysk?. Vi er geografisk tætte Vi er økonomisk tætte.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Danmark i 1800-tallet Forstår du?!1.
Nørlem SFO Forældrerådet Årsberetning 2012/13. Hvem er vi? Eivind Jesper HenrietteIben MajaThekla Flemming.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Grøn stues skovtur Alle børnene var på Grøn stue kl. 09. Vi tog vores overtøj og tasker på og gik op mod stationen. Kl. 11 var vi på Klampenborg st. og.
»En mand havde to sønner
Niels Pein Regelopdateringsseminar 2008.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige,
Trigonometrisk Lommeregner
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
* Den finske professor Margrethe Järvinen, har defineret prostitution således: * Prostitution forefindes når mindst to parter køber respektiv sælger seksuelle.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
1 Silkeborg Kommunes møder med borgeren – hvad har vi gang i?
Aben Aben er en af verdens klogeste dyr.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Bundesrepublik Deutschland
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
SLAVERNES VILKÅR FØR BORGERKRIGEN
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Børn og voksnes rettigheder.
Kolonisering.
Nikoline Bjørn Knudsen
Undervisningsforløb i kulturfag om kulturmøder i et dansk kolonihistorisk perspektiv på C – og B-niveau Opfylder følgende kernestofpunkter på C-niveau:
Karneval 22 & 23 maj. Turen til karneval i Glejbjerg fredag den 22. maj Sambaoptog i Glejbjerg Afgang fra Seminariet Ankomst børnehaven i.
Dokumentation Her er der et screenshot af skærmen mens vi laver vores forside til medieproduktet.
Stormen på bastillen.
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
Demokrit. Hans liv Han blev født i Abdera i Thrakien, en jonisk koloni i Teos. Hans fødselsår var ifølge Apollodorus 460 f.Kr. Hans far var rig.
FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder
Grundloven 1849.
FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Reformation.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Tidslinje Murens fald.
Reformation.
Grænseoverskridende kriminalitet
Trekantshandlen.
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
Øvelser til fremme af kreativ tænkning
Emma, Marina, Michael og Jesper
Præsentationens transcript:

Ophævelsen af slavehandlen

I 1792 blev alt slavehandel i Danmark forbudt, men det blev først effektueret i 1803. Det var fordi det var meningen at man skulle hente så mange slaver hjem til Dansk Vestindien, så de stadig kunne opretholde kolonien. Den sidste slave på Dansk Vestindien blev frigjort af Peter Von Scholten den 3. juli 1848.

Grunden til at Danmark ikke stoppede slavehandlen før, var at det forventedes at England ville stoppe det først, for så ville alle andre lande i Europa også gøre det.

Østrig var faktisk de første til at afskaffe slavehandlen Østrig var faktisk de første til at afskaffe slavehandlen. Men da de ikke havde nogle skibe eller kolonier, betegnes Danmark som det første

Slavehandlen har haft betydning for forholdet mellem Europærerne og Afrikanerne. I dag har de nemlig ikke et særligt godt forhold. Og hvis Peter Von Scholten ikke havde sat en stopper for slaveriet på Dansk Vestindien, så havde afrikanere måske stadig været slaver?