Antag, at en student skal til eksamen i to fag, A og B. at eksamen bestås ved summen af karakterne A og B, altså k A + k B  k 0, hvor k 0 er beståelseskravet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Advertisements

Lyd fra musikinstrumenter
Søkortet, bredde- og længdegrader, positioner
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Kurver Hvorfor og hvordan?.
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Bølger – Lys Redegør for bølgeudbredelsens centrale begreber herunder interferens. Redegør for gitterligningen og for det tilhørende forsøg. Redegør for.
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Lavet af: Isabel Odder & Katrine Heidelbach 2.5 K
Tangent og differentialkvotient
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
Differentalkvotient af cos(x) og sin(x) og tan(x)
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Anden information Bettina Dahl Søndergaard Lektor Hvad er svært ved beviser for gymnasieelever - og kan vi gøre noget ved det? Fredag den 18. marts 2011.
Areal og Integral AM/2011.
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Brugerstyret animation Nu skal du lære at lave en animation. Det er vældig sjovt for den der laver præsentationen, men ikke altid for den der skal se.
Reduktion AM 2009.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Sensus Tilgængelighed i PDF-filer - Adobe Professional Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
Areal og bestemt integral
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
LINEÆR FUNKTIONER MATEMATIK A.
Formalia ved opgaveskrivning
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
Uligheder.
Udviklingen af elevtal samt timetal m.v. I perioden skoleår 99/00 til 09/10 Institut for Læring Inerisaavik Marts 2011.
HVAD ER EN PROBLEMFORMULERING ?
2. gradsfunktioner.
Afledet funktion Her har jeg tegnet f(x) og f’(x)=g(x)
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Handel med korn mellem landmænd
Carsten Stig Poulsen1 HA 4. semester Markedsanalyse 3. gang Torsdag d. 23. april 2009.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Side Grundlæggende teoretisk statistik Hypotesetest: Test i 2 populationer.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Øvelse 9 - Phillipskurven
SKABELON.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Argumentation Toulmins model. Hvad er argumentation? At argumentere er at komme med begrundede synspunkter. Det vil sige: man indtager et synspunkt og.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kvadratisk optimering Lavet af Mikkel Iversen og Mathias Møllemus Svendsen HH3-ØA.
Andengradsfunktioner
Velkommen til Round Table
Principperne ved trigonometrisk nivellement
Beregning af trekantsmodel (TIN-model)
Areal bestemt ved integration
Den glade skole på bjerget.
SFO- og daginstitutionslederkursus
Præsentationens transcript:

Antag, at en student skal til eksamen i to fag, A og B. at eksamen bestås ved summen af karakterne A og B, altså k A + k B  k 0, hvor k 0 er beståelseskravet. Der ses således bort fra de særlige problemer ved en meget lav indsats, hvor karaktererne 00 og 03 kan komme på tale. at den studerende kan forbedre sin karakter ved at læse mere, d.v.s. k A (t A ) og k B (t B ), som begge antages stigende (!). at den studerende har en bestemt tid t 0 til rådighed. Problemet bliver: Max: k A (t A ) + k B (t B ) SUB t A + t B  t 0 Ulighedstegnet har i praksis ingen betydning, så det kan vi se bort fra. Vi danner Lagrange-funktioen L = k A (t A ) + k B (t B ) -  ( t 0 - t A - t B ) Og differentierer med hensyn til t A og t B

Problemet bliver: Max: k A (t A ) + k B (t B ) SUB t A + t B  t 0 Ulighedstegnet har i praksis ingen betydning, så det kan vi se bort fra. Vi danner Lagrange-funktionen L = k A (t A ) + k B (t B ) -  ( t 0 - t A - t B ) Og differentierer med hensyn til t A og t B Læg mærke til, at denne formulering indbefatter 2 ting: For det første, at vi ikke interesserer os for andet end den samlede karakter – livsvarig læring er irrelevant, det ene der tæller er karakter-gennemsnittet. Det spiller heller ingen rolle, om den studerende synes, at faget er morsomt. Der indgår kun karakterer i optimeringsudtrykket, ikke nogen individuel glæde ved det enkelte fag.

Vi får, naturligvis, en marginalbetingelse, hvorefter karakterudbyttet skal være det samme for en arbejdstime anvendt på fag A eller B. Hvis det ikke i optimum var tilfældet, kunne vi jo forbedre vores karakter ved at ændre på fordelingen af timerne.

Antag for argumentationens skyld, at de to karakterfunktionen kan beskrives ved den stigende del af en parabel (hvorved den afledede bliver en ret linie). På figuren nedenunder er der tegnet to forskellige karakterfunktioner. De er sikkert forskellige; der er ingen, der siger, at fagene er lige lette, eller at den studerendes anlæg og forudsætninger for fagene er de samme. k A (t A ) k B (t B ) Det kan diskuteres, om kurverne starter i 0, og det kan også diskuteres, om den anden afledede er negativ igennem hele forløbet.

t0t0 tBtB tAtA

På denne figur viser t 0 den samlede disponible tid. Optimum findes, hvor de to kurver skærer hinanden. Her er de lige store. De er også lig med λ, så den røde streg markerer størrelsen af λ. Den kan så fortolkes sådan, at den viser, hvor meget den samlede karakter vil stige, hvis vi øger timeantallet med 1. Med andre ord angiver λ, det tab i karakterer, man udsætter sig for, hvis man anvender en time til tant og fjas! Der er en alternativomkostning ved at deltage i fredagsbaren, og λ viser netop det tab i karakter, som deltagelsen indebærer.