Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ENERGI- OG MILJØCENTRET VI BESØGTE ENERGI- OG MILJØCENTRET ODENSE.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ENERGI- OG MILJØCENTRET VI BESØGTE ENERGI- OG MILJØCENTRET ODENSE."— Præsentationens transcript:

1 ENERGI- OG MILJØCENTRET VI BESØGTE ENERGI- OG MILJØCENTRET ODENSE

2 Vi blev modtaget af Kirsten, som fortalte om  El  Varme  Affald  Vand Her er nogle af de ting, hun nævnte:

3 EL  Vi skal spare på el.  Teenagere bruger 20% mere elektricitet end andre.  De tre fossile brændstoffer: kul, olie og naturgas er dem, der forurener mest.

4 Andre muligheder  Atomkraftværker  Solenergi/solceller  Vindmøller

5 VARME  Sørg for, at alle radiatorer står på nul, når de ikke bliver brugt.  Spar på det varme vand.  Gulvvarme er dyrt.

6 AFFALD  Det gør en forskel at sortere affald.  Man laver energi af affald.  Det forurener også en lille smule, men langt fra lige så meget som fx kul.

7 VAND  Vand kan bruges til at lave energi af.  man bruger 10 liter per minut under bruseren.  Mange familier bruger over 100-200 liter vand om dagen.

8 ANDET  Det er ikke nok at slukke fx fjernsynet, så det står på standby.  Det skal også slukkes på stikkontakten.  En fladskærm bruger mindre strøm end et almindeligt fjernsyn.

9  En bærbar bruger mindre strøm end en stationær og er derfor billigere i drift.  Fjern din oplader fra stikkontakten når den ikke bliver brugt.


Download ppt "ENERGI- OG MILJØCENTRET VI BESØGTE ENERGI- OG MILJØCENTRET ODENSE."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google