Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Levy Pierre (2001), Cyberculture Teksten til i dag er fra sidste kapitel og konklusionen fra bogen Cyberculture. Tekno optimist.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Levy Pierre (2001), Cyberculture Teksten til i dag er fra sidste kapitel og konklusionen fra bogen Cyberculture. Tekno optimist."— Præsentationens transcript:

1 Levy Pierre (2001), Cyberculture Teksten til i dag er fra sidste kapitel og konklusionen fra bogen Cyberculture. Tekno optimist

2 Samfundets historiske og tekniske processer I sidste kapitel diskuteres nogle problemer i forhold til udviklingen af Cyberspace, spørgsmål som han ikke har svar på. –Hvis samfunds historiske processer, er fundamentalt åbne, ubestemmelige, og bliver genoprettede og genskabte i det uendelige, kan ingen teoretisk svar afgrænse problemerne. –De samfunds tekniske processer, afgrænses af den enkeltes og samfundets evne og viden, til at orientere sig i og benytte sig af de mulighederne der er for handling i cyberspace.

3 4 almindelige spørgsmål til cyberkultur, som der ikke findes noget svar på: 1.Skaber Cyberkultur Udelukkelse/eksklusion? 2.Er sprogenes og kulturernes variationer truet? 3.Er cyberkultur synonymt med kaos og forvirring? 4.Bryder cyberkulturen med det moderne Europas værdier?

4 1. Skaber Cyberkultur Udelukkelse/eksklusion? Og han må medgive at Cyberkulturen medfører udelukkelse: Det er dyrt at anskaffe og opbygge den nødvendige infrastruktur der skal til for at være koblet til netværket. Derudover kræver det at nogen kan vedligeholde service klyngen. Når opkoblinger er dannet, kræver det at den institutionelle, politiske og kulturelle menneskelige modstand skal overvindes. Til sidst skal brugerne overvinde deres følelse af inkompetence og manglende kvalifikationer i forhold til teknologi.

5 1. Skaber Cyberkultur Udelukkelse/eksklusion? 3 svar i forhold til spørgsmålet om eksklusion: Behov for at se på tendenser/trende i stedet for tal omkring hvor mange der faktisk er forbundet til nettet. Det vil blive med tiden lettere og billigere at forbinde sig til Internettet. Alle avancerede former for avancerede kommunikations systemer resulterer i en form for eksklusion/udelukkelse.

6 1. Skaber Cyberkultur Udelukkelse/eksklusion? Hvad skal gøres: Priserne skal reduceres og det skal gøres lettere at bruge cyberspace. Man skal aktivt være med på at udvikle den kollektive intelligens. De nye redskaber skal øge cyberkulturens, evner, resurser og lokale projekter; hjælpe mennesker i at deltage i kollektiver med gensidige assistance, kooperative læringsgrupper osv. ØGET uafhængighed for de der deltager i kulturen.

7 2. Er sprogenes og kulturernes diversitet truet? Slut på monopolet af offentlige udtryk/udtalelse. Voksende variation af udtryks metoder. Øgende tilgang på hjælpemidler, der hjælper en med at filtrere og navigere i overfloden af information. Udvikling af virtuelle forums og fjerne personlige kontakter baseret på eget valg.

8 3. Er cyberkultur synonymt med kaos og forvirring? Ingen centraliseret autoritet –Hvem behandler værdien og materialet du finder på nettet Data er rå materiale Kollektiv intelligens eliminerer ikke vores personlige intelligens, men skaber sociale processer

9 4. Bryder cyberkulturen med det moderne Europas værdier? Frihed, lighed og broderskab

10 Konklusionen Cyberkultur ikke bare en subkultur for net-fanatikere! (hahaha) Cyberkultur udgør en vigtig ændring af kulturbegrebet Universalitet uden totalitet. Få kulturer har været så tilgængelige for så mange mennesker som cyberkulturen er.

11 Kollektiv intelligens ”…the goal of cyberspace that we claim to be universalizing is to interconnect all speaking bipeds and encourage their participation in the collective intelligence of the species within a ubiquitous.”

12 3 historiske stadier Levy opridser kort 3 større historiske stadier:  I de mundtlige kulturer befinder modtageren og afsenderen sig på samme sted, på samme tidspunkt, i miljø og kontekst.  Med skriftlig kommunikation oplevede man, at man kunne modtage beskeder fra personer som befandt sig udenfor konteksten.  I dag, med cyber-kulturen der korresponderer med globaliseringen af samfundet, har vi derimod mulighed for at danne universalitet uden totalitet.


Download ppt "Levy Pierre (2001), Cyberculture Teksten til i dag er fra sidste kapitel og konklusionen fra bogen Cyberculture. Tekno optimist."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google