Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Teksten ser nærmere på, hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Advertisements

At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
Udlægning af en ny cache
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Produktion og Logistik
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Profilering af dig selv - vha de sociale medier
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Sociale Medier og Jobsøgning - Twitter. Intro  Twitter er et Socialt Medie  Twitter er kendt for at give nyheder et frisk pust  De fleste kendte: Skuespillere,
ART GALLERIES Gruppe 4.
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Grundejerforeningen Jægervangen
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Grontmij Grontmij Status på udvikling af ny JordWeb ENVINA JORD 25. September 2013 Copyright © 2013 Grontmij A/S | CVR Musikhuskvarteret - Aalborg.
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Levy Pierre (2001), Cyberculture Teksten til i dag er fra sidste kapitel og konklusionen fra bogen Cyberculture. Tekno optimist.
Redskaber til at støtte børn og unge i deres sociale liv på nettet Marianne Pihl, Projektkoordinator i Red Barnet Lystrup
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Dansen omkring handicapbegrebet
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Hvem er vi? Fra PROSA - Forbundet af IT-Professionelle Peter Ussing - Formand –over 25 års erfaring i branchen, senest som systemarkitekt hos CSC Henrik.
Hospicedagcenter – et nyt palliativt tilbud ? Patientforløb for kræftpatienter i region Midtjylland Hospice Djursland 28.maj 2008.
Psykiatriskole for pårørende - Autisme
Hvem er Parseport? -- ParsePort er en nystiftet, dansk virksomhed med speciale i data-opsamling, -behandling og - præsentation. Hvem står bag ParsePort?
VISL – begrænsninger og styrker
Niels Pein Regelopdateringsseminar 2008.
Virtuelle verdener og rum III. 20. februar Konstruktion af 3D-verdener Primærlitteratur: Peter Anders: ”Cybrids” med reference til hans bog, ”Envisioning.
Litteratursiden / anmeldelser / analyser / boglister / temaer / forfattere / klassikere / læseklubber / debat Litteratursiden er bibliotekernes website.
Sociale Medier og Jobsøgning - Facebook. Intro  Så blev det Facebooks tur.  Nogen af jer har måske en Facebook profil?  Facebook er endnu et socialt.
IKA e-fokus gruppe 25. september Schematron og nye afgifter Ny OIOUBL Schematron med UTS pr. 15. september 2013 Vigtigste ændring er check på.
13. Eksamen Målgruppeanalyse
1.
To konkurrerende diskurser i interventioner ift. Arbejdsmiljø/stress
1 Webdesign - De første trin Grundliggende begreber Internettet (1969-): En fællesbetegnelse for netværk eller tjenester der benytter samme.
Litteratursiden Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Litteratursiden er for dig, der vil inspireres til gode læseoplevelser, blive.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Teksten ser nærmere på, hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Ida Koch, 2005 BELASTNINGER I ARBEJDET MED SELVMORDSTRUEDE Hvad er svært for dig – og hvordan har du mærket belastningerne? Hvordan beskytte sig mest muligt.
Interaktionsformer En begrebsmæssig model kan understøttes med forskellige interaktionsformer Interaktionsformen fastlægger centrale egenskaber: Hvordan.
Kvalitets testet - på vej mod bedre offentlige hjemmesider.
Internettet og promotionparametrene Salgsmål, imagemål og informationsmål.
Vicedirektør Søren Reeberg Nielsen
Tekstformidling på Internettet E 2003 Tekstgenrer II: ”sociale” tekst genrer Session 9 (29/10/03)
Google Glasses på hospitals- skadestuer i Region A.
... til dig med rygsmerter - MODIC FORANDRINGER (tryk pil t.h. )
Sådan kommer Handicaprådene i spil v. Ældre- og handicaprådmand Jane Jegind Odense Kommune.
Resultater af kortlægning af tilgængelighed 2010.
Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015.
Kontaktlærersamtale på fredag. Digital dannelse  Digital dannelse handler i høj grad om etik, når man er på internettet og de sociale medier.
MATCHFIXING: EN TRUSSEL MOD SPORTEN... OGSÅ I DANMARK.
Thomas Feveile, hospicechef siden 2007 Sankt Lukas Hospice, Hellerup
Rehabilitering og Empowerment – Muligheder og udfordringer i alkoholbehandling Vingstedseminar d
Aftale format – Use cases
Jeg elsker den brogede verden
Hvordan ser fremtidens kunder og marked for statistik ud?
025 – Du fylder mig med glæde 1, S1
Præsentationens transcript:

Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Teksten ser nærmere på, hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i måden hvorpå vi mindes og sørger. Teksten undersøger forskellige steder på nettet, hvor døden behandles: Den virtuelle kirkegård Mindet.dk og forskellige sorg-blogs tilknyttet hertil.

Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Tekstens betragtninger omkring hvordan død og sørgen behandles på Internettet, synes bl.a. at være, at: Grænsen mellem det private og det offentlige udviskes: Sorgen, der førhen primært var et privat anliggende, har nu fået en mere offentlig karakter. Der synes at være et øget behov for at dele sorg med omverdenen – at blive hørt. Tilgængelighed: En virtuel kirkegård som Mindet.dk eller sorg- blogs er lettere tilgængelige, end en fysisk kirkegård. Blot et museklik væk og kan besøges på alle tidspunkter.

Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Behandlingen af døden på disse netsteder synes at følge bestemte tendenser: Uforgængelighed: I al deres immaterialitet kan virtuelle gravsteder og blogindlæg principielt bestå uendeligt, hvor det samme ikke er muligt for fysiske gravsteder og mindeting. Personliggørelse: Gravstederne på Mindet.dk kan tilrettelægges helt efter de pårørendes egne ønsker, og bryder ofte det smalle format man kender fra fysiske gravsteder.

Johannesen: ’Døden på Internettet’ (2008) Spørgsmål: Johannesen undersøger hvordan vi har indoptaget de funktioner og praksisformer, som Internettet tilbyder, i måden hvorpå vi mindes og sørger. I hvilke andre kontekster på nettet kan man ellers se disse praksisformer og funktioner på spil?