FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykisk arbejdsmiljø.
Advertisements

At forholde sig professionelt Anne Skov
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Medlemsrekruttering – hvem gør hvad og hvordan?
Ytringsfrihed og sygeplejersker
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VISIONER FOR UDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER INDENFOR.
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Arbejdspladsudvikling
Sygeplejerske Hvad siger Henderson? Hvad er en sygeplejerske?
Vold - et fælles anliggende
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
Arbejdsmiljørepræsentanten og arbejdstidsaftaler 10. Januar 2011 Svendborg.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
All You can do is tickle it, and see how it jumps
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Grænser for rummelighed
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FAGLIGHED I EN OMSKIFTELIG HVERDAG.
Tillid Temadag for AMIR
Vi kjhh Samspil mellem forskning og praksis? Hvordan? Problematiseren og stillen spørgsmål, hvor ikke jeg har alle svarene! Ved sygeplejeforsker ansat.
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE FREMTIDENS LEDELSESSTRUKTUR – HVAD ER DER BRUG.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-13 FÅ FOR TRIVSEL.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. ARBEJDSTID SELVTILRETTELÆGGENDE.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 27 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Kodeks for offentlig topledelse
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE PRIVAT ANSATTE SYGEPLEJERSKER.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE HVAD ER DE AFGØRENDE SPØRGSMÅL NÅR FREMTIDENS.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 20 FEBRUAR. GOD KVALITET.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Urafstemning OK15 En guide til at stemme.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
FORSIDEVARIANT 2 SYGEPLEJERSKERS JURIDISKE RETTIGHEDER VED SELVSTÆNDIGE OPGAVER FAGLIGT SELSKAB FOR GASTROENTEROLOGISKE SYGEPLEJERSKER KOLDING DEN 21.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
FORSIDEVARIANT 2 1 LEDER MIN LEDER MIT ARBEJDSMILJØ – OG HVEM LEDER HANS/HENDES? VED GRETE CHRISTENSEN, FORMAND, DANSK SYGEPLEJERÅD PÅ FAGDAG I KREDS MIDT.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE ER NUTIDENS KRÆFTSYGEPLEJE RETTET MOD FREMTIDEN?
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KARRIEREUDVIKLING I DSR.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN ER JEG EN GOD KOLLEGA? 1 DOG SÅDAN.
Det stærke samarbejde - Relationernes betydning Virklund torsdag den 11. september.
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE DEN DANSKE BESKÆFTIGELSESPOLITIK - FØR, NU OG.
Sygepleje og fagidentitet
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Word 2007 F-Niveau Lektion 1 Keld Hinsch.
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
AKUT TEAM ”Hvad kan sygeplejersker byde ind med for at inddrage borgere og patienter i relation til den akutte sygdom” v/Gitte Nørgaard, Chef for Sygepleje.
FORSIDEVARIANT 2 HVOR ER AKUTOMRÅDET PÅ VEJ HEN? VELKOMST VED KREDSFORMAND ANJA LAURSEN Den 16. marts 2015.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
Camilla Kring, PhD Hvad er balance?
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
MEDvirk - et nyt hjælpemiddel til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Mere MOST - mindre fravær
Præsentationens transcript:

FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER PÅ ARBEJDSPLADSEN? CAND. PSYCH. DORTE SCHIØNNING ANDERSEN KONSULENT I DSR FTF REGION NORDJYLLAND TEMADAG Bedre arbejdsmiljø når forandringens vinde blæser

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen Hvordan fagprofessionelle påvirkes af nedskæringer på arbejdspladsen? Nogle spørgsmål må stilles, fx: Hvilken arbejdsplads er der tale om – hvad er opgaverne? Hvilke faglige kompetencer forsvinder evt. fra arbejdspladsen? Hvor stor er nedskæringen? Hvordan bliver den nye balance mellem krav og ressourcer?

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen Hvordan fagprofessionelle påvirkes af nedskæringer på arbejdspladsen? Nogle spørgsmål må stilles, fx: Hvordan har nedskæringsprocessen fundet sted? Hvordan kommunikeres der med patienter, borgere, kunder om ydelserne fremadrettet? - variation? - kvalitet? - mængde? - adgang / tilgængelighed?

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen Negative svar – negative konsekvenser Arbejdspladsen var i forvejen i knæ pga. besparelser? Faglige kompetencer blev udtyndet – set i forhold til opgaverne? Nedskæringsprocessen blev håndteret dårligt? Beskrivelsen af fremtidens ydelser blev ikke tilpasset – eller kommunikeret tilstrækkeligt til patienter, borgere etc.? Svær negativ balance mellem krav og ressourcer? Stor risiko for negative konsekvenser for arbejdsmiljøet fx stresssymptomer på individ- og arbejdspladsniveau

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen Fokus på Faglig Forsvarlighed Stor risiko for at fagligheden bliver nødlidende Arbejdsmiljø … det handler naturligvis om arbejdet. Bl.a. også om muligheden for at udføre sit arbejde korrekt, fagligt forsvarlig og i tilstrækkeligt omfang Når arbejdsgenstanden er mennesker … ”Jeg udfører ikke mit arbejde fagligt forsvarligt”! Gensidig tæt forbindelse mellem arbejdsmiljø og faglighed 5 Faglig forsvarlig syge- pleje Arbejds- miljø

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen 6 DSR har spurgt medlemmerne Om de oplever, at deres muligheder for at yde sygepleje på et fagligt forsvarligt niveau er kommet under pres pga. faktorer i arbejdsmiljøet? DSR Medlemspanelundersøgelse. Svarprocent: 62 %. Notat om undersøgelsen kan hentes på

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen 7 DSR har spurgt medlemmerne Hovedkonklusionerne er: Halvdelen af sygeplejerskerne oplever altid eller ofte, at deres muligheder for at yde sygepleje på et fagligt forsvarligt niveau er kommet under pres pga. faktorer i arbejdsmiljøet Flest oplever presset blandt regionalt ansatte sygeplejersker og blandt basissygeplejersker og sygeplejersker, der arbejder i Region Hovedstaden Flertallet af de sygeplejersker, der altid eller ofte oplever dette pres, håndterer det ved at arbejde hurtigere eller arbejde over

BLANK 8 Oplever du, at dine muligheder for at yde sygepleje på et fagligt forsvarligt niveau er kommet under pres pga. faktorer i arbejdsmiljøet? AntalProcent Ja, altid155 8 % Ja, ofte % Ja, men kun sjældent % Nej, aldrig % Ved ikke/kan ikke vurdere85 4 % Total %

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen Fordeling på kredse 9 Hoved- staden SjællandSyd- danmark Midt- jylland Nord- jylland Total Ja, altid 9 % 5 % 8 % Ja, ofte 47 %45 %35 %42 %34 %41 % Ja, men kun sjældent 29 %30 %39 %37 %46 %35 % Nej, aldrig 11 %9 %15 %10 %12 % Ved ikke/kan ikke vurdere 4 %6 %3 %6 %3 %4 % Total 100 %

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen 10 I alt Arbejder hurtigere for at nå alle opgaver 69 % Arbejder over 60 % Taler med nærmeste leder om det 52 % Tager kontakt til tillidsrepræsentanten 12 % Kontakter arbejdsmiljørepræsentanten 9 % Andet 7 % I alt 100 % Hvordan håndterer du situationen, når / hvis du oplever at dine muligheder for at pleje på et fagligt forsvarligt niveau er kommet under pres?

INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen Faglig forsvarlighed Pjece Spørgeguide 11

BLANK 12 Fokus på Faglig Forsvarlighed Kende sit ansvar og kunne sætte det i relation til forholdene på arbejdspladsen Kunne handle når den faglige forsvarlighed er udfordret – som medarbejder og som leder Flytte fokus fra den enkelte sygeplejerske til rammer og vilkår Dokumentere og beskrive situationen Opnå rammer og vilkår som sikrer en faglig forsvarlig pleje af patienterne 12

BLANK 13 Pjece og spørgeguide Kan hentes på Dialog: 13