Kommunale udfordringer på børne- og sundhedsområdet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Advertisements

Lidt om mig. Helle Bach Løbetræner i Bjerringbro løbeklub BAM
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Er der effekt ved sundhedsfremme projekter?
O v e r v e j e r d u o m d u h a r k r æ f t, e l l e r v e d d u d e t ? F å m e r e i n f o r m a t i o n h e r.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
God trivsel = God læring
Folkeskole-reformen August 2014.
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.
Playmakeren! Spilleren på midten af banen… opstart af Playmakeren i Aalborg Kommune •24 mio. kr. Til ”Børn og Unge i Bevægelse”. •Kickstart på.
Skolereformen Overordnede mål:
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Dias 1 – kostkompasset udfoldet for rådet om fysisk aktivitet
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Aktiv fritid Lisbeth Zornig Andersen Formand for Børnerådet 1.
Planlægning og prioritering Opgave i at kunne prioritere. Du skal prioritere dine ”aktiviteter” (grønne bobler) på prioriteringslinjen. Husk du skal både.
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
Vores Fritid Laura & Martine. Sove Martine sover 62 timer om ugen Laura sover 56,5 timer om ugen.
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Lystrup Liv i Lystrup. Glem aldrig køkkenbordets perspektiv Mennesker kan ikke undvære fællesskaber Motion er et dagligt behov Børn kommer først Convinience.
Sundhed i skolen Ifølge ”Fælles mål” fra Undvisningsministeriet er sundhed et obligatorisk emne i skole regi.
Mobility management og sundhed Mobility og Sundhed.
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Hvordan integreres diabetes i en national forebyggelsesstrategi? Diabetestinget 8. april 2008 Morten Grønbæk Professor, dr. med. & ph.d. Formand for Motions-
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
8.1. Få bevægelse ind i hverdagen - voksne mindst 30 minutter om dagen 8.2.
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Bevægelse, motion og idræt
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Fritidspas.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
S KOVBYSKOLEN – GODT PÅ VEJ - FORMANDSBERETNING Skolebestyrelsen årsmøde, Skovbyskolen
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Anbefalinger. Forebyggelse  minutters træning (svarende til rask gang) hver dag, eller  Minimum 4 timer om ugen  Må.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Børn og Fysisk Aktivitet Aktive børn er sunde børn
Fredsholm’s sukkerpolitik 2011-? Yvonne N Mourad, mor til Emma og Sebastian - på vegne af forældrebestyrelsen.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen omkring børns mad- og bevægelsesvaner Gørløse Skole og Lille Lyngby Skole Statusseminar torsdag den.
Åben skole - set i foreningsperspektiv Herning Fremad, torsdag d. 11. juni 2015.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Idræt og bevægelse i Danmarks bedste idrætskommune.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Velkommen til Atroseskolen
Kære gode Gud jeg vil takke dig1, S1
Diabetes 1 Conducted by YouGov on behalf of Diabetesforeningen Fieldwork Dates:
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Kommunale udfordringer på børne- og sundhedsområdet v/ Direktør Per B. Christensen, Næstved Kommune, formand for BKF

Kommunale udfordringer De kommunale udfordringer/problemer omkring børn og sundhed vokser – nærmest epidemisk – det viser erfaringerne fra USA (fedme , diabetes II) Social slagside - også på sundhedsområdet Mere af det samme er ikke nok - vi må gå nye veje når det handler om motion og kost Børns manglende motion er et kulturelt fænomen

Motion og idræt Sport Idræt i skolen, i SFO i børnehaven Transport – stisystemer Småaktiviteter

Børn der bevæger sig: Har et godt helbred Er mindre hjælpeløse Er mindre ensomme Er glade for livet Har lettere ved at finde venner Er mindre trætte Kilde: Det nationale råd for Folkesundhed

Kommunale udfordringer – med fokus på Næstved Politisk ejerskab Politikker : Sundhedspolitik, Fritids- og Kulturpolitik og Børnepolitik Tænk helhedsorienteret Tænk utraditionelt – mere af det samme er ikke nok Tør vi udfordre forældrene ? Særlig fokus overfor nogle børn og familier

Kommunale initiativer Temainstitutioner – bevægelse og sundhed – idrætsbørnehaver Fokus på kostordninger – udredning i Næstved igang Skal vi forbyde slik og sodavand i skolen ? Aktiviteter – a la ”skolernes motionsdag” Ledelsen skal vise vejen Fokus på børnesundhedsområdet i målene for budgetterne i de kommende år. Næstveds arenaprojekt er også et sundhedsprojekt Involvering af kultursektoren og foreningerne

Sæt ambitiøse mål 90 min motion daglig af moderat intensitet, f.eks. i form af rask gang eller cykling Motion med høj intensitet, mindst 30 min, 2-3 gange om ugen Maximalt 2 timers fjernsyn og computerarbejde i fritiden Daglig idræt i skolen Undgå bilkørsel - brug kroppen som transportmiddel Kilde : Det nationale råd for Folkesundhed

Vision : Næstved som sundhedsby