Business cases.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Anskaffelse af ny teknologi
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Skabelon for udarbejdelse af en strategi for den perfekte storm
Nordvestjysk Lederforum 1. november 2012
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
Head Lean Netværks-gruppe.
Øvelse fra Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren - Diskuter og beskriv faserne og ’workstages’ Fase 1 – Preproduktion Forberedelse.
Analyse af eksterne og interne forhold
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.2.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Virksomheders Risk Management i juridisk kontekst
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Kommunikation i projekter
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Udvikling og styring af en virksomhed
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Virksomheder - definition
Den Regionale LEAN Enhed
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Potentialevurdering.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
27 FEBRUAR 2013 XXX 1 Region Midtjylland OPP og OPI Ulf Kjellerup, COWI.
DUBU oplæg til Interessentanalyse Kommunikationsplan
Organisation og kommunikation
Struktur og processer Faseopdelt innovationsproces.
Den Regionale LEAN Enhed
28. maj 2008 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte 1 Danmarks strategi for digitalisering Forbedre servicen til borgere og virksomheder (Bedre digital.
Side Driftsøkonomi Kapitel 21 Innovation.
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Projektafslutning – Navision Attain
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
At deltage i projektarbejde
Køb og drift af tilgængelige netsteder lbc/ /2.2.
Interaktionsdesign E2007 Lektion 14 Om delrapport.
Luksus tøj/accessoires i EU Gucci, Chanel, Hermes og Louis Vuitton
Tommy Engedal Kronborg
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMIMODEL Overordnet beskrivelse af formål og proces, marts
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Copyright © Projektmodel for Beredskabsplan.
1 [Firmanavn] Forretningsplan NB Mine popsmarte figurer bør slettes, hvis denne template anvendes !
IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015.
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
Kan det betale sig? Michael Høj-Larsen Energiservice Fyn A/S Ejet af energiselskaber
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
CASE: Udvikling af system til optimering af kassebemanding
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 – Demografi og velfærd
18. Strategisk analyse af eksterne forhold
Forretningsudvikling med Destination Lillebælt
Thy Erhvervsforum.
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
4 Interne forhold Oversigt Værdikæder Kernekompetence
Company programme - Veda
Skabelon Business Case
Præsentation af forretningsplan
Skabelon Business Case
Præsentation af forretningsplan
Præsentation af forretningsplan
Firmanavn Forretningsplan.
Kvalitetssikring >Indtast projektnavn her<
Præsentation af forretningsplan
Overordnet beskrivelse af initiativ Verdensmål-nummer
Præsentationens transcript:

Business cases

Vækst Langt størstedelen af alle virksomheder og organisationer har et ønske om at vokse.

Private virksomheder I private virksomheder har ejerne et ønske om profitmaksimering. Typisk fokuseres der på volumen og omkostninger Direktører, mellemledere og medarbejdere bedømmes på opnåelse mål der til formål at øge profitten.

Offentlige organisationer I offentlige organisationer har man et ønske om nyttemaksimering. Typisk fokuseres der på volumen og omkostninger Direktører, mellemledere og medarbejdere bedømmes på opnåelse mål der til formål at øge nytten.

Så mange muligheder – hvad/hvordan skal man vælge?

Hvad så med min idé?

Hvad er en business case? En business case er et dokument, som redegør for de forhold, der motiverer behovet for at foretage ændringer i en virksomhed. Det kan f.eks. være organisationsændringer, strategiændringer eller indførelse af ny teknologi. En business case argumenterer for, hvorfor de angivne ændringer eller kommende projekter skal implementeres.

Idefase – Business case. Vurdering af forretningspotentialet Innovationsmodellen Igangsættelse - forretningsplan Løsningsfase – Business case – go/no go

En business case er relevant fordi den: Fungerer som styringsværktøj for udviklingen af en forretningsidé. Beskriver kundeværdi og det forventede marked for konceptidéen. Beskriver hvordan man vil tjene penge eller øge brugertilfredsheden på en koncept- eller forretningsidé, og hjælper derfor med at overbevise ledelse og investorer.

Mange former for metoder: Det kan være svært at få et samlet overblik over modeller og metoder, da virksomhedernes cases sjældent offentligøres. Herudover har næsten hvert eneste konsulentvirksomheden der egne modeller. Prince2

9 faser – tjekliste Procesmodel for anskaffelse, evaluering, implementering og vurdering af ny teknologi Profiling – afsøgning efter nye teknologier Krav til teknologien – hvilke krav har virksomheden mht. Konkurrence/nytte Find en teknisk løsning – er den ønskede teknologi tilstede eller mere omfattende afsøgning Opbygning af business case – klarlæggelse af sammenhænge mellem teknologiens muligheder og virksomhedens behov. Her kan bla. anvendes strategimodeller

9 faser – tjekliste Procesmodel for anskaffelse, evaluering, implementering og vurdering af ny teknologi Valg af kilder – hvad skal anskaffes, hvorfra og evt. alliancer og partnerskaber. Test af teknologien – er den klar til brug eller gennem test bringes frem til at kunne implementeres. Bekræftelse af business casen – uddybning af trin 4. Investeringsteori, markedssituation og konkurrenceforhold. Implementering – sker når business casen er godkendt. Implementeringsplan, test og overlevering til drift. Vurdering efter investering – forankring af erfaringer.

Elementer der går igen i business cases Meget vigtigt Executive Summery Problemformulering Projektbeskrivelse Beskrivelse af løsning Alternative løsninger Cost-benefit Tidsforløbs Risici Konklusion og anbefaling

Interessenter i en business case

Grafisk visning af Business casen i processen

Hvornår skal man bruge business cases? Læs artiklen ”Glem business case – bruge mavefornemmelsen i stedet” Diskuter i grupper hvornår skal man bruge en business case og hvornår skal man bruge mavefornemmelsen?

Vi kigger på en skabelon til business case

Værktøjer til udarbejde af Business case

Eksterne forhold - PESTEL

Hvordan kan man bruge PESTEL

Porters Five Forces

Boston matricen

Interne forhold – Porters værdikæde

Ansoffs vækstmatrice

En udvidet model for vækststrategi

Økonomi i en Business case

Arbejde med Business case Skabeloner Digital sundhed Lav jeres egen i grupper