Frivillighed i Danmark Resultater fra en befolkningsundersøgelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

© 2012 – Side 1 Mary Fondens Unge Tænketank Temperaturmåling December 2012.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Markant flere indvandrere i job
Bogens klasser   Klasserne i bogen er defineret sådan (tallene er deres andel af de årige, når studerende ikke regnes med): Overklasse.
Bjarne Ibsen Professor, Forskningsleder
Lad os samarbejde –gør som jeg siger
Præsentation af mig selv
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Reform af førtidspension og fleksjob
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Brøndby Kommune udfordringer og potentialer
Frivilligt arbejde Resultater fra Frivillighedsundersøgelsen
Hvordan bruger de unge folkebiblioteket – fysisk og digitalt Adfærd, betydning, interesser & forventninger Lotte Hviid Dhyrbye Tænketanken Fremtidens Biblioteker.
Folkeskole-reformen August 2014.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Social mobilitet er bremset op
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
Flere indvandrere og efterkommere i fremtiden
Hvem er vi? •Vi er organiseret i KBH Amts behandlingscenter for stofbrugere. •Vi er 3 år gamle. •Hjulpet i gang af fokus på Ecstasy. •Hjulpet i gang af.
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Arbejdet i foreningen Sindslidendes Vilkår siden 1999
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Tillid Temadag for AMIR
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Lavere vækst i antal indvandrere Årlig nettostigning, årige, personer KILDE: Ikke-vestlige Indvandrere & arbejdsmarkedet, fig. 1.1.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Else Christensen Socialforskningsinstituttet
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund
OPLÆG OM FUSIONER/SAMMENLÆGNINGER OG SKOLELUKNINGER AF MERETE PHILLIP.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Mandag d. 8. december 2014 CEPOS VÆKSTKONFERENCE 2014 Flexicurity, kriser, vækst og globalisering Torben Tranæs ROCKWOOL FONDENS FORSKNINGSENHED.
Fællesskabets mestre Det spirende landsmøde KFUM-Spejderne i Danmark 12. maj 2012.
Frivilligt arbejde.
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
Ordførende direktør, Arne Jensen, SEDIRK 1 Rekruttering af kvindelige forskere på SEDIRK- institutioner Hvad har man gjort, og hvad kan der gøres.
Beskæftigelsesregion
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Unge og frivillighed Claes Horne Kjældgaard National Konsulent Ungdommens Røde Kors.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
LEDIGE UNGE UDEN UDDANNELSE HOVEDRESULTATER FRA EN REGISTERBASERET UNDERSØGELSE JOACHIM BOLL Alternative title slide.
Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Foreningens ledelsesmæssige vilkår og udfordringer:
Køn og social marginalisering
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Det københavnske idrætsliv
Tryghed, velfærd og social stabilitet
Beskæftigelsesregion
BLINDE OG STÆRKT SVAGSYNEDES LEVEVILKÅR Muligheder og barrierer for samfundsdeltagelse Anna Amilon, Lena Bech Bojsen, Stine Vernstrøm Østergaard, Anna.
Danmarks Biblioteksforening Opinionsmåling, juni 2014
Præsentationens transcript:

Frivillighed i Danmark Resultater fra en befolkningsundersøgelse

Definition af den frivillige sektor Består af organisationer (foreninger, selvejende institutioner,fonde) Som er private/ikke-offentlige Som er non-profit Som er selvbestemmende Med frivillig deltagelse

Sektorens status Store politiske forventninger til alternative løsninger Satsen på partnerskaber med det offentlige og det private Men ikke respekt for organisationernes uafhængighed Er stærkt afhængig af det offentlige Presses af markedsgørelsen

Sektorens økonomiske betydning? Formue Omsætning Lønnet beskæftigelse Ulønnet indsats

Den frivillige indsats Ulønnet arbejde for andre end den nærmeste familie i en organisatorisk sammenhæng 35 pct. af den årige befolkning inden for det seneste år Ca. 15 timer inden for den seneste måned Stigende andel Samme tidsforbrug

Hvor lægges det frivillige arbejde OmrådeMænd pct.Kvinder pct.Totalt pct. Fritid (kultur og idræt) Social og sundhed, 476 Politisk645 Undervisning og udd. 343 Bolig og lokalsamf. 846 Andet t)555 Antal

Arbejdsopgaverne M pct.K pct.Alle pct. Udvalg ol Administr. Praktisk Info Kampagne Uddan Social kontaktpers 121 Andre kontaktpers Rådgivning ol434 Skaffe midler988

Hvem er aktive 1? Om aldersgrupperne De årige de mest aktive, men de unge (16-29 år) følger pænt med. De yngre er relativt aktive på fritidsområdet, de ældre på det sociale område. De unge har det gns. højeste tidsforbrug på 20 timer, hvor de årige har 15 timer.

Hvem er de aktive 2 Arbejdsmarkedet Generelt er aktiviteten lavest blandt dem uden for arbejdsmarkedet (27 pct. vs. 40 pct.). På arbejdsmarkedet er den lavest blandt de ufaglærte (27 pct.) og højest blandt de selvstændige og funktionærerne (ca. 40 pct.)., som relativt ofte er aktive på fritidsområdet. Blandt dem uden for er efterlønnerne relativt aktive (34 pct.), og pensionister relativt lidt aktive. Efterlønnerer relativt ofte aktive på det sociale område. Der er en tendens til at de udenfor arbejdsmarkedet lægger lidt mere tid i arbejdet.

Hvem er de aktive 3? Statsborgerskab/fødeland Relativ lav aktivitet mht frivilligt arbejde blandt ikke-vestlige statsborgere (10 pct.) og blandt personer med et ikke- vestligt fødeland (20 pct.)

Hvad ”fremmer” deltagelsen Stiger med alder, indtil man bliver ca. 40 år Mænd laver oftere frivilligt arbejde end kvinder Stiger med uddannelse Arbejder over 40 timer ugentligt. Boet mere end 5 år i samme kommune. Bopæl i provinsen i modsætning til hovedstadsområdet. Hyppig kirkegang. Meget interesseret i politik Tillid til frivillige organisationer Frivillige i familien Dansk eller vestligt statsborgerskab.

Arbejdets rammer Pct. af befolkningen Frivillig organisation/forening 69 Selvejende institution18 Det offentlige17 Privat virksomhed5 Andet6

Anledninger Pct. af de frivillige Blev valgt/opfordret56 Egen interesse/pårørendes situation 53 Medlemskab17 Måtte gøre noget18 Ønske om socialt fællesskab 12 Job/uddannelse6 Tid til overs5 Medier3 Andet4

opsamling De ressourcestærke er også her de mest aktive, de findes især på kultur, idræt, fritid. De sidder i bestyrelserne, er gået ind i arbejdet fordi de er blevet opfordret – men de har et tidsproblem. De ressourcesvage er i ringere grad aktive. De findes især på det sociale område, og udfører i højere grad praktisk arbejde. De er sjældnere blevet opfordret – de bruger mere tid.