Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Inspirationsdag om kommunikation og patientinddragelse Enhedschef Marie Fuglsang.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Debatmøde om patientinformation 11. december 2008 Hans von der Maase Klinikchef, professor, dr. med. Onkologisk Klinik Rigshospitalet.
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Validering af spørgeskemaet til Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) November 2009 Evalueringskonsulent Mette Foged.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Sæt viden i bevægelse Temadag om Samarbejde og vidensdeling Forældres involvering og indflydelse.
Dagsorden Velkomst og præsentation af dagens program Kort introduktion til Aalborg Sygehus’ mål for brugersamarbejdet v. kontorchef Brian Brøndum.
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Når du har været udsat for en fejl Patientsikkerhed for patienter.
Praksiseksempler v. Marie Fuglsang
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Dagsorden Kildekritik Litteraturliste Søgestrategi/søgeprofil Søgeord
Metoder og Status i Danmark
Brug af hypnose til behandling af odontofobi
Fysioterapiens fremtid  Fremtiden er et spil I selv skal spille  Medspillere er også modspillere  I er selv jeres egen med- og modspiller  Den profession.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
DiFUS-gruppen Gitte Westeraa, Sille Krill, Iben Højer Larsen, Kathrine Vognsen Jes Hollænder.
LEAN af ekspertviden - LEAN på et sygehus
’Pårørende Empowerment’ Sundhedsfagligt Forum torsdag den 30. maj 2013
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
Nye metoder i misbrugsbehandling
Afdelingsleder Morten Freil
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Velkommen til Nordregårdsskolen
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
Usystematisk patientinformation ved overflytning
Nye rammer, nye overvejelser
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
brugerinddragelse i Danmark
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Et geriatrisk pakkeforløb – der virker! Virker ….for hvem? …Som patienten ønsker sig, som forpligter fagligt, som organiserer sammenhæng Det kræver: Patientinddragelse,
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Anæstesiologisk Afdeling HEV Bilag til referat fra kvalitetsudvalgsmøde Selvevaluering efterår 2011 før journalaudit.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Patientoplevet Kvalitet - Fra måling til konkret handling i ambulatoriet Afdelingschef Morten Freil.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
GRUPPE 1 DESIGN TIL HOSPICE IXD FINDINGS 1. Patienterne og de pårørende opfører sig som om, de var på et hospital. 2. Patienterne opfatter deres.
Kommunikation med kommunerne
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Palliation til ældre med kræft
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Flemming Riishøj Adjunkt Institut for Ledelse & Forvaltning
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende 1. session – Introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Donordetektion Mistes potentielle organdonorer i overgangene? Intensiv-og donationsansvarlig sygeplejerske Charlotte Daugbjerg.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Region Hovedstaden Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds ved Vis tegnehjælpelinjer.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 6 – Kontaktpersonsfunktionen Undervisere:
Bipolar affektiv sindslidelse patienter og pårørende Session 5 – Hvad sker der under indlæggelse og hvad siger psykiatriloven Undervisere:
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Rapportering af fremdrift eller status
Kommunikationskursus
Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på Sikkerhedspakken.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Paneldebatten til landsmødet i Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker
Præsentationens transcript:

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Inspirationsdag om kommunikation og patientinddragelse Enhedschef Marie Fuglsang

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Program

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Program

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Organisationer, der arbejder patient- fokuserede er kendetegnet ved: En patient opfattes som er et individ, der skal drages omsorg for, ikke en diagnose, der skal behandles. Hver patient er en unik person, med egne behov. Patienter og pårørende har viden og ekspertise, som er nødvendig for deres behandling. Patienters pårørende opfattes som partnere. Patient-fokuserede organisationer tager ansvar for at tilbyde adgang forståelig informationsmateriale, der kan styrke patientens evne til at deltage aktivt i deres egen behandling Organisationen tager ansvar for at øge patienternes muligheder for at vælge behandling til og fra og respekterer deres valg. (Kilde:

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Proklamation for Patient- Centered Care

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Selvevaluering – i forhold til Patient-Centered care Patienter og pårørende er repræsenteret i hospitalets råd og udvalg Input fra patienter og pårørende bruges ved fastlæggelse af hospitalets strategi Behandlingsplaner er skrevet i et sprog som patienter og pårørende forstår Patienter bliver gjort opmærksom på muligheden for at få gennemgået deres behandlingsplan med en fra personalet

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod)

Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Hvad er dit første skridt til at gøre din afdeling mere patient-fokuseret?