Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S, E-mail: cdh@hardi-international.com.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

PEG Hvilke typer PEG sonder findes der Hvordan skal PEG sonder skiftes
En lille historie om VAND
Landbrug i Tanzania med B2B
Undersøgelse af vandforbrug 5.a
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Biobact Tabs.
Trin 1: Vand ind i ’Kassen’
FarmTest: Udbringning af flydende gødning
H:\OVH-DL\ANDET\0074amb.ppt 1 Foderstofhygiejne  Landmandens rolle  Bureaukrati?  Nye krav?  Dokumentation  Sporbarhed.
Skyllesystemer & Overløbsriste
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.
Rengøring af energidrevne maskiner
Nye midler til Desinfektion
ENERGI- OG MILJØCENTRET VI BESØGTE ENERGI- OG MILJØCENTRET ODENSE.
Danmarks JordbrugsForskning •Afdeling for Jordbrugssystemer •Afdeling for Plantevækst og Jord •Afdeling for Plantebeskyttelse Danmarks Miljøundersøgelser.
Hvordan kan teknik til sprøjtning reducere forbruget af sprøjtemidler?
Rengørings-tips til højtryksrensere
Port a Cath Håndtering og skift af gripper kanyle hos patienter i eget hjem. Udarbejdet af Projekt sygeplejerske Kristina Pedersen Kristina Pedersen Onkologisk.
KA2000 Projektet Konsolidering og kontorautomation i et projekt Per Schou Christensen - IT-arkitekt Post Danmark
Osmohale Mannitoltest
Trin 1: Undergrunden Til brug i din PowerPoint-præsentation har du her et tværsnit af jorden, som det kunne se ud et sted i Danmark. Placer navnene på.
Velkommen Til Rentable Energioptimeringer
Plantekongres 2005 – Indlæg 1,2,2. S. Mathiassen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Er to behandlinger med halv.
Affald til jordbrugsformål. Hvorfor fører vi tilsyn? ?
Jeopardy Ikast Vestre Skole
Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent Carl Åge Pedersen. Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent.
Mr. Raggys prøveeksamen
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
Ved Planteavlskonsulent Henriette Hossy
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Fælles europæiske anbefalinger om håndtering af bekæmpelsesmidler i TOPPS Landskonsulent Poul.
Flådestyring - hvad kan vi bruge det til i landbruget?
Indsats mod punktkilder
GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt
Bekæmpelse af kartoffelskimmel
Miljøtjek Erfaringer fra praksis ved Lars-Ejler Hansen Vestjysk landboforening.
Planteværn på 2000 ha Rettidig omhu og lavt beh.index ? Er det muligt på 2000 ha ? v/ godsinspektør Hans Henrik Koefoed Rosenfeldt Gods Vordingborg Session.
Regler for håndtering af bekæmpelsesmidler Landskonsulent Poul Henning Petersen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret.
1 til bekæmpelse af kartoffelskimmel. 2 Generel information AktivstofCyazofamid Indhold400 g pr. liter FormuleringSC Ny kemisk klasse.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Indsats mod punktkilder Jens Erik Jensen og Poul Henning Petersen.
Nye regler for fyldning og rengøring af marksprøjter
Krav til vaskepladser Landskonsulent Poul Henning Petersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Planteproduktion 2004.
Dansk Landbrugsrådgivning Måling af pesticider i svensk vandløb Måling i vandløb, der afvander ca. 900 ha i Skåne. 95 % af areal dyrket med korn, roer.
Angling - unique feature on HARDI TWIN Sprøjteteknik v. Lars Jørgensen Hardi International.
Nye regler for påfyldning og rengøring af marksprøjter
Rettidighed og værdisætning af den rettidige indsats – gevinster og omkostninger Af: Konsulent Thyge Lauge Jørgensen Plantefaglig specialviden.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Præcisions sprøjten ved Ivar Lund Afd. for Jordbrugsteknik Forskningscenter.
Lars Monrad Hansen Aktuelle biforgiftninger. Lars Monrad Hansen Offentlig bisygdomsbekæmpelse.
Tekniske fremskridt på markedets nye marksprøjter
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Tekniske løsninger til positionsbestemt sprøjtning Konsulent Hans Henrik Pedersen Landscentret,
Sprøjteteknik er afgørende for effekt og afdriftens størrelse
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Hvordan klarer vi de stigende problemer med græsukrudt? Specialkonsulent Jens Erik Jensen & Landskonsulent.
Lovgivning, miljø og pesticidplan
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Dysevalg til triplet Seminar om planteværn 2006 Ghita Cordsen Nielsen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.
Mikrosprøjtning med én dråbe pr. ukrudtsplante af I Lund & H T Søgaard Afd. for Jordbrugsteknik E Graglia Afd. for Plantebeskyttelse og Skadedyr.
Aktuelt om lovgivning og miljø
Sprøjteteknik – fokus på afsætning og effekt
DJF Afdeling for Plantebeskyttelse Biobed – er det en praktisk mulighed? Niels Henrik Spliid Arne Helweg Kirsten Heinrichson Danmarks JordbrugsForskning.
Monteret på Navervej 9L 8600 Silkeborg. I begge sider kan man se vinkelbeslag, af en meters længde. Beslagene er monteret med en del skruer i træværket.
Rygsprøjten - Klargøring og betjening. Tjekliste  Fremfinding af sprøjten  Tæthedsundersøgelse  Dysetjek  Dyseydelsestjek  Manometertjek  Kalibrering.
Vand, salte og fedtstoffer
Sprøjtekendskab og –teknik. De fleste ukrudtsmidler er vandopløselige, og høj luftfugtighed (morgensprøjtning) fremmer derfor optagelsen. De fleste svampe-
Regler for påfyldning og rengøring af sprøjter. Bekendtgørelse trådte i kraft 8. april Overgangsordning mht. udstyr og vaskepladser indtil 8. april.
Kan sprøjteteknik hjælpe med at få BI ned? (På større bedrifter)
Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.
Fremstillingen af salt.
Planlægning og forberedelse af sprøjtearbejdet sikrer, at der kan tages de nødvendige forholdsregler til at minimere risikoen for at forurene omgivelserne.
Hos JMM-GROUP har vi alt til klimaanlægget.
Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.
Egentlige punktkilder vil sjældent kunne opstå under selve udsprøjtningen. I en række situationer vil der dog kunne ske transport af pesticid, som vil.
Præsentationens transcript:

Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S, E-mail: cdh@hardi-international.com

Hvad er rest sprøjtevæske ? Hovedtankens sump Kemikalie- påfyldet Omrørings systemet Diverse returslanger

M 70 væskesystem

BK væskesystem

EC væskesystem

EVC væskesystem

EVC væskesystem

EVC væskesystem

EVC væskesystem

Hvorfor skal rest sprøjtevæsken fortyndes ?

Nødvendig fortynding Ved dosering af et pesticid på 3 l/ha og væskemængde på 200 l/ha Efter sprøjtning er der 4 liter tilbage De 4 liter som skyldes ud af bundventilen lander på et areal på 2 m2 Hvis koncentrationen af det udskyllede er over 1 % vil man sådeles overdosere arealet

Fortynding af rest sprøjtevæske 1 X 2 X 3 X

Indvendig rengøring trailer sprøjte For at opnå det bedste resultat ved indvending rengøring af sprøjten, skal man først skylle alle slanger og kemikalie påfyldet mm med rent vand og udsprøjte dette. Derefter skal man rengøre indersiden af hovedtanken 2-3 gange med ca 50 liter vand af gangen og udsprøjte dette efter hver skylning Indvendig rengøring kan udføres på 10 minutter og med et vandforbrug på 250-300 liter. Følges denne rutine er det muligt at fortynde restsprøjte væsken ned til 1% af den oprindelige sprøjtevæske-koncentration

Resultater

Indvendig rengøring lift sprøjte Rense vandet deles i tre portioner. Hver volumen lukkes ind i hovedtanken Hvorefter alle slanger og kemikalie påfyldet gennemskylles og hovedtanken renses indvendigt, til sidst sprøjtes væsken ud gennem dyserne. Indvendig rengøring kan udføres på 10 minutter og med et vandforbrug på 250-300 liter. Med denne metode er det muligt at fortynde sprøjtevæsken 50 gange og ende på en koncentration på 2% af den oprindelige sprøjteopløsning.

Resultater

Udstyr til rengøring af sprøjter, indvendigt Indvendig rengøring: Rensetank Spuledyse(r)

Udstyr til rengøring af sprøjter, indvendigt Væskestandsmåler til rensetank El-fjernbetjening af manifoldventiler

Udstyr til rengøring af sprøjter, udvendigt Udvendig rengøring: Rensetank Lavtryksrenser tilsluttet sprøjtens pumpe, med lanse og slangerulle

Udstyr til rengøring af sprøjter, udvendigt 12 V pumpe med separat tank og slange og lanse Højtryksrenser med oliemotor til tilslutning på traktorens hydraulik, med lanse og slangerulle

Udstyr til rengøring af sprøjter, udvendigt

Konklusion Det er nu muligt at få udstyr til rengøring af sprøjten i marken hvor den netop er blevet brugt. Med det rette udstyr og den rette brug af dette er det muligt at rengøre sprøjten både indvendigt og udvendigt uden at overskride den dosis som pesticidet er godkendt til. Dette sikre at der ikke sker punktkilde-forureninger, idet arealet hvorpå man udfører rengøringen ikke er det samme fra gang til gang.