Fra den hemmelige u-landsorganisation til ”hvem vil være millionær” 6. november 2009 PIL14 og Vagn Berthelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Advertisements

Der er ingen programmer Det tager alt for lang tid at blive logget på
Global undervisning.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Hvordan kan uppdragsutbildning støtta forandringsarbejde? Maria Isabel Rasmussen HDM Housing Development and Management Februari 2010.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Net Profitability Guidelines
Playmakeren! Spilleren på midten af banen… opstart af Playmakeren i Aalborg Kommune •24 mio. kr. Til ”Børn og Unge i Bevægelse”. •Kickstart på.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Liberia.
Globale dimensioner - links
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Dansk Røde Kors nørkleprogram
Elevernes digitale dannelse
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
?. Globale børn - ta’r en tørn   Udvikle handlekompetence i forhold til børn og   unge i andre lande   At eleverne samarbejder på tværs og lærer.
Diskursanalyse som omdrejningspunkt for tværfagligt samarbejde
Brock Airlines En uddannelsesrejse Vejledende løsning.
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Redskaber til at støtte børn og unge i deres sociale liv på nettet Marianne Pihl, Projektkoordinator i Red Barnet Lystrup
Følgende temaer går som en rød tråd gennem målene og de strategier, der knyttes til dem: det multisektorielle ansvar for sundhed sundhed gennem hele livet.
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
Per Hylander Dronninglund Rotary klub siden 1991 Guvernør D Formand for Rotary Danmark Distriktstræner D Rotary Coordinator.
Orientering fra bestyrelsesmøde 3. november 2006 Medarbejdermøde.
SF Ungdom Ved..
Uddannelse til Alle! FNs topmøde for uddannelse i Dakar 2000 FNs topmøde for uddannelse i Dakar konkrete målsætninger 6 konkrete målsætninger 2015-målene.
De stille kriser Landsindsamling til IAS’ hjælpearbejde.
Kosovo Hvordan opstod Kosovo konflikten? Hvad består den af?
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Nyheder på den fleksible måde Tættere på hverdagen.
Grønt Flag Grøn Skole Undervisning om miljø og bæredygtighed Grønt Flag Grøn Skole handler om virkelige miljøspørgsmål og spørgsmål om bæredygtighed innovation.
SamfundsCup TIDSPUNKTPROGRAM Indtjekning og velkomst samt kort præsentation af SamfundsCup, årshjul og årets tema ved projektledere.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
Knallertkampagne ”Har du styr på din søn?”.
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Den danske vandsektor – ”Vandskabet” Behov for samling?  Behov for en generel politisk opprioritering af ”vand” som væsentligt for det danske og det internationale.
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Gør drømmen til virkelighed i KFUM og KFUK i distrikt nord/vestjylland.
Læringskultur og elevinddragelse
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Skolesport Leg, Liv & Læring Idrætsprojekt Idrætsoplevelser for børn og unge med indlæringsvanskeligheder Partnerskab mellem Dansk Skoleidræt,
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Bolivia projektet i San Lucas IMCC Uland. IMCC Uland Bolivia, San Lucas 2001 – 2017.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
It i undervisningen Et møde for politikere og ledelsen på landets lærerseminarier. Foregår på Silkeborg seminarium den lørdag 26/ kl
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Undervisningsmiljøvurdering 2014 Sundhed, omsorg og pædagogik Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Et fælles Mobility Management projekt. Dette er ikke (kun) en konference!
Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Ole Laursen Danmarks Naturfredningsforening Uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling.
1 Regionernes bidrag til Europa 2020 benchmark af den danske vækstmodel Konference – Regionernes Hus – Mandag den 4. april 2011 Claus Kondrup Generaldirektoratet.
Dansk Supermarked i korthed
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Præsentationens transcript:

Fra den hemmelige u-landsorganisation til ”hvem vil være millionær” 6. november 2009 PIL14 og Vagn Berthelsen

Kort om IBIS  IBIS er en dansk udviklingsorganisation, der i mere end 40 år har arbejdet for at sikre mennesker i Afrika og Latinamerika adgang til uddannelse  IBIS samarbejder med lokale partnere i alt vores arbejde.  Der er ca. 40 udsendte rådgivere og mere end 200 udviklings-projekter støttes i 13 lande. I Danmark beskæftiger IBIS ca. 30 medarbejdere.  I 2008 havde omsatte IBIS for 210 mio, hvoraf 66 % kom fra Danida  Vi arbejder i Mozambique, Angola, Ghana, Sudan, Sierra Leone, Liberia, Guatemala, Nicaragua, Honduras, Bolivia, Ecuador og Peru.  IBIS har formandskabet for Alliance2015 som er et europæisk netværk bestående af 7 nødhjælps- og udviklingsorganisationer.

IBIS arbejder med: Uddannelse fordi det er en menneskeret og vejen til at skabe en bæredygtig udvikling for den enkelte og samfundet. Indflydelse fordi alle har ret til indflydelse på eget liv og samfund Ressourcer fordi alle har ret til en retfærdig andel af verdens ressourcer

Samarbejde med andre aktører  Samarbejde med Toms Group om uddannelse af børn og unge i kakaoplantagerne i Ghana  Samarbejde med Danmarks Lærer Forening om læreruddannelse i Nordghana  Projekt- og programsamarbejde med irske Concern i Vestafrika

Sierra Leone –  Borgerkrig med omfattende ødelæggelser  dræbte i krigen  Levealder er 41 år  Behov for at ”vinde freden ”

Komprimeret grundskoleundervisning og lærertræning - EU finansieret program

 75 lærere går på lærer seminariet (3-årig uddannelse)  Månedlige workshops med fokus på pædagogik og metode  Konfliktløsning og basale livsfærdigheder  Skabe muligheder I diamantdistriktet Kono:

6 års skolegang på kun 3 år - kræver gode lærere

Højtlæsning

Resultater:  3000 unge behersker læsning, skrivning, matematik og samfundsfag  75 lærere er uddannede og arbejder med undervisning  Øget selvværd både for elever og lærere  Mulighed for at fortsætte overbygningen  Positiv samfundsudvikling

Hvad er ikke salgbart:  Ghana’s gældslettelse ► Penge til uddannelse og sundhed  Entreprenører og embedsmænd – korruption  SEND Foundation researcher og offentliggør (IBIS støtte)  Pres medfører reduceret korruption = realisering af aktiviteter

Strategi for FF og Fundraising  Fokuseret kommunikation  IBIS’ brand  IBIS’ USP- (Unic Selling Point)- Læseraketten  Blue Ocean- Muligheder og begræsninger

- Spørgsmål? - Ris? - Ros? - Kommentarer? Tak for opmærksomheden..